Inlägg

Inlägg som UndaC har skrivit i forumet
Av UndaC
Skrivet av Elektron:

Jag läste nyheten på webbläsaren på xbox. Jag fick "Du har redan deltagit i den här omröstningen" Trots att jag inte ens var inloggad på Sweclockers på Xboxen. Hur vet ni det?

Den går på IP-adress (eller om man är inloggade förstås)

Av UndaC
Skrivet av Cenorida:

Jag håller med om att det blir väldigt förvirrande. Är det inte teknisk möjligt att ha en undersökning som refereras på startsidan?

Inte i dagsläget tyvärr.

Av UndaC
Skrivet av medbor:

Århundradets berg-och-dalbana! Nästan värre än grafikkortsbristen

Haha du anar inte hur det känts på ”den här sidan” så att säga. Verkligen en tyngd som lättade från axlarna idag!

Nu får vi återgå till att vara arga för att redaktionens AC bara ligger helt stilla hos DSV i Stockholm sedan över en vecka tillbaka.
Jonas satt i kö till dem 3 timmar och 15 minuter(!) för att enbart få informationen ”försändelsen är försenad”.
… jo det är därför vi ringer.
”Jag har inte mer information än så”
Jahapp.

Av UndaC
Skrivet av jnsson:

Finns till Linux och har funnits i minst 5 år om inte mer än det

Snart tioårsjubileum till och med
Lanserades 2012

Av UndaC
Skrivet av anon14781:

500 miljoner euro? Tror knappast Fransk media har förlorat så mycket pga Google.

Böter är inte samma sak som skadestånd, och ingetdera behöver nödvändigtvis vara knutet 1:1 till eventuellt ekonomisk skada för den som mottar betalningen av böterna eller skadeståndet.

Av UndaC
Skrivet av mrqaffe:

Det jag inte vill se är fläktkylda telefoner, fan edition låter oroväckande.

hehehe jag var nästan på väg att skriva ett förtydligande i artikeln

Av UndaC
Skrivet av Ureet:

Är det något nytt? För första gången jag fick vara med i SHS (för mindre än två år sedan) så använde jag VR varje vecka, men hade headsetet avstängt när det inte användes, och då kom det inte med i statistiken.

Sedan ungefär ett år tillbaka detekterar de om man använt ett headset senaste månaden:
https://www.roadtovr.com/valve-tweaks-steam-survey-accurately...

Av UndaC
Skrivet av noobs:

Lyckas alltid glömma bort jag har en beställning så jag håller i den och hoppas det går bättre för er i framtiden och UPS hittar igen allt 😄

Eftersom det var sidbrytning här så passar jag på att flika in igen:
Falskt alarm, musmattorna är funna och börjar under dagen att skeppas till kunder!

Av UndaC

Falskt alarm angående förseningen!

hahaha alltså det är knappt att jag tror det är sant, men precis efter att jag mailat ca 200 beställare och postat här så fick jag nu besked att musmattorna både hittats och levererats.

För en timme sedan visste UPS inte ens var de var någonstans...

Men ja positiva nyheter i alla fall

Musmattorna har nu börjat skickas från lagret och ni bör få leveransbesked på mailen inom kort. De flesta lär ha sin musmatta innan helgen.

<3

Av UndaC
Skrivet av RPGWiZaRD:

S21 FE kan va ganska intressanta beroende på pris och specs såklart.

Men ser speciellt framemot Galaxy Watch 4, är inställd på att skaffa min första smartklocka och tror denna blir den första som kommer ticka alla boxar för mig.

Ska bli intressant att se om de gör som sist att FE 4G har Exynos och FE 5G har Snapdragon.

Av UndaC

Obs nedan text är inaktuell. Musmattor hittades minuter efter att jag skrivit inlägget.

Hej!

Tyvärr har vi stött på ytterligare problem med leveransen av musmattorna

Den här gången är problemet dessutom betydligt "löjligare" än tidigare. Medan våra första leveransbeskymmer bestod i brist på containrar i Kina har vi nu stött på ett betydligt märkligare problem.

