Permalänk

Windows XP stjäl bandbredd?

Har ni provat detta och stämmer det? Märker ni någon skillnad?

Citat:

En artikel på tipstjänsten TweakXP avslöjade att Windows XP har reserverat 20 procent av den bandbredd som används av operativsystemet för nätverkstrafik och Internet. Anledningen till detta är att operativsystemet använder en tjänst som heter QoS (quality of service) som reserverar bandbredden för att vissa tjänster ska få prioritet.Även om du stänger av tjänsten QoS i Windows XP så kommer den fortfarande att roffa åt sig 20 procent. Det enda sättet att minska detta är använda ett program som heter gpedit.msc.För att ändra detta värde gör du enligt följande:Klicka på Start-knappen och välj sedan Kör. Skriv gpedit.msc och klicka på Ok. Klicka sedan på fliken som heter ”Dator Konfiguration” och sedan ”Administrativa Mallar”. Välj sedan ”Nätverk”. Klicka sedan på fliken som heter ”QoS Packet Scheduler” i det vänstra fönstret. Klicka sedan på ikonen som heter ”limit reservable bandwidth” i det högra fönstret. Aktivera (enable) denna funktion och ändra värdet till 0 (noll).

TweakXP.com.

Visa signatur

“BMW straight six, the sequel: a great concept, masterfully improved. Those people who still want a V6, please stand up”

Intel Core i7 3770K 3,5Ghz (Ivy Bridge) | MSI Z77A-GD55 ATX | Corsair 8GB (2x4096MB) CL9 1600Mhz VENGEANCE | EVGA GTX 1070 | samt en massa SSD hårddiskar | Benq 144 hz skärm | iMac 27" 3.5 GHz Intel I7

Permalänk
Medlem

Det stämmer att QoS resarverar 20% av bandbredden

men det är ju knappast så att man märker av det om man inte har någon snabbare nätuppkoppling på 10mbit eller mer.

Skulle väl vara om man säkerhetskopierar mycket mellan två burkar hemma man kan spara tid

Permalänk
Medlem

Den reserverar 20%, men så länge inget program som använder sig av QoS är på så är de 20% fritt tillgänliga för alla program som kräver bandbredd.

Permalänk
Hedersmedlem

Vad är det för ONDA människor som fortfarande lurar i folk det här??
Det wyned säger är sant, allt annat är fullständig lögn, och det har skapats 1 tråd i månaden om det här sen xp kom ut ungefär.

*Tråd Låst*

Visa signatur

Det kan aldrig bli fel med mekanisk destruktion