Inlägg

Inlägg som shortleif har skrivit i forumet
Av shortleif

Kör själv Qpad-QH90 och är väldigt nöjd. Har tidigare haft en mängd headsets som antingen gått sönder eller suttit dåligt/gjort ont i öronen, men nu är jag väldigt nöjd. Bra ljud för prisklassen, borttagbar mikrofon och 2:1 omvandlare för mobiltelefoner/laptops utan micingång (mac bl.a.). Så det är bara att slå till tycker jag

Av shortleif
Skrivet av AndersBlomdahl:

Samma anledning som dig, har också haft Naga och Naga 2014 å varit nöjd. Men har börjat spela fps igen å behövde nå smidigare,så trots att den är rätt lång så rekommenderar jag att du prova steelseries rival. Den ruggigt bra å så pass plan att fingertip å claw funkar utmärkt

Ska försöka hitta en Rival att känna på, kanske även Corsair M65. Men just nu lutar det åt abyssus då den är en av få möss som verkligen har 0 hårdvaruacceleration.

EDIT: Enligt Elgiganten gäller detta även för rival, intressant. Men ja, man får ju forska lite mer för Elgiganten är ju inte direkt kända för sin kunskapsnivå.

EDIT 2: Även enligt steelseries: http://steelseries.com/products/mice/steelseries-rival

Av shortleif
Skrivet av solomon:

Jag är sjukt nöjd över min Steelseries Sensei RAW. Älskar den!

Vad har du för grepp? En polare har en sån och jag tycker den känns lite för stor.

Av shortleif
Skrivet av Phukkitt:

Du kan ju även kika på Roccat Kone Pure (finns både som laser och optisk), den lär hålla högre byggkvalitet än Savu samt att den fått bra recensioner.

Har själv en Logitech G9 sedan 2009/2010 någon gång och den håller än, tror du skulle gilla det lilla skalet på den. Däremot har jag läst vissa påstå att sensorn i G9x har problem med acceleration, om det nu skulle vara något som stör dig.

Läst både bra och dåligt om laser, men inte så inläst de senaste åren. Vad gäller egentligen och vilka sensortillverkare/modeller är egentligen bäst?

Vill ha absolut 0 acceleration.

Skrivet av Igelkott:

Jag är en stark förespråkare av Logitech G300
Den har gått upp lite i pris tyvärr.

Lite mycket knappar för vad jag letar efter. Har som sagt en naga när det kommer till användning, men den såg ändå rätt nice ut. Tål att funderas på

Av shortleif
Skrivet av Arazand:

Kan klart rekommendera WASD Keyboards. Du får custom tryck utan extra kostnad, se tillexempel som jag gjort: http://i.imgur.com/uTdOwi7.jpg

Eller om du hellre bara vill ha olika färger på olika tangenter, med tryck för symbolerna eller utan, ja det är helt upp till dig:
Men ta en titt här: http://www.wasdkeyboards.com/index.php/products/mechanical-ke...

Det kostar 1300 utan frakt ungefär, det är tangentbordet+import moms ihop. Det tog 2 veckor för det att komma. Men wow vilket tangentbord! Tyvärr finns bara blå och bruna cherry switchar för närvarande.

If I had known! Vill typ slänga ut mitt 3 månader gamla Ducky Shine Zero. Dock är jag väldigt förtjust i bakgrundsbelysning då jag gillar att sitta väldigt mörkt.

Av shortleif

Funderar på ny mus, för fingertip grip

Tjoflöjt!

Jag har för tillfället en Razer Naga 2014, jättenöjd med den men den är lite stor och tung när det går fort. Vilket blivit mer och mer av ett problem då jag spelat mer FPS det senaste.

Jag använder ett s.k. fingertip grip när jag håller i musen vilket betyder att det enda som vidrör musen är mina fingertoppar och handleden/handflatans slut sitter konstant i musmattan. Så då är frågan vilken mus jag ska kolla efter och kanske slå till på?

De jag hittat hittills och kollat på är:
Razer Abyssus
Roccat Savu
Logitech G9x
Steelseries Kana v2
CM Storm Spawn (om den ens går att få tag på längre)

Så om du har erfarenhet av någon av ovanstående möss, eller har andra tips så får du gärna dela med dig!

