Inlägg

Inlägg som bud_bundy har skrivit i forumet
Av bud_bundy
Skrivet av Buttington:

Varför diskuterar vi ens detta för? Vad är det för fel på traditionella könsroller och vackra kvinnor? Varför ska vi moralisera över något som inte skadar någon?

Lätt för dig att säga som har ett liv med riktiga problem. Vi andra får kämpa hårt och leta upp problem så att vi har något att gnälla över.

Skämt åsido så tror jag inte många bryr sig över samsungsklipp, syftet med filmen var dock att öka deras försäljning och stärka varumärket varvid samsung såklart agerar vad de tror är bäst för märket och tar bort filmen.

Av bud_bundy
Skrivet av astrob0y:

Så din kritik var rubriken och att artikeln inte tog med de variabler som du ansåg vara viktiga?

Att rubriksättningen säger något annat än vad artikeln handlar om är ju knappast inte bra, hennes studie har inte en sådan falsk rubrik, men hennes artikel på högskolan har det.

Angående de variabler som är viktiga så föresätter jag att de har nog att de har använt bra metoder för att få fram ett resultat som inte säger mycket. För vad betyder det att "invandrare" inte fastnar i socialbidragsträsket mer än "icke invandrare"? Och vad tusan är invandrare i hennes forskning, är norrmän invandrare? Som jag tolkar hennes artikel med ett snabbt överblick så är invandrare = ej svenskfödda resten ej invandrare.

När sedan denna forskning sprids till andra länder så misstolkas den helt, liksom när man idag i princip kan gå arbetslös hur länge som helst och få mycket bidrag utan att behöva söka just socialbidraget.

Skrivet av astrob0y:

En sund politik gör så att folk får jobb, håller verkligen med dig där. Men att påstå att alla/de flesta som invandrare hit har bra förutsättningar till jobb... Den var ny för mig. Vill du utveckla? Jag kanske missförstod ditt "förutsättningar" då jag tolkar det som "förutsättning till jobb" men kan betyda annat.
Sen vad svensken gör utomlands. Eh, det var får någon annan studie undersöka.

Om man för en sund invandringspolitik så kommer knappast sjuklingar flytta hit på samma sätt som att våra sjuklingar får för sig att flytta någonstans. De som väljer att flytta är personer som tillhör den bättre "skaran".
Exempel andelen svennar som flyttar till usa för att de vill lata sig är knappast inte stor, det är snarare personer med en extrem drivkraft. Personer som av någon anledning har det svårt, kanske är sjuka och ändå måste plågas på jobbet, ja flytta till usa och jobba låter ju knappast så lockande.

Av bud_bundy
Skrivet av astrob0y:

”Trots att Sverige tog emot många immigranter under den här perioden, har vi inte funnit att de blivit mer beroende av socialbidrag än svenskfödda. Det finns skillnader under de tre första åren men inte från det fjärde”

I och med att det finns kunniga och kritiska personer i den här tråden om hur invandringen fungerar så skulle jag såklart vilja höra vad ni tycker om den färska studien som pk-median propagerar för. Jag påstår inte att jag har läst den, men resultatet är ju spännande. Byggd med nåt knasigt såsom ML... Vad det nu ska betyda

Jag gillar rubriken som de flesta tidningar kör med som troligen kommer ändå ifrån TT.
Invandrare inte mer bidragsberoende
http://www.dn.se/ekonomi/invandrare-inte-mer-bidragsberoende/
Frågan man då genast ställer sig är hur detta går ihop med att det är fler invandrare som är arbetslösa? Dessutom finns det bidrag som enbart arbetsgivare kan få när de anställer nyanlända.

Men förklaringen är enkel och visas när man läser artikeln att det är en jävla PK sossemedia som bara räknar socialbidrag som bidrag. Dessutom är socialbidraget lite konstigt, då man kan gå tiotals år arbetslös och få bidrag som inte alls är socialbidrag. För när två år har gått i fas3 så får man förlängt med två år och så håller det på.

Annars med en sund invandringspolitik så vore det naturligt att invandare inte alls var mer bidragsberoende, eftersom att det är de rika & välmående som har lättast att fly hit, vilket innebär att vi får hit folk med bra förutsättningar. Medans det i sverige föds blandat folk och det är ju knappast de som har sämst förutsättningar som flyttar härifrån.

