Nycklar – eller passkeys – är framtiden för inloggning på nätet och gör det både säkrare och enklare att logga in. Google är ett av företagen som ligger bakom den FIDO-baserade tekniken, och har både aktiverat inloggning med nyckel på Google-konton och börjat baka in tekniken i Chrome.

Hittills har det bara gått att skapa nya nycklar som lagras i Google Lösenordshantering i Android-versionen, men nu har företaget släppt en uppdatering av Chrome för Windows, Mac, Linux och Chrome OS som gör det möjligt att skapa nya nycklar oavsett operativsystem, rapporterar Neowin. Nycklar som skapas på en enhet synkas till alla inloggade enheter, precis som sparade användarnamn och lösenord länge har gjort.

Samtidigt meddelar Google att det kommer introducera en ny särskild pinkod för lösenordshanteraren, som ser till att synkroniseringen av nycklar och andra uppgifter synkas med totalsträckskryptering. Google kommer därmed inte ha någon möjlighet att komma åt användarnas privata nycklar, varken för återställning eller som svar på krav från rättskipande myndigheter.