Synpunkter på stereopaket, Squeezebox, högtalare, förstärkare

Permalänk
Medlem

Synpunkter på stereopaket, Squeezebox, högtalare, förstärkare

Hej!

Skulle behöva lite tips och synpunkter på ett ljudsystem jag funderar på att köpa.

Squeezebox
http://prisjakt.nu/produkt.php?p=20804

Högtalare, Cambridge S30
http://www.hifiklubben.se/produkter/hoegtalare/stativsmaa/cam...

Förstärkare, Trends Audio TA-10.1
http://prisjakt.nu/produkt.php?p=158268

Det ska alltså inte vara nåt "jättesystem" utan bara nåt enklare, men gärna som man kan använda som grund om man skulle vilja köpa till och bygga ut mer. Högtalarna och Squeezeboxen har jag närmast bestämt mig för, men kan inte så mycket om förstärkare så där tar jag gärna emot alla tips (eller om man ska ha nåt annat, reciever?).

Har en DiBoss LCD-TV som i framtiden kanske vill koppla in till förstärkaren (?) / högtalarna, men såvitt jag kan se finns det inga speciella ljudutgångar utan bara såna vanliga kablar som man "klämmer" fast. (se exempel på vilka typer av ingångar jag menar på den här bilden http://i2.ebayimg.com/02/i/000/7d/5d/7e8c_10.JPG , dock har T-Amp-förstärkaren där inget annat med saken att göra...).

Alltså, finns det någon som har några synpunkter på förstärkaren ovan, tips på annat man borde köpa, eller allmänna råd så uppskattas det!

Permalänk

Om du vill kunna bygga ut din anläggning kanske det är bättre att satsa på en mer traditionell förstärkare eller hemmabioreciever med som fler ingångar. TV:n lär t.ex. anslutas till förstärkaren med vanliga RCA-kablar (eller digitalt om man har sådana möjligheter).

Sedan så tycker jag att man bör satsa mest på högtalarna när man köper ett ljudsystem och kanske dra ner lite på övriga komponenter, för det är högtalarna som har i särklass störst betydelse för hur din anläggning kommer att låta.

Permalänk
Medlem

brimstone:
Okej, du säger "traditionell förstärkare eller hemmabioreciever", kan du ge nåt exempel på sådana? Helt borta när det gäller sånt här

Min tanke var att köra på den förstärkaren just för att den är hyfsat billig (~1500:-) men ändå har fått bra recensioner vad jag har sett. Högtalarna har även dom fått bra betyg och är "hyfsat" billiga (i mina ögon, kan ju iofs vara helgalet).

Permalänk

Med en traditionell förstärkare eller hemmabioreciever menade jag en fullstor förstärkare som har ingångar för 5-6 olika apparater. Som den här
http://www.hifiklubben.se/produkter/stereo/foerstaerkare/nad_...

Ett annat alternativ är att skaffa aktiva högtalare (typ studiomonitorer) som inte behöver drivas av en förstärkare, men då kommer man tillbaka till problemet att de bara kan anslutas till en ingångskälla.

Det finns otroligt många sätt att fixa ett schysst ljudsystem, berätta gärna lite om hur du tänkt använda ditt och vilken budget du har. Är du helt inställd på att ha en nätverksspelare eller kan du tänka dig att koppla datorn direkt mot stereon?

Permalänk
Medlem

Då är jag med, kollade lite på den här (också Cambridge):
http://www.hifiklubben.se/produkter/stereo/foerstaerkare/camb...

Helst ska ju alltihopa inte dra iväg "för mycket", inte bestämt några exakta siffror. Men kör man med Cambridge-högtalarna och -förstärkaren + Squeezeboxen så landar det kring 6500:- (exkl. kablar och grejer) vilket känns llämpligt.

Tanken är att främst köra Squeezeboxen, sen ev. tv'n som sagt. Har inte tänkt att koppla in datorn direkt (eller någon annan enhet).

Permalänk

Man får en bra begangnad stereoförstärkare för 400-800 kr och då har du 3000-3500 kr att lägga på ett par högtalare. Enklast är att ta sin favoritskiva och åka till ett par riktiga hifi/hemmabio-butiker och lyssna på högtalare och köpa de man tycker låter bäst. Det går även att fynda högtalare på begangnatmarknaden men det är lite mer osäkert vad man får om man inte kan lyssna på dem innan.

Studiomonitorer eller motsvarande är fortfarande ett alternativ men den typen av högtalare passar bäst när man sitter på en plats och lyssnar (t.ex. vid datorn) och är hyffsat nära högtalarna.

Permalänk
Medlem

Låter som ett vettigt system. Tyvärr tror jag att helheten kommer hållas tillbaka en hel del av högtalarna. Har inte hört cambridge högtalarna du tittat på, men något av en tumregel är att mest pengar bör läggas på högtalarna. Det är där man får mest valuta för pengarna.

Permalänk
Medlem

Tack för infon, brimstone och lundstrm!

Blev en sånhär förstärkare till slut, hemmabio för att kunna uppgradera saker och ting senare:
http://www.hifiklubben.se/produkter/hemmabio/receiver/cambrid...

Blev även högtalarna jag skrev ovan, får räcka för tillfället pga platsbrist osv.