Ett exempel man kan fundera på hur det ligger till med bidragsberoende svennar i norge? Jag skulle tro att svenskarna där ligger lika bra som invandrarna i sverige borde göra.

*edit*
Man kan kraftigt ifrågasätta syftet med att enbart räkna på ett visst bidrag sedan gå ut i media med detta och medvetet veta om att resultatet kommer att misstolkas. Så mitt råd är gör om gör rätt. Ta med alla bidrag, studiemedel, akassa, aktivitetsstöd, barnbidrag, sjukbidrag, socialbidrag,flyktingbidrag, särskilt anställningsstöd och you name it. Kolla sedan på vilken grupp som kostar mest, för att det ska bli rättvisst bör man även jämföra hur mycket kosing som denna grupp drar in till stadskassan.

*edit2*
Jag hittade orginalartikeln:
http://www.oru.se/Nyheter/Forskningsnyheter/Forskningsnyhet/I...
Dr Kent Hovind skulle vara imponerad på hennes rubriksättning.

Av bud_bundy

Å fanboyism, jag minns så väl hur det var när den första xboxen lanserades och alla klaga på allt möjligt, såsom att den inte var en riktig konsol utan mer en dator, likaså att priset var för högt, vilket det i.o.f.s. var. (runt 5000kr år 2002)

I vilket fall så betvivlar jag på att rörelsekostnaden per xbox blir så mycket högre för att se säljer alla konsoler med Kinect, samtidigt som fördelarna är väldigt många. Förutom det självklara att butiker slipper lagerhålla olika versioner så garanterar det att alla har kenect och utvecklare kan utgå ifrån detta.

För min egen del har jag ej bestämt mig, jag funderar dock på en nintendo Wii U enbart för zelda, förhoppningsvis går det väl låna/hyra en konsol för spelet.

Av bud_bundy

Jag kan bara haka på de andra och säga nej, även om en laptop kan vara bra att ha vid exjobbet.

Det beror dock på vad man läser, just ingenjörsprogrammen och systemvetenskap så brukar det vara lite möten och mycket arbete med skolans datorer. Andra program kanske man mer sitter i ett rum och diskuterar och då kan en laptop vara bra och även en projektor eller stor tv. -Vilka skolor som nu förser eleverna med detta?

Så mitt råd spara ihop pengar så att man har råd att köpa en laptop, när sedan behovet uppstår så kan man under lunchrasten gå till närmsta elkedja och köpa en laptop. Så en sådan pryl är inget som man behöver köpa i god tid innan.

Av bud_bundy
Skrivet av mattoys:

Det är lätt att slå sig för bröstet när man har kunskapen, men hur är det med andra områden.

Hur många kan underhålla och laga en bil, idag räcker det väll att man vet hur man skall fylla på spolarvätska?
Hur många kan lista ut vad det är för fel på deras bil, hur många klarar tex. av att byt ett hjullager.
En bil är ändå något som de flesta använder.

Sedan är det en annan sak att när det gäller enkla saker som man lätt kan lösa genom att "googla" sitt problem.

Min erfarenhet att tekniska ointresserade personer är dåliga på all teknik och vice versa, även om det finns individer som konstigt utmärker sig.

Däremot andra kunskaper utanför teknik såsom hur bra är ni på att skaffa tusentals facebookvänner?

Av bud_bundy

Utbildning som nämnts, även om man skulle få ett jobb så kommer man få ett rent h-lvete minst sagt. På många arbetsplatser ska man börja leverera från vecka 2, kravet som ställs på en rusar snabbt iväg..

Att få ett teknisk avancerat jobb idag är superlätt, problemet är bara att kunna stanna kvar.

Skrivet av DaKreout:

orig_rejser: Det låter väldigt bra om företagen har en så stor förståelse för att det tar tid att komma in i just deras arbetssätt. När jag blev anställd som programmerare fick jag källkoden för ett stort GIS-program hemskickad på en cd-skiva och en vecka på mig innan jag var produktiv och kunde utöka kodbasen. Jag trodde nästan att det var normen, men jag är glad över att ha fel.

