Kraftigaste passivt kylda grafikkortet

Permalänk
Medlem

Kraftigaste passivt kylda grafikkortet

I min strävan att bygga en tyst maskin letar jag efter det kraftigaste passivt kylda grafikkortet. Någon som har idéer? Det jag hittade var ett Palit GeForce GTX 1050 Ti KalmX HDMI DP 4GB. Finns det bättre?

Behöver inte vara nytt, kan vara av tidigare generation. Kan vara NVIDIA eller AMD, men föredrar NVIDIA pga CUDA.

Permalänk
Medlem

Inte riktigt svar på din fråga men tycker att grafikkorten blivit klart tystare överlag, eller iaf kylningen av dom då. Har ett 1080Ti i min HTPC och hör eg ingenting anant än om jag spelar om jag inte lägger örat mot chassit. Ok, har väl inte superhörsel längre men rätt ok ändå. Nu var det dock inte din fråga

Permalänk
Medlem

@Santrium: Inte heller direkt svar på din fråga.
Men ett modernt grafikkort, förblir passivt tills det uppnår en viss temperatur. Så länge du inte gör nått väldigt grafik krävande kommer det mao vara helt tyst.
Jag har ett 1080Ti, det har en fläkt kurva som drar igång fläktarna vid 55c.
När jag körde det luftkylt, drog det aldrig igång fläktarna i Windows miljö. (Endast i grafik krävande spel.)
Det i kombination med ett lätt överdimensionerat semi-passivt nätaggregat gjorde datorn helt tyst under normal användning.

Visa signatur

Gått i träda. Åter om något år!

Permalänk
Rekordmedlem

Det beror ju på vad du menar exakt, extern vattenkylning går att bygga passiv även om det ju egentligen inte behövs då du kan placera både pump och fläktar i ett annat rum om du använder det.
Det går att kyla bort en väldig massa effekt passivt så länge du inte begränsar dig till att sakerna måste rymmas i en liten sluten (ofta billig) låda som står i ett varmt rum.
Bland mer "fabriksfärdiga" lådor så var/är Zalman TNN 500AF designad för att kyla 75 w från grafikkortet men den går nog att modda för att klara leda bort lite mer än så.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.