UPS har lyckats slarva bort 200 kilo musmattor som tar några kubikmeter i anspråk någonstans mellan Västerås och Stockholm. Vi har startat upp ett serviceärende med UPS och de ska försöka leta upp vår försändelse men det har nu gått en vecka sedan detta uppdagades och UPS har inga nya besked att ge.

Det låter fullkomligt osannolikt att de skulle kunna vara "borta på riktigt" i våra öron. Men vi förstår också om folk tappar tålamodet med oss här. Vi beklagar innerligt och tackar för den förståelse ni visat hittills.
Vill ni avboka er order har vi full förståelse för det, vänligen använd kontaktformuläret på butikens hemsida:
https://shop.sweclockers.com/se/contact
Ange ordernummer i fältet ärende (t.ex. "Avboka order [ditt ordernummer]"). Har ni valt att betala med klarna bör avbokningen kunna ske direkt, har ni betalat med kort kommer ni sannolikt att få en motfråga om hur pengarna ska återbetalas.

Om ni svarar direkt i tråden, via PM eller mail till SweClockers direkt kommer hanteringen tyvärr att ta betydligt längre tid då butiken drivs av en tredje part och vi har ingen direkt tillgång till att sköta återbetalningar etc.

Väljer ni att ha kvar er order så ska vi förstås fortsätta att hålla er informerade om vad som händer med leveransen, för som sagt - det låter helt omöjligt att 200 kilo musmattor bara skulle ha gått upp i rök på en av UPS terminaler. Givetvis kommer vi också att komma överens om en yttre gräns för hur lång tid UPS felsökning får lov att ta innan vi anser musmattorna förlorade och alla per automatik får sina ordrar avbokade och återbetalda.

Men än så länge hoppas vi på att de dyker upp, och förr snarare än senare.

/Anton

PS: Jag ber också om ursäkt att jag inte svarat i tid på vissa av förfrågningarna jag fått om detta de senaste dagarna, jag höll ut i det sista då UPS skulle lämna ett preliminärt besked idag till oss. Det beskedet visade sig vara att de inte har något besked ännu... så då tog jag bladet från munnen.

Av UndaC
Skrivet av Thomas:

DS handlar väl mest om att läsa in världen (modeller och texturer)? Isåfall lär det inte spela roll vilken upplösning man spelar i, samma data läses ju in oavsett, om man har samma grafikinställningar i övrigt, som modellkvalitet och texturupplösning.

Så är det absolut, eventuellt kan det bli något mindre belastning i spel som använder sampler feedback i kombination med directstorage. Dvs i lägre upplösningar väljs lägre LODs och därmed skyfflas mindre data.
Men det lär inte påverka initiala laddningstider, enbart streaming så att säga.

Av UndaC
Skrivet av Joakim Ågren:

Huruvida man kommer uppleva skillnad i Direct Storage mellan gen 3 och 4 kommer nog ha att göra med vilken upplösning man spelar på. För 4K spelare kommer det nog märkas en liten skillnad men för 1440P spelare tror jag inte det kommer spela nån större roll.

Directstorage kommer inte att påverkas av upplösning på ett särskilt direkt sätt. Det handlar ju om assets som ska streams in snabbt antingen under gameplay eller i laddningssekvenser (som iofs i viss mån skalar med upplösning via LOD-val).

Personligen skulle jag absolut köpt en PCIe gen 4-disk om jag var intresserad av att använda Directstorage i framtiden.
Prisskillnaden är relativt liten i dagsläget så varför inte liksom?

Blir ju betydligt dyrare att behöva köpa ytterligare en ny disk om några månader om det visar sig att gen 3 är en nämnvärd begränsning för DS (vilket det by all means lär vara)

Av UndaC
Skrivet av ClintBeastwood:

Vad händer med dom som bara röstat i tråden t.ex? Vad händer i så fall med dom som gick in på rubriken och trodde att det skulle vara en miniartikel men kom direkt in i tråden och rösta den vägen? Varför inte bara ha EN omröstning?!

Det är helt skevt att ha två separata..

Jag hänger inte med på frågan, "vad som händer med dem"?
De röstar i en omröstning och resultatet av omröstningen visas?

