Permalänk
Medlem

HDMI porten på TVn jävlas

Jag brukar ha datorn kopplad till TVn via HDMI för att kolla på film och liknande, men när jag införskaffade en ny xbox 360 så tänkte jag att jag skulle köra den via HDMI porten. Men när jag kopplar in xboxen så får jag en jättedålig bild, med massa störningar(röda linjer och prickar).

Testade då även att koppla in en digitalbox via HDMI porten, då får jag bara svart bild. Testade då att koppla in digitalboxen till min datorskärm och där funkade den perfekt.

Testade sedan att koppla tillbaka datorn till TVn och det funkar fortfarande utan problem. Har även testat xboxn mot min skärm och där funkar båda utan problem. Har även testat med tre stycken olika HDMI kablar för att se om min strulade.

TVn som jag använder är en 32" LG med några år på nacken, den har tyvärr bara en HDMI ingång så jag kan inte testa om någon annan port skulle funka.

Så jag tänkte kolla här om ni vet vart problemet ligger, jag antar att det är vi TVn, men det är ganska mysko att det funkar perfekt via datorn, med dålig bild på xboxen och att det inte funkar alls på digitalboxen(någon Sagem modell).

Permalänk
Medlem

Vad har du för upplösning inställt i Xboxen/digitalboxen? Kör du 1080 in på en sk. HD Ready-teve så går det inte så bra. Då är det 720 som gäller.

Visa signatur

“Always be wary of any helpful item that weighs less than its operating manual.”
― Terry Pratchett, Jingo

Permalänk
Medlem

Kör båda på 720p, även ifrån datorn. Även om den får för sig att min TV ska vara en 1080p.