Enligt min erfarenhet så är detta typ normen, bortsett från att man brukar få besöka arbetsplatsen och få lite genomgång.
Kravet att göra det du gjorde, ja det ställs inte på en nyexad, men en person som säger sig ha kodat innan så klara av detta.

Btw om inte CSN skulle ha nekad mig fortsatt studiestöd så skulle jag välja att läsa på högskola igen, då det var ett underbart liv, man fick lära sig lite experimentera utan någon press på en som det är på arbetsmarknaden.

Av bud_bundy
Skrivet av MBY:

Stämmer väl med vad jag ALLTID har påstått i motvind. Datorkunskaperna blir sämre med tiden, inte bättre. Att fler och fler människor använder datorer implicerar givetvis inte att datorkunnandet går upp, utan det går ner..

Det beror på hur man definierar datorkunskaperna?
Som alltid ändå bak till Adam och Eva så har folks kunskaper förändras av flera anledningar såsom behov.
Folk idag i allmänhet kan göra betydligt mer på sina datorer än vad folk kunde för 15år sedan, en naturlig förklaring till detta är att mjukvarorna har blivit enklare. Men ändå, folk i allmänhet kan idag koppla in fler olika typer av hårdvaror idag än förr och de kan göra mer med mjukvarorna.
Folk ägnar också större tid med datortekniska prylar och då även kan mer om dessa generellt ur användarsynpunkt.

Man kan även se på worddokument och se hur de har förändras, folk idag använder betydligt mer avancerade funktioner än förr även om dessa funktioner fanns i gamla word.

Skrivet av fizzdan:

Som igår, när jag kom tillbaka till jobbet efter semestern, och hittar våran mest använda skrivare avstängd med en lapp på "trasig - felanmäld". Den hade stått i 2 veckor... Visar sig att ett papper fastnat.... Värt att notera är att det jobbar ca 120 pers på kontoret, runt 75 pers använder denna skrivare dagligen, och vi har två it-samordnare. (och jag är bara glad amatör utan något it-ansvar)

På mitt jobb får man nästan sparken direkt och man pillar med skrivaren, detta inte för att de är rädd att skrivaren kan gå sönder utan att vi ej får "leka" på arbetstid.
För på arbetstid ska vi fakturera runt 1000kr/h, krånglar något så ringer man "vaktmästare, datateknikern" och tar en ny hårdvara.
I mitt fall så är vi seniora datortekniker/utvecklare i princip allihopa på jobbet , men detsamma gäller gäller många andra.
Visst man kan fixa skrivaren och sedan tidsrapportera tiden som kompledig om man så känner för det.

Just detta med att man har så ont om tid idag tycker jag har förändrats mycket och jag ser detta inom många branscher, anställda ska fakturera utav bara tusan, inte en ledig stund har man. Är det något som krånglar så ska man lämna över arbetet till en person som kostar mindre och är inriktad på att laga just denna pryl.

Det tragiska jag tycker idag är att så många enbart köper en dator för spel, men dessa typer av individer köpte ingen dator alls förr. Och tack vare att "alla" idag köper datorer så blir de billiga och utvecklingen bara rusar framåt.

Annars tycker jag fenomenet tjejer är intressant när det gäller datorteknik, då dessa brukar göra andra saker än killar. Och vad jag upplever det så finns det en större andel tjejer som har högre utbildning inom datorteknik och kan vara skitbra på något (som programmering på avancerad nivå), men samtidigt sakna vissa grunder som att själv kunna montera ihop en dator.

Av bud_bundy

Gymnasiet är en lekskola, mitt råd är att välja ett program som ger bra behörigheter. Sedan efter gymnasiet väljer man KY eller högskola med ens inriktning. Nu passar inte detta valet alla då vissa inte klarar av natur eller liknande.

Fast då hade jag valt fordonsprogrammet och fått roliga körkort (lastbil m.m) sedan teknisk basår och därefter läst något vettigt. Jag själv läste el på gymnasiet och det är något jag ångrar stort, inte ett skit lärde vi oss, vi behövde i.o.f.s. inte anstränga oss heller.

