Inlägg

Inlägg som Mnemozyne13 har skrivit i forumet
Av Mnemozyne13
Skrivet av xpanterx:

Tänkte på detta förut, teoretiskt borde det gå att spola av hela datorn och sedan låta den torka ordentligt, så länge det inte är salt i vattnet, right?

Har en bekant som slängde sin serverdator i badkaret och sen in i frysen, lät dom torka och sen plockade ihop datorn igen; bara för att testa. Själv har jag prövat att duscha moderkort och minnen och det var inte heller några problem.

Av Mnemozyne13

Corsair SSD 120 gb, gissar på den.. bara för att jag just hade problem med min

Uppstår problemet när datorn/din SSD går in i energisparläge?

Av Mnemozyne13

Skulle gärna pröva den.

Av Mnemozyne13
Skrivet av Wiiga:

AHCI ska vara stabilare för SSD, rätta mig gärna om jag har fel.

Har för mig att AHCI ger bättre prestanda när det är flera flera processer som körs. Om det bara är en process som körs så är det andra bättre men "studier" lär tydligen ha visat att i en realistisk användningsmiljö så är AHCI att föredra och ger högre prestanda.

Av Mnemozyne13

Har en OCZ Vertex 2 SSD 120GB och har exakt samma problem och symptom som dig. Aldrig att man sparar något på en SSD igen!

Av Mnemozyne13
Skrivet av Rigan:

Ingen här som äger en 30fps kamera? Den funkar alldeles utmärkt tills man gör hastiga rörelser. spel=hastiga rörelser...

Problem?

Exakt, ju snabbare rörelser ju mer nytta gör det.

Av Mnemozyne13
Skrivet av anden12:

Jag är inte med på "hypen" angående 120hz. Jag har använt 120hz nu i snart ett år, blev tvungen att lämna in den på lagning för 2veckor sedan och saknar den inte det minsta. Min gamla 60hzare ger precis samma flyt som min 120hzare.
Antingen är jag knäpp som inte ser det, eller så är det sjuk placebo över 120hz..

Stängde du av V_sync då?

Av Mnemozyne13

Du kunde ha frågat vilket payment bolag hon använder sig av. Är det exempelvis "Klarna Fakturera mig" så är det nog lättare att ringa och ha att göra med dom. Sen skulle jag ha bestridit fakturan skriftligt, faxat in den och sparat en kopia. Annars var du ganska klipsk och snabbtänkt som fick ur dig allt det där. Man brukar ju kunna bli ganska ställd när dom ringer och kommer med ett otänkbart påstående.
Hur som helst paymentbolaget måste dessutom kunna se IP,t på den som har gjort beställningen så dom har nog inga problem med lösa detta. Det trökiga med sånt här är att det är så tid och energikrävande. Det bästa är kanske att ringa upp henne igen och fråga vilket paymentbolag hon använder och säga att du tänker kontakta dom om hon inte tar bort fakturan. Vill personen inte uppge paymentbolag så är det ju en uppenbar bluffare.
Jag förstår inte varför företaget skulle vilja lägga ner så mycket energi för 290 kr heller om det inte är ett bluffföretag. Varorna får dom ju dessutom tillbaka om ingen hämtar ut dom. Så för butiken handlar det om ca 100kr i frakt vilket inte är värt att bråka om och lägga ner tid på.

Såvida dom inte är bluffare och kriminella...

Av Mnemozyne13
Skrivet av Dark_Widget:

uppenbarligen ett troll som skrivit men kul som fan o läsa xD

Kära vän, kan du motivera varför han skulle va ett troll? Jag tvivlar på att han har något uppsåt i att medvetet provocera och därmed faller han inte in i kategorin troll. Jag ser det helt enkelt som ett sätt från hans sida att dra igång en tråd för skojs skull. Hur personer sen upplever tråden är upp till var och en, vissa är mer lättstötta än andra. Jag kan tänka mig att speciellt homosexuella människor känner sig provocerade av tråden, har du några erfarenheter angående detta som kan bekräfta att min teori stämmer?
Det spelar nästan ingen roll vad man skriver, det finns alltid någon som hojtar troll då det verkar ha blivit årets fluga, ett riktigt inneord. 1996 var det Newbie, 2009 var det Noob och 2011 är det Troll. Men få verkar ens förstå innebörden av ordet dom kastar ifrån sig så fort dom känner sig kränkta eller provocerade.

Det enda jag försöker nu är att ge min syn på saken och argumentera med dig och vet du vad, det skulle inte förvåna mig för fem öre om det dyker upp tio personer som anklagar mig för att va ett troll nu. Det mest ironiska med detta är ju att dom som kallar andra troll, själva trollar eller har jag fel? Förklara gärna hur.

Av Mnemozyne13

Gissar på att det inte har så mycket med nationalitet att göra snarare miljö&arv. Förmodligen fuskade människan redan när vi bodde i grottor på stenåldern. Om du blir anklagad för fusk och inte fuskar kan det ju va ett tecken på att det är dags att försöka hitta en ny server med bättre spelare i samma kaliber som dig. Att försöka resonera med den typen av människa som just bannade dig är nog ganska meningslöst. Ofta är dom så pass dåliga att det i deras ögon, enligt deras världsbild är omöjligt att göra det du gör och att enda möjliga scenariot personens hjärna kan simulera är att du fuskar. Ofta är den typen av person ganska dålig själv och kommer förmodligen med största sannolikhet aldrig att bli riktigt bra, det är min erfarenhet.