Anledningen att ha den på två ställen var mest bara för att ge folk som inte kommer via förstasidan en chans att göra sin röst hörd.
Nu ser ju dock antalet deltagare ut att bli lite lågt så den primära omröstningen att titta på blir den på förstasidan.

Men om folk blir agiterade kan vi absolut låta bli att göra en repris på det hela. Eller så ser vi om det på något snabbt går at lösa så att samma poll syns på båda ställen bara.

Av UndaC
Skrivet av ClintBeastwood:

"Flera gånger-alternativet har fått två röster endast på en användare (mig). Ser du verkligen inte hur det blir fel?

Vi summerar ju inte de två omröstningarna.

Så din röst är inte värd 2x i en omröstning. Din röst är värd 1x i två omrsötningar. Som sig bör med andra ord

Men även om vi gjort det så hade det ju bara blivit fel om folk som röstade exempelvis "Flera gånger" har högre benägenhet att svara i båda omröstningarna.

Av UndaC
Skrivet av anon5930:

Det har ju redan förklarats, var väldigt tydligt i mitt tycke.

Person A röstar i tråden.
Person B röstar på förstasidan.
Person C röstar både i tråden och förstasidan.

Person A ger en röst.
Person B ger en röst.
Person C ger två röster.

Jo absolut: självklart om det är två omröstningar så kan vissa personer rösta i ena, andra eller båda, men det i sig behöver inte leda till något fel.

Det spelar ju bara roll om det också finns en risk att t.ex. folk som röstar "nej" är mer benägna att rösta i båda omröstningar i högre utsträckning än andra och att de dessutom skulle figurera i en nämnvärd mängd. Och det förutsätter att man tänkt slå ihop resultaten.
Jag har inga belägg för att de två första faktorerna skulle vara sannolika eller osannolika och jag har inte för avsikt att slå ihop resultaten.

Självklart om det hade varit att vi skulle ta livsavgörande beslut här så hade man haft ett annorlunda upplägg. Det enda vi är ute efter är en fingervisning om hur många på swec som fått frågan av steam.

Av UndaC
Skrivet av Bernd_P1:

problemet är ju att median använda den för att sen deklarera den som fakta över hur det gå med försäljningen hos tillverkerna.

sen tycker jag också det är märkligt att vi ska lite på undersökningen där bara en bråkdel av alla användade är med i när vi alla vet att steam bakom kollisorna samla in data ifrån alla ändå. SHS handla ju bara om ett litet kryss i deras system där dem som få förfrågan gå med på att man offentligt gör den datan.

Frågan är väl om de får samla datan? Inte om man går med på att ingå i den offentliga statistiken?

Av UndaC

Angående bakgrunden till frågan:

Dels är vi bara nyfikna på hur många som får frågan ungefär.
I väldigt grova drag alltså, som i är det 90% som inte får frågan och 10% som får den tex.

Men sen har vi också funderat på om det vore kul om vi gjorde något liknande SHS fast för swec. Där alla kan delta.
Hade ju inte velat göra det en gång i månaden kanske, men en gång i kvartalet tex.
Eftersom vi skulle ha ett mycket tunnare underlag hade vi fått begränsa det till AMD vs Intel på CPU, Nvidia vs AMD på GPU, Windows vs Linux vs Mac osv snarare än att gå in på specifika produkter.

Våra egna omröstningsverktyg som vi har hade dock inte dugit till det så vi hade fått köra google forms t.ex.

Av UndaC
Skrivet av ZaInT:

Inräknat alla Steamkonto sedan mitt första kanske jag har gjort 20-30 stycken, möjligt att det är ännu fler.

Hur mång konton har du totalt ungefär?
20-30+ är många

(Menar inte att det är något konstigt eller fel med det så ta det inte som något ifrågasättande här)

Av UndaC
Skrivet av ELF:

Du skrev att det var två omröstningar som inte hänger ihop.

Ja precis det stämmer. Det är två omröstningar om exakt samma sak på två olika ställen.

Jag hänger bara inte med på hur det resulterar i något fel?

Skrivet av evil penguin:

Antar att poängen är att det inte går att summera rakt av

Ja nä men det har vi inte för avsikt att göra.