Av bud_bundy
Skrivet av Swiifty:

Dvs som alla andra ord?

Ja. Problemet är när man försöker använda logik på påhittade ord och tro att det nödvändigtvis följer alla regler.

Av bud_bundy

Definitionsfråga vad man menar med samma individ? Denna fråga kan man ställa på många olika sätt och slutsatsen blir att individ är ett ord som vi har hittat på för att beskriva föremål med vissa specifika egenskaper, nu i datorsamhället så skulle individen mycket väl kunna vara digital.

Man kan ställa samma fråga på en människa, är det samma individ fast den har tappat "allt minne"? Är det samma individ utan huvud, är enbart huvudet i sig en död individ? Om man då har en kropp och huvud separata har man då två identiska individer?

Så individ är ett ord vi har hittat på för att beskriva något, detta ord tolkar man lite som man vill beroende på sammanhang. I fjärlinsammanhanget, så tycker nog de flesta att det är samma individ av flera anledningar.

Men man kan lätt göra en logisk kullerbytta. Larven var en individ, denna individ bryts ner och en ny individ skapas, den nya individen är dock densamma individ som den förra. Hmm
Men som sagt individ är bara ett påhittat ord för att beskriva saker med vissa egenskaper och man ska behandla ordet därefter.

Av bud_bundy

Det har funnits många sökmotorer och folk har bytt allteftersom bättre har kommit. (yahoo, altavista där yahoo är riktigt stora vissa delar av världen idag) Detsamma gäller communitys då Playahead, Skunk och Lunarstorm en gång var väldigt stora.

Så jag ser inget oro, mer än att hela internet är bloatad med malware som vill kidnappa startsidan på folks webläsare till skumma sökmotorer som teknisk ointresserade personer tror är google. Vanligtvis finns dessa malware i serösa program såsom zonealarm vilket en gång i tiden var ett säkerhetsprogram.

Av bud_bundy
Skrivet av Valiumballong:

Vad skulle arbetslösa göra utan ekonomiskt stöd?

Troligtvis börjat arbeta, det är liksom inte så att det på något sätt brist på arbete som behövs utföras i landet. Alla har dock inte råd att betala nästan 30 000kr i månaden som en arbetare idag minst kräver. (lön inkl arbetsgivaravgift, semesterlön, försäkring etc)

Eller som du sa:

Skrivet av Valiumballong:

Ja, gissningsvis får man börja spara själv medan man arbetar och gå med i A-kassan. Skulle man inte hitta ett jobb man vill ha får man väl kompetensutveckla med utbildning eller sänka sina krav på ersättning och arbetsuppgifter.

Nu kan man diskutera hur ett samhälle skulle ha sett ut utan en massa kartellbildningar och liknande. Väldigt få personer här är dock för att ta bort alla bidrag etc.

Skrivet av Generalkyckling:

Men till er som är emot bidrag, vad tycker ni vi ska göra med sjuka, handikappade, arbetssökande och andra utan inkomst? Avrättning? Slänga ut dem på gatan?

Jag är inte emot bidrag när det väl behövs, skulle man inte haft bidrag, ja vi skulle inte behöva göra ett skit för att hjälpa andra.

Skrivet av Generalkyckling:

Det är lätt att klaga på att skatta tusentals kronor varje månad som fullt frisk individ med bra jobb, men vad skulle hända om ni blev allvarligt sjuka eller liknande?

Och här föresätter du att vi som arbetar är friska, jag vet inte vad du har för sjukdom, men det finns många som är riktigt sjuka och arbetar stenhårt.
Dessutom så belastar personer företag hårt, kostnaderna (skatterna) måste vara så låga som möjligt. Det går liksom inte så bra ekonomisk för många företag idag och många arbetare hänger lösa.

Skrivet av Generalkyckling:

På vissa låter det dessutom som att bidragstagare "lever gott" på pengarna, vilket är en grov överdrift.

Runt 10 000kr i månaden efter skatt är det vanliga som folk som har arbetat heltid bruka få, för dessa pengarna lever man gött ekonomisk.

Skrivet av Generalkyckling:

Jag kommer på sin höjd att få kring 7000kr/månad om min ansökan går igenom, och då är jag sjukskriven på 100%.

