Streama xbox spel utan konsol på nya Samsung TV apparater

Permalänk
Medlem

Streama xbox spel utan konsol på nya Samsung TV apparater

Jag har precis beställt en ny Samsung TV (qn95b) och den ska enligt Samsung klara av att streama xbox spel och så länge man har ett gamepass så behövs inte konsolen. Någon som testat detta?

Edit. Läste på lite mer och det ska fungera helt ok, men gforce now ska tydligen vara helt överlägsen xcloud med mer AAA spel och bättre prestanda. Kanske dags att sälja krysslådan nu och enbart behålla PS5:an https://www.nvidia.com/sv-se/geforce-now/

Permalänk
Medlem

Det är lite olika tjänster. Game Pass är en prenumerationstjänst likt Netflix med en katalog av spel, medans Geforce Now tillåter dig att streama spel som du köpt, och du betalar olika mycket beroende på hur bra kvalité du vill stremaa i. Så vilket som passar dig bäst hänger väl lite på hur mycket PC spel du vill streama som du redan äger osv.

Men oavsett så tycker iaf jag att streama spel är ett komplement som fungerar för en del spel men inte alla. Och spela på lokal hårdvara är alltid att föredra med avsende på prestanda och latency.

Permalänk

Du har ju även steam connect om du har ett steambibliotek med spel och tvn har app för det.

Kräver ju dock att du har spelet i steam och hårdvara nog för att driva spelet.

Funkar ganska bra till spel som inte kräver perfekt input latency.

Edit steam link hette det visst och tvn verkar ha app för det.

Visa signatur

ASUS B550-f-Gaming, R9 5800X3D, HyperX 3200Mhz cl16 128Gb ram, rtx 3070ti.
[Lista] De bästa gratisprogrammen för Windows
[Diskussion] De bästa gratisprogrammen för Windows

Permalänk
Medlem

Ttack för svaren. Får läsa på lite mer om de olika alternativ som finns, men Xboxen börjar kännas mer och mer överflödig. Har ju även PS5 och PSVR2 och Xboxen har nog inte varit igång under det senaste halvåret.