Stänga av möjligheten att ändra inmatningsspråket på tangentbordet i Windows 8.1

Permalänk
Medlem

Stänga av möjligheten att ändra inmatningsspråket på tangentbordet i Windows 8.1

Har ett Razer BlackWidow 2013, inte lagt märke till det tidigare men det är ett norskt tangentbord. Köpt på Inet i sverige och allt som stod var att det var svenska tangenter. Nu till problemet, när jag trycker Windowstangenten + Space så byter den så att mina å, ä och ö blir norska bokstäver. Går det att inaktivera "NOB" helt eller iaf. stänga av genvägen för att ändra inmatningsspråket?

Permalänk
Rekordmedlem

Räcker det inte med att välja rätt språk och sedan dölja språkfältet ? att ta bort möjligheten att välja språk lär ju kräva en del hackande eftersom det är en standardfunktion i alla win 8 versioner.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Medlem

Vill du har NOB kvar? Annars går det att ta bort i Language preferences som du ser där.

Permalänk
Permalänk
Medlem

Alt + Shift har jag inaktiverat, men hittar inte hur man inaktiverar Windowstangenten + Space. Vet hur man döljer språkfältet från baren, men klickar man på Windowstangenten + Space så byter den ändå språk. Här är mina inställningar, det finns enbart svenska som input language:

Permalänk