Då har du inte arbetat heltid och troligen haft ett enklare arbete.

Skrivet av Generalkyckling:

Min hyra ligger på dryga 4000, sen tillkommer el, mat, försäkring, telefon, sjukvård, medicin etc. Existensminimum helt enkelt, och den känslan är inte det minsta rolig. Känns förjävligt rent ut sagt.

Din ersättning ligger på det vi i sverige kallar för existensminimum, även om namnet är väldigt knepigt. Men många i din situations största problem är inte att klara sig ekonomisk utan att ta sig därifrån.

Skrivet av Generalkyckling:

Vi lever inte på stenåldern längre där var man fick ta hand om sig själv. Vi lever i ett modernt samhälle och någon gång under livet kommer de flesta stöta på svårigheter, då är det väl skönt att veta att man kommer få hjälp?

Man fick också bra hjälp under stenåldern. Jag förstår dock vad du menar, men skyddsnät går att ordna på många sätt. Ett vanligt sätt som förekommer än idag är att familjer/släkter hjälper varandra.

Idag är det mer prat på att folk ska ha, folk ska ha rättigheter att få det enda och det andra.. Det viktiga inför nästa val tycker jag dock inte alls är om huruvida folk behöver få mer resurser från stadskassan utan hur vi lösa arbetslöshetsproblemet och minimera utgifter från stadskassan.

Riktiga investeringar är dock bra, såsom förbättra järnvägsnätet mellan Göteborg och Borås, vilket leder till att folk som arbetspendlar får det bättre. Och det finns gott om liknande ställen i sverige en stor del av dessa investeringar kommer också tillgans av nytt arbete, varvid kostnaden inte blir lika extrem.

Av bud_bundy
Skrivet av Blubben:

Fast det finns en annan sida till det att "locka till sig" folk som man vill ha från andra länder, de länderna kan bli utarmade på duktigt folk.
Så arbetskraftsinvandring är kanske bättre för Sverige men det är inte nödvändigtvis bättre för världen i stort

Visst speciellt när man pratar om läkare.

Men annars leder fri rörlighet till att folk utvecklas, dessutom ser marknadsekonomin till att om något är billigare att producera någonstans så kommer aktörer försöka outsourca dit. När dessutom många personer har emigrerat från länderna så finns det många som har bra kontakter.

Dessutom är det redan idag åt det hållet att det är de rika som har lättast att fly, vissa av dessa bränner dessutom en förmögenhet på vägen till skumma personer.

Av bud_bundy
Skrivet av Huzzbutt:

Underförstått så var det riktigt arbete.
Med tanke på att Bosses främsta konkurrenskraft är att han är bättre än Hassan.

Eftersom jag vet av erfarenhet att ditt främsta knep är att blanda ihop flyktingmottagande med arbetskraftsinvandring så tänker jag föregå den diskussionen genom att säga följande fantastiska sak:

De utesluter inte varandra.

Det sista du sa var väldigt viktigt, när det är problem i andra länder så flyr mycket duktiga personer. Dessa kan staten anstränga sig för att få dem att välja just sverige. Flyktingar som dock inte har "extraordinära meriter", ja där handlar det enbart om att solidarisk hjälpa lika mycket som andra länderna. EU m.m borde alltså ha ett gemensamt flyktingprogram där varje medlemsland måste skänka in viss del efter deras BNP, antalet flyktingar som de ska ta in så borde de gå efter befolkning + BNP och kanske något mer.

Vid kriser i världen är det precis samma som ekonomiska kriser i landet, det är då man enkelt kan hitta bra personer och försöka locka över dem.

*edit*
Vad för folk som behövs i landet, ja gör en återkoppling emot vilka flyktingar som får jobb. Där flyktingar som är läkare ligger allmänt bra till.

Av bud_bundy
Skrivet av Huzzbutt:

Invandringen skapar sysselsättning. Hassan kanske inte får jobbet men då tar Bosse det. Behoven stiger och således även behovet av arbetskraft.
Så utan invandringen så hade inte Bosse fått nått jobb.

Hatar du Bosse?

