[MS Excel] Hitta cell utifrån angiven rad och kolumn

Permalänk
Medlem

[MS Excel] Hitta cell utifrån angiven rad och kolumn

Hejsan!

Jag skulle i Microsoft Excel vilja markera en cell (vare sig det är att skriva något i cellen eller att formatera den på något sätt, som att t ex sätta en bakgrundsfärg i den) utifrån rad och kolumn angivna som tal i andra celler. Om t ex A1 har värdet 3 och B1 har värdet 7, så ska cellen (i en annan flik) som tillhör rad 3, kolumn 7 markeras (dvs C7).

Finns det någon funktion för det här, eller måste/kan man skriva ett macro för det? Detta är pga att jag har en hel del data i tabellformat som anger vilka rader och kolumner som har en viss betydelse, och som jag behöver representera på ett visuellt mycket bättre sätt. Det går ju såklart att fixa manuellt, men antalet poster är i storleksordningen 500+, och det kommer fler gånger, och då kan det vara ännu fler... Så lite automatisering vore ju bra!

Hoppas någon vet!

//Sami Huutoniemi

Visa signatur

//Sami

Permalänk

Generellt krävs det nog ett makro för att ändra egenskaper i andra celler sådär.

Nu ids jag inte testa det själv, men jag undrar om inte en funktion med principen
Cells(row, column).Interior.ColorIndex = 36
kan funka i ditt fall.
Där row = A1 i ditt fall, column B1, Colorindex sätter du efter eget tycke, men tex ett värde i C1. Colorindex är en av excels inbyggda färgpalett, 56 färger.

Visa signatur

I thought the only thing the internet was good for was porn.
-Bender, Futurama

Permalänk
Inaktiv

Spana in conditional formatting. Bör nog klara av det du behöver utan större problem.

Permalänk
Medlem

Jag tackar! Med lite VBA löste det sig!

Som en parentes, någon som vet hur man får tal i en cell att skrivas ut korrekt istället för ## även om de inte får plats? Dvs de får gärna inkräkta lite på celler som är intill... Och om det inte är något utskriftsformat-relaterat så gärna så det går att macroa in

Visa signatur

//Sami

Permalänk
Medlem

Det har med bredden på cellen att göra.
Eftersom du ändå använder ett macro så lägg in den funktionen där med.
Googla lite på det bara, vill minnas att det heter autofit.

Annars kan du bara dubbelklicka mellan kolumnerna

Visa signatur

"When I get sad, I stop being sad and be awsome instead, true story."

Permalänk
Medlem

Hej Json_81. Mjo, jag vet ju att man kan dubbelklicka på kolumnerna, och det ändrar ju deras bredd. Men jag vill ha en viss bredd. Och den ska vara rätt liten, för det är väldigt många kolumner som ska få plats på en A3. Det är menat som en slags grafisk representation. Men var 5:e kolumn vill jag ha ett nummer, och det är de högre numren, som är 100+ som inte får plats, och bara blir till #. Jag vill att numret ska skrivas ut FAST det inte får plats i cellen, dvs den får skriva ut det över mer än en cell! Vanlig plain text brukar den ju klara av så...

Visa signatur

//Sami