Av shortleif

Behöver du mediaknappar, bakgrundsbelysning och USB-hub i tangentbordet?

Av shortleif
Skrivet av iSw3de:

Ordentligt är korta heatshrinks, långa är lite mindre ordentligt imo ^^

Jag har en annan, ganska intern tolkning av ordet ordentligt. Blev lite fel här, förstår vad du menar, men jag gillar det ändå inte

Av shortleif
Skrivet av iSw3de:

Testa att halvera längden på heatshrinken

Gillar inte korta heatshrinks, ska det vara så ska det vara ordentligt. Annars får man offra fingrarna och köra heatshrinkless. Vill inte ha ett mellanting

Av shortleif
Skrivet av JoeBlack:

Ni kan inte köpa något av de datorer som t.ex. Inet eller Komplett har som färdigbyggda paket, tänker på Taurus och vad Kompletts dito nu heter. Misstänker att det blir mer pang för pengen då.

Det borde ju gå: t.ex. Inet TAURUS_OVERKILL_2 1517095

Av shortleif

Som jag ser det är NZXT sleeven dålig bang for the buck. Väldigt långt mellan lamporna och relativt dyrt.

Skulle tipsa om att söka på Ebay/Amazon. Beställde själva härifrån och det var inga problem alls.

Det finns även andra säljare som du kan göra custombeställningar av, om du inte vill löda själv.

Av shortleif

Sådär då, en liten snabb update. Jag har nämligen börjat min sleeving med heatshrink, herregud vad mycket lättare det går än att köra heatshrinkless. Att man dessutom slipper bränna sönder sina fingertoppar är ju dessutom en hyggligt skön bonus.

Jag använder 6mm 3:1 heatshrink.

Om det blir snurrigt i huvudet så kan det vara bra att märka kablarna (om man inte bara plockar ut dem en och en). Dock kan det ändå behövas när man stöter på förgrenade kablar/dubbelkontakter.

http://i.imgur.com/QJnRtyC.jpg

Om heatshrinken sitter lite för långt fram, där lutroO påstår att den ska sitta. Så kan det bli problem. Bilden är halvkass men heatshrinken sitter iaf PRECIS bakom de två små piggarna som sticker upp. Detta gör dock att kabeln inte får plats i socketen. Istället kan jag rekommendera att man kör ca: 1 mm längre bak. Då brukar det glida in utan några problem.

http://i.imgur.com/63g8INi.jpg

Och värmer man för mycket där fram och för lite där bak, samtidigt som man stoppar en skiten och sedan provrycker kan det gå så här. Detta kan också hända om heatshrinken inte svalnat ordentligt.

http://i.imgur.com/rXYAMkf.jpg

Och så här blev det första resultatet. Som man kan se har jag mätt ganska slarvigt, fullt möjligt att jag gör om det här lite senare när jag blivit lite stabilare.

http://i.imgur.com/o0PDmen.jpg

Av shortleif
Skrivet av wousch:

Att bygga denna rig med 3 skärmar i åtanke i något sorts framtida drömscenario känns orealistiskt, försök hålla dig till vad din budget och dina preferenser tillåter idag, och utforma datorn för det. Då kommer du få den bästa upplevelsen.

Den datorn du tänkt dig nu, med i5 processor, GTX 770 och 8gb minne kommer fungera förträffligt för att spela i 1080p på en skärm lång tid framöver. Vill du ha en dator i framtiden för tre skärmar utan kompromisser så måste du helt enkelt öka din budget. En halvmesyr idag kommer vara en halvmesyr i morgon, tyvärr.

Jag tycker att det enda du egentligen kan göra utifrån dagens förutsättningar om du vill köra en rejäl SLI uppsättning i framtiden är att du köper en riktigt bra dator inom ramen för din bugdet idag och spelar på en skärm. Sedan sparar du ihop pengar till en framtida uppgradering av datorn där du köper både skärmarna och nya grafikkort samtidigt, säg två stycken GTX 780 eller motsvarande och de skärmarna du vill ha. Så sätt om det är vad du tänkt göra så sätt in ett 850w nätagg i burken, men om du inte är helt säker på att det är planen så är det lika bra att strunta i det och köra på ett nätagg mer anpassat för den datorn du tänkt köpa nu.