Sysselsättning är dock ett ord man bör undvika då det kan betyda mycket såsom personer som får betalt via stadskassan.
Det intressanta är om "Hassan" i ditt fall är den bästa "Hassan" att ge medborgarskapet till, så att det inte finns en annan Hassan eller Fatima som genererar ännu mer skattemedel.

Av bud_bundy

TS du tänker för mycket, det är inte bra att göra det.

Mitt råd är skit i både din vän och tjejen! Alltså en tjej som strular är inte värt att lägga ner dyrbar fritid, vännen ja har han något vett bakom pannbenet inser han själv att en tjej i sthlm knappast är något för honom om han bor i Göteborg. Dessutom borde han inse att om hon strular med andra så är hon knappast intresserad av honom.

*edit*
Med skita menar jag inte att du ska undvika dem, utan tala ut och var ärlig och låt det gå som det går. Blir du av med vännen så låt det så ske.

Av bud_bundy
Skrivet av RepZi:

Massarbetslöshet på 700k med totalt fel invandringspolitik är inte en lyckad kombination. Arbetslösheten kommer enbart stiga med denna politik. Känns som Titanic och de styr medvetet skeppet på kollisionskurs med denna politik. Detta land får ej bli som Spanien eller Italien.

Vinner Alliansen igen så undrar man hur folket tänker! : /

SD är tredje största partiet i senaste mätningen, knappats förvånad....

Amen!
Förutom delen med Alliansen då sossarna inte är bättre dem.
Frågan hur många flyktingar man kan ta in handlar främst om hur väl de blir självförsörjande inom rimlig tid. Så jag tycker det är fel att säga att vi inte kan ta in fler och prata om hur många vi kan ta in, det handlar snarare om vilka som är värt att investera i och ge medborgarskap, resten hjälps bättre på plats.

Det man ska göra inom allt är att göra en återblick och se hur det blir, är typ 50% av alla flyktingar i sverige självförsörjande? (ett väldigt lågt krav) Om inte varför är det så och hur kan vi ändra vilka flyktingar som vi ger medborgarskap så att andelen självförsörjande ökas? Hur stor andel andel av självförsörjning bör vi ställa på vår flyktingpolitik är en annan bra fråga, 50% inom ett år som jag nämnde är helt åt skogen.

*edit*
Ordet självförsörjning kan man tolka olika, barn som går i skola är ju inte självförsörjande, men jag syftar på de vuxna.

Av bud_bundy
Skrivet av astrob0y:

Detsamma gäller hur hen förhåller sig till den offentliga miljön beroende på kön/etnictet/ålder/sexualitet whatever. Det offentliga rummet är mannens först och främst.

Detta får mig att känna mig riktigt stolt, jag tillhör det kön som består av minst individer i landet. Ändå har vi "ägt landet "de senaste tusen åren och kommer göra det kommande tusen åren också.
Hur kommer det sig att vi män är så mycket bättre?

Eller ska man lägga ner offersynen på den största könstillhörighetsgruppen i landet och istället tro att kvinnor klarar av att stå på egna ben, att de har haft det tufft innan beror på att vi män har haft genetiska fördelar som idag inte längre är några fördelar. Väldigt få kvinnor skaffar 8 barn som de passar hemma utan dagis och liknande istället väljer de att jobba som oss män. Marknadsekonomin ser också till så att smarta företag anställer de mest gynnsamma personer ekonomisk sett.
Vid samhällspositioner så har utseende en stor betydelse, snygga personer som kan tala bra får bra positioner fast de är dumma i huvudet. (kvinna som man sak samma)

Av bud_bundy

Troligtvis problem vid produktionen, där det mycket väl kan vara att produktionsstarten har förskjutits p.g.a sen utveckling. Och då väljer ms att hålla ner marknaderna.

Det är dock tråkigt för det är bara vid jul och sommarsemesterna som jag och många har tid att spela. Så det blir väl en xbox one till nästa sommar.

Men ändå, så vill jag helst inte köpa saker förhastade. När xbox one finns i sverige, då har man fått en skaplig överblick om vad för och nackdelarna med denna är jämtemot en ps3. Bara det som jag nämnde innan att julledigheten är en tid på året som man kan ha tid att spela på.