Permalänk
Medlem

Frågor om vattenblock bygge

Min första post här... har tänkt skaffa mig ett vattenkylnings system billigt och det största problemet jag nu ser är vattenblocket.

Har endast borr,slipmasking till förfogande. Kanske fler saker.
Jag har läst mycket och sökt i några dagar här på forumet.

Många gör ju sina vatteblock själva men då undrar jag några saker.

1.) Hur sätter ni fast plastkablarna till vattenblocket? De flesta konstruktioner använder nipplar. MEN dom skruvas ju fast om man nu inte har en hårdlödare eller svets. Men om dom skruvas fast då måste man ju ha en gäng-maskin(såna är dyyyra) för att göra gängor i hålet där man ska skruva fast nipplarna eller hur?

2.) Kan jag klara mig utan en tank och utan fläktar på radiatorn om jag använder mig av en kylare till en bil (som är ung. 1m x 0.5m) ?

3.) Om man nu måste köpa ett vattenblock till CPU & GPU, var köper man dem billigast? ska ej överklocka bara det blir tyst o billigt... dom finns ju itne med på pricerunner eller ngt sånt precis... kan man köpa från privatpersoner här på forumet? eller betala för verkstadshyra o bygga en?

4.) om man nu får in vattenkylningen, behövs det fläktar för inblås/utblås i systemet för alla andra komponenter? typ ram, chipset,hdd osv? och hur många cfm då? (kan skaffa tysta fläktar). Har en Aopen fulltower.

Mitt system är för övrigt en AMD 1900+ Creative gf4 Ti 4400 ASUS A7V333 2 x 256MB DDR PC2100

Permalänk
Medlem

1) Jag limmade fast mina nipplar.
2) Det går att klara sig utan tank, jag har T-koppling med en bit slang på.
3) Vet ej.
4) Ja, jag var tvungen att flytta runt lite luft kring min nordbrygga för att annars låste sig datorn då den blivit varm. Hur mycket luft som behövs flyttas kan man ju alltid gissa, men jag skulle prova mig fram.

Permalänk

1) Jag tog i allt vad jag kunde med en fast nyckel och drog fast nippeln i aluminiumet sen tätade jag i båda ändarna med kemisk metall.

Visa signatur

"Anna, Anna, släpp in mig Anna. Jag har förfrusit drabant-osten Anna, från Riksost du. Annars blir den smullig när den tinar du."

Permalänk
Medlem

några fler förslag / svar på frågorna?
som jag ser det finns det alltid en läckrisk när man limmar/använder andra tätningsmedel

Permalänk
Medlem

har inga tips på hur du ska göra.. för jag funderar själv på hur jag ska göra.. tänkte kanske bygga en tank som blir lika stor som ena sidan på min burk, med tanke på att moderkortet sitter på en "plåt" som sitter ca 2cm från sidan man tar loss.. så tänkte jag att det kan bli ett "akvarium" på den sidan.. och även blocket till kylningen .. låter det som en bra ide ?