Av Mnemozyne13

Orutinerat utan dess like, jag hade utan att tänka mig för en andra gång skjutit personen som stal min helikopter med motiveringen att han såg bättre ut död.

Av Mnemozyne13
Skrivet av Wizbro:

Är själv emot all form av censur. Även om jag inte är det minsta intresserad av barnporr eller dylikt, kan en tillåtande attityd till detta leda till att fler och fler tabu-stämplade sidor kan blockeras.

Nej tack!

Enligt vad jag förstår så måste din avatar va på gränsen, Rin & Ren är väl bara 14 år eller nå sånt?
Resten är en subjektiv definitionsfråga.

Av Mnemozyne13
Skrivet av RedDotFire:

Ska man tolka det som att alla som svarade nej på frågan i artikeln är sådana som tittar på det, för annars ser jag ingen anledning att svara nej.
Det är ju faktiskt både olagligt(att kolla på det) och äckligt!!!

EDIT: Inget illa menat, men seriöst...

Det är mycket som är äckligt, ärtsoppa, spindlar, homosexualitet, folk som urinerar på varandra, djursex, sex med gamla tanter. Det senare har enligt en undersökning verkat va ganska vanligt i UK. På mattelektionerna fick man ofta lära sig att uppskatta om ett tal var rimligt eller inte, tycker man kan applicera det på dina 37%. Det är inte troligt att 37% tittar på BP.
Är det verkligen olagligt att kolla på? Jag har inte satt mig in i ämnet så noga men jag trodde att det bara var innehav som var förbjudet.

Det innebär problem i flera olika situationer om det är olagligt att titta på. Jag har klickat på en länk i ett spelforum som jag trodde handlade om ett spel men det var en spambot som gjorde reklam för någon sliskig porrsajt. Hade tjejerna varit under 15-18 (vet inte vart gränsen går) så skulle man alltså begått något brottsligt? Därför tror jag att det bara är innehav som är olagligt men då gissar jag bara, någon får gärna rätta mig.

Av Mnemozyne13

Det första ja gjorde när jag fått min Sandybridgeburk var att installera Ufo: Terror from the deep. Fick besök av en vän lite senare som frågade mig varför jag köper ny dator när ja ändå bara sitter och spelar gamla spel. Men som tur var så kom ju Skyrim så nu har man en bra anledning om han frågar igen.

Av Mnemozyne13

Svarade "osäker". Att barn behövs skyddas och då kanske på bekostnad av andras "frihet" är inget jättesvårt beslut att ta. Däremot så flyttar man ju gränsen hela tiden för vad som anses okej. Vad blir nästa steg då, att blockera torrent siter? Politiskt inkorrekta partier? Vad som är inkorrekt ändras ju fram och tillbaka med tiden. Så nej, jag vill nog inte heller se någon censur egentligen men det finns inget helt självklart svar.

Av Mnemozyne13

Ett till bidrag, laddade bara ett sparat spel så blev det såhär snyggt va. Någon som kan gissa vart i spelet jag är?
Dom där små bollarna cirka 8 st är en ledtråd.

Av Mnemozyne13

Tack för skrattet, det är bra att skratta har ja hört

Av Mnemozyne13
Skrivet av Mårten C:

Fast det handlar ju om att SAMMA fiender i SAMMA område blir svårare och svårare.
När det händer känner man ju inte att man kommer vidare?!
Vill du inte kunna gå tillbaka och bara slakta det där monstret som du hade problem med 30 timmar tidigare?

Du satte fingret på något viktigt där som många missar. Det är ju så som du beskriver det de borde vara.

Av Mnemozyne13
Skrivet av zeus:

Haft lite tråkigt idag och kom på att jag saknade att spela.
Men hittar inget bra, så jag söker rekommendation.

Strategi är det som gäller. Inte FPS.

De jag spelat senast:
Tropico, kul men lite småsegt.
Settlers7, lite för barnsligt.
Civilization 5, mycket bra men spelat för mycket.

Andra favoriter är C&C, alla Tycoon, Caesar3 osv.

Några tips vad jag ska kolla på?

Civ4 Warlords, online. Om du står ut med alla gameruiners, spammare och folk som uppför sig illa. = )
Men det kan va bra å ha mycket tid, tar lång tid att sätta sig in i med kanske om man är ny.
Du blir inte insläppt i vilka spel som helst och måste lära dig att vissa "setings" inte lämpar sig om man ska spela online. Men bortsett från det är de ett väldigt beroendeframkallande strategispel. Har förlorat på tok för många timmars välbehövlig sömn på grund av det spelet.

Av Mnemozyne13
Skrivet av GraffeT:

Tjena kolla in mitt videoklipp och berätta vad ni tycker om det

http://www.youtube.com/watch?v=AGL94VB5yro

Två drakar på samma ställe? Trodde du skulle dräpa honom men du är visst en sån där ornitolog.