Permalänk
Medlem

Datorn startar, men inte portarna

Hej!

I slutet av Augusti köpte jag en ny dator från Inet. Jag valde delar och de satte ihop den åt mig. I början funkade allt bra men sedan uppstod problem.

Problem:

Problemet är att ibland när man startar datorn så funkar inte portarna HDMI, USB o.s.v. Man hör hur allting drar igån inuti burken och lamporna på chassit börjar lysa men inte portarna. Det är inte alltid det händer. Ibland har man tur och den startar problemfritt. Men när det inte funkar måste man starta om datorn tills portarna startar igen. Hur många omstart det krävs är olika. Ibland tar det en gång och ibland tar det flera. Det högsta är nog sju omstart innan det funkar. Kan även tillägga att när det blir problem och man måste starta om den går datorn in i BIOS när den fungerar igen.

Jag förklarade problemet för Inet och jag skickade in datorn för reparation. Två veckor senare får jag tillbaka datorn och de berättar att de hade uppdaterat BIOS och då kunde de starta datorn tjugo gånger utan problem. Men efter andra uppstarten här hemma inträffar exakt samma problem. Och idag hände det igen och det krävdes sex omstart innan portarna hoppar igång. Den ända skillnaden är att den inte längre går in i BIOS.

Så nu tänkte jag att innan jag ringer till Inet och klagar tar jag råd av er på sweclockers. Hur löser man detta problem? Är inte alls sugen på att bli av med datorn i ytterligare två veckor för reparation.

Specs:

Operativsystem: Windows 8
Processor: Intel Core i5-4670K
Processor kylare: Silverstone Argon AR01
Moderkort: Asus Z87-Plus ATX
Minne: x2 4GB Corsair CL9 Vengeance LP Röd 1600Mhz
Grafikkort: Evga GTX 780 SC ACX
Hårddisk: 1TB WD Blue, 120 GB Samsung SSD Basic-series
Nätaggregat: be quiet! KRAFT 700W
Övrig Kylning: x3 140 mm fläktar
Chassi: Fractal Design R4
Övrigt: Asus DVD spelare

Tacksam för svar

Permalänk
SpelClockers

Det som skiljer från dig och när inet testat bör ju vara hårdvaran som är kopplad i portarna. Testa att köra med sålite som möjligt inkopplat, skärm, tangentbord och mus och se om det är samma sak då, fungerar det bra då så prova koppla in något mer tills du märker att det börjar bli problem igen. Svårt att se om det inte händer varje gång men det är det enda jag kan komma på.

Visa signatur