Förra veckan rapporterade tekniksidan Neowin att Microsoft håller på att fasa ut Kontrollpanelen i Windows. Det handlade om att Microsoft skrev på sin support-sida att den uråldriga samlingsplatsen för inställningar var på väg att fasas ut till förmån för applikationen Inställningar.

Nu står det istället att många av Kontrollpanelens inställningar kommer att migrera till Inställningar i framtiden, men det finns inte längre någon antydan om att Microsoft ska ta bort själva Kontrollpanelen.

Du kan fortfarande använda kontrollpanelen för att få åtkomst till inställningar som Microsoft ännu inte har migrerat till Inställningar av kompatibilitetsskäl.

Kontrollpanelen har varit med i Windows sedan 1.0-versionen, som kom ut 1985, men sedan 2011 har det spekulerats att Microsoft ska ta bort samlingsplatsen. 2015 sa även en Microsoft-chef att Inställningar så småningom skulle ersätta kontrollpanelen, enligt Neowin, vilket fick många att tro att Kontrollpanelen skulle pensioneras. Om så blir fallet återstår att se.