Permalänk
Medlem

Hjälp! Xbox får inget ip mot pc'n?

Har en moddad xbox som jag vill kunna föra över filer till från pc'n som har två nätverkskort, varav det ena enbart skall användas mot xboxen. Har läst ALLA trådar överallt men det verkar bara vara jag som inte får nåt ip-nummer på xboxen. Har startat om o testat allt möjligt men ip-nummret är fortfarande 0.0.0.0 Det verkar inte gå o ställa in manuellt heller ju..

Någon som kan hjälpa mig??

Permalänk
Inaktiv

Jo det ska gå att ställa i manuelt. Gå in i settings och skriv in ett ip-nummer sen se till att du aktiverar statiskt ip nummer. Glöm inte sen att gå längst ner och ta "Save and exit". Starta om xbox nu borde det funka.

Permalänk
Medlem

du har förståss en dhcp server på nätet eller hur?

/d

Visa signatur

meep meep

Permalänk
Medlem

Man behöver inte ha någon dhcpserver för detta.

IPt ställer du in manuellt som theboogieman skriver.

Permalänk
Medlem

nähh.. klart man inte *måste* ha det, men för att det ska funka som berka12 beskriver det så måste det förstås finnas en dhcp server.

Annars äre som theboggieman säger

Visa signatur

meep meep

Permalänk
Medlem

Har ungefär samma problem. Har ett nätverk med en router, två datorer och en xbox. Xboxet kunde inte kollas till routern (pga avstånd och dyl) så jag satte in ett andra nätverskort i den ena datorn och drog en korsad kabel till xboxen. Allting fungerar utmärkt förutom att datorn försöker använda nätkort2 (det som går till xboxen) för att ansluta till internet om det kortet är aktiverat. Så när jag aktiverar xbox-kortet kan jag inte skapa några nya anslutningar som t.ex. besöka en websida eller ansluta till IRC.

Finns det något bra sätt för att se till att xbox-kortet INTE används för att ansluta till internet utan bara för att ansluta sig mot xboxen?

Permalänk
Inaktiv

Hm kolla om du kan pinga sunet på ip-nummer 130.242.80.31 när du har xboxen igång?

Permalänk
Medlem

Japp, det fungerade. Nu är det så att allt fungerar tills jag sätter på xboxen, då slutar internet och sådant att fungera (observera att detta bara gäller nya anslutningar, en anslutning till t.ex. DC stannar kvar). Kunde i alla fall pinga sunet på ip 130.242.80.31 .