Detta är min plan. Jag satt länge och velade, men eftersom fler skärmar låg en bit i framtiden så valde jag att köra på ett 770. Istället för att kanske köra 760 SLI eller ett 290 och bygga bit för bit. Bättre att köra på för vad man har nu. Men ändå planera så att iaf moderkortet har stöd för SLI/CF. Sen köpa skärmar och GPUer på samma gång.

Av shortleif
Skrivet av Aldhissla:
Dold text

Du kan ju ta et R9 290x för lite mer

http://www.inet.se/produkt/5410055/xfx-radeon-r9-290-4gb-hawa...

Håller med ovanstående, gillar inte sli eller crossfire, satsa på ett starkt kort än 2 halvdana.

Hade inte tagit ett AMD-kort som inte har eftermarknadskylar då de blir varma och kommer låta som fan.

Av shortleif
Skrivet av Ozeroun:

Och då bör 770 2gb gtx x 2 räcka? Men räcker I5 4670?

Har dilemmat om jag vill pröva SLI och 3 skärmar i framtiden eller eventuellt pröva en ultra wide screen skärm från dell/asus som är 70 cm bred har sina för och nackdelar oavsett rigg antar jag

Nä alltså minnemängden ökas inte för att du har flera kort i SLI. 2 kort med 2GB ger bara 2GB, inte 4.

Skrivet av Unclemoe:

3 skärmar maxat kräver SLI med 3GB per kort skulle jag vilja säga, 2x780 eller liknande.

Ja 3GB bör räcka, men det beror helt på upplösningen man kör och hur hårt man pressar övriga inställningar. Vill man maxxa allt i riktigt krävande spel så lär det inte räckar med flera skärmar.

Av shortleif
Skrivet av Ozeroun:

Blir mest spel slö surf och liknande tror nog jag eventuellt satsar på I5

Har sett man kan klara SLI 770 ex med nyaste spelen

Men hittar inte så mycket 3 screens om man eventuellt ska satsa på det senare med I5 processor

För att köra så stora upplösningar som 3 skärmar så behöver du mycket grafikminne. Om man läser runt på forumet finns det folk som nästan maxar ut 6GB, så det tål att tänkas på om du ska köra SLI/CF. 4GB är minimum skulle jag säga.

GPU = Grafikkort

Så om du ska välja en del från MSI för gratis montering så bör du, enligt mig, välja grafikkort från dem.

Av shortleif

Vad är motivering till att lägga 3500:- på ett moderkort?

Och vänta på 6GB versionen av GTX 780ti, kan inte dröja allt för länge innan den kommer.

Av shortleif
Skrivet av jamimersh:

Bf4, titanfall, elder scrolls online och andra spel som kommer ut

Väntat tills slutet på juli med att posta trådar. Fan ingen idé att kolla nästan ett halvår innan...

Av shortleif
Skrivet av Headman:

Okej, förhåller mig till originalkylaren så länge!

Men vanliga fläktar, de medföljande, är de något man bör byta för att få ned ljudet?

Samma gäller dämpningskit, något att inverstera i?

Dämpningskit är mer eller mindre värdelöst i ett så öppet chassi som prodigy. Det är perforerat på massor av ställen.

Har dålig koll på hur tystar fläktarna är som medföljer, MEN det hänger också mycket på personlig preferens: vad som är högt för mig kanske inte är högt för dig?

Mitt tips är att prova de som följer med, gör de massa ljud så är det bara att beställa nya.

Av shortleif
Skrivet av jamimersh:

Flaskar? Vad betyder det?

Flaskar = Flaskhals i förkortad verbform.

Vad det innebär är att någon/några delar är mycket sämre än de andra som gör att du inte kommer få ut max av ens de bra delarna.

Ett typexempel är att det sitter en jättebra processor i burken, så att man i annonsen kan skriva "Intel Core i7 processor", men att grafikkortet är ren skit det nämns inte. P.g.a. detta kommer datorn inte prestera bra i spel, trots att processorn är jättebra så klarar inte grafikkortet att köra spelet speciellt bra. Vilket innebär att grafikkortet flaskar datorn.