Hur många celsius klarar min processor?

Permalänk
Avstängd

Hur många celsius klarar min processor?

Tjena! Förut när jag höll på med YT (1k subs) så visste jag INGENTING om datorer, och jag tror nu i efterhand att jag bokstavligen har misshandlat min processor när jag renderat videos eftersom att jag antar att processorn var för varm, hade tänkt att göra ett test nu i
efterhand och rendera en video och se hur mycket den kommer upp till.
Men vet inte riktigt hur många grader min processor klarar av. Jag har en laptop som har en i7 4700HQ.

Nu inför detta test så vill jag bara veta hur många grader en processor klarar av och se om jag bränt sönder den dom typ 100+ videorna som jag har gjort:)

Permalänk
Medlem
Visa signatur

Ryzen 7600X - Geforce RTX 4080 - Custom Loop - Samsung 34" Ultra Wide
Intel i7 9700K - Radeon VII

Permalänk
Avstängd

@Starric: Men när dom skriver så "Absolut max" känns det som att den redan börjar skadas lägre en det också. Men ok, ska göra mitt "renderingsvideotest" nu och se hur många grader den kommer upp till.

Permalänk
Medlem

En processor sänker sin arbetshastighet när den blir för varm, så kallad thermal throtteling. Det ska ganska mycket till före du förstör den fysiskt, särskilt i en laptop där du inte kan ha mixtrat med kylningen någonting själv.

Normalt går den gränsen vid 100 grader, om du är nyfiken.

Visa signatur

Bara fanboys kallar folk för fanboy!

Permalänk
Rekordmedlem

Det är osannolikt att du bränt den om du inte modifierat hårdvaran, det finns skydd mot sånt och speciellt på en laptop där cpuerna både tål höga temperaturer och det är svårt att pilla själv är det väldigt osannolikt att du bränt cpun.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.