Ej fungerande keyboard innan windows startar? Hjälp snälla

Permalänk
Medlem

Ej fungerande keyboard innan windows startar? Hjälp snälla

Hej, jag kör en htpc som jag använder till att se på tv och sådant. Den fungerar helt ok sålänge jag är inne i windows.

Men av någon anledning så fungerar inte keyboarden längre innan windwos startat upp?? Jag kör trådlöst tangentbord men jag har även testat att koppla in ett direkt som ej är trådlöst. Samma bekymmer, jag trycker på "del" som besatt och windows startar lugnt ändå som om inget har hänt... Det ställer även till några andra bekymmer eftersom jag kan ju inte gå in i felsäkert läge eller något sådant pga att keyboardbekymret...
(Hjälper ju inte heller att tvinga fram en sådan sak genom att stänga av windows några gånger för om windows upplevt något instabilt och ger mig den frågan så kan jag ju ändå inte använda piltangenterna...)

Tidigare har jag kunnat gå in i biosen, testade att klocka upp den tilfälligt under en dag för någon vecka sedan, men satte tillbaks det efter någon timme så jag kan inte tro att det ska vara något problem. (typ från 2,67 till 2,8 på en intel duo processor --> ingen extremklockning precis...)

Jag är lite fundersam på att cleara cmos men om det ställer till något problem som måste rättas till igen (inne i biosen) så kan jag ju inte det så det har jag inte vågat ännu, jag kan ju trots allt använda datorn nu iaf, vill ju inte ställa till mer problem.

Någon som har koll på vad felet kan vara?
har själv googlat men inte hittat något, sökresultaten jag får verkar mest vara inriktade på bekymmer med tangentbordet "efter" xp startat.

Tacksam för hjälp

/Alfred

Permalänk

Kan du boota med ett icke usb tangentbord och kolla om det finns USB Keyboard i bios? isf ändra på den.

Visa signatur

| e2160@3200mhz | p6n sli v2 | 9600gt@690/1850/995 |

Permalänk
Medlem

Hej, som jag skrev i inlägget har jag även testat med ett icke trådlöst.(menade då ett icke usb tangentbord utan ett som jag kopplar till den "lila" kontakten).

Det var tyvärr samma problem då. Fungerade ej innan windows startade.

/Alfred

Permalänk
Hedersmedlem

När trycker du på delete?

Visa signatur

Stalin var så gammal att de fick Len´in. ;)

Permalänk
Medlem

jag trycker på deleteknappen, före, under och efter att bilden där det står press del to enter bios eller nåt sånt kommer upp.

Tidigare körde jag nog bara när det stod men i min irritation har jag utökat tryckandet

Med mitt tryckande har jag endast lyckats stoppa windows från att starta nu, uppstarten har stoppats några gånger just när man kan urskilja windowsloggan... verkar som att mitt keyboard börjar funka då...

/Alfred

Permalänk
Hedersmedlem

Då är det hög tid att testa med nollställning/reset av bios, även om du inte vill detta

Visa signatur

Stalin var så gammal att de fick Len´in. ;)

Permalänk
Medlem

Ja du har säkert rätt, men vad gör man om det är nåt som då måste ändras i biosen igen för att komma igång igen Om det inte gör någon skillnad i keyboardproblemet alltså.

Då har jag ju en oanvändbar dator

Permalänk
Medlem

clear cmos gör bara att bios återställs till factor settings, så ska inte vara farligt. Jag har gjort det upprepade gånger på grund av klockningar som inte gått redigt som de ska:)

Visa signatur

Corsair HX520W | GA-P35-DS4 | Q6600 G0 2.40GHz @ 3440MHz | 4GB OCZ Gold PC6400 @ 860MHz | PowerColor HD3870 | WD Caviar XL 500GB | Scythe Infinity |

Permalänk
Medlem

Ja nu funkar det :). Jag körde det ni sa men som jag var lite orolig för, cl cmos.

Nåt fel alltså på biosen som gjorde det, bra att veta tills nästa gång :D.

Tack för hjälpen

/Alfred