Inlägg

Inlägg som bud_bundy har skrivit i forumet
Av bud_bundy
Skrivet av zebi:

Jag kan inte lyckas hitta någon funktion som först letar upp alla dessa kriterier och sedan returnerar bilens märke/alternativt vilken cellrad som uppfyller kriterierna.

Är det rimligt att en sådan unik funktion skulle finnas i excel? Om inte, är då kanske meningen med din skoluppgift att man ska ska lösa programmet med en funktion utan att använda flera funktioner?
Där det finns if, and or etc att bugga funktioner av.

Av bud_bundy

Problemet är inte utbildningarna utan att få jobb efteråt.

Angående utbilda sig så har man bara ett liv, varför då välja att leva i dumhet istället för att utbilda sig och få arbeta med något utvecklande? Där vad som är utvecklande är individuellt.

Så mitt råd är plugga på, dock bör man tänka sig för innan man väljer att inrikta sig på vissa områden. Är man plus 30 och har svårt att förstå enkla programexempel så är kanske inte programmera det smartaste att utbilda sig till.
Däremot är många utbildningar väldigt breda och det krävs teknisk kunnande inom det mesta idag.

Av bud_bundy

Gött att spelet behöver mer ramminne så att fler skaffar mer minne, vilket driver på utvecklingen av större minneskretsar.

Angående spelet så kommer jag kanske skaffa det till next gen konsol.

Av bud_bundy

Körde mekaniskt till runt '93 därefter gick jag över till membrantangentbord. Jag tycker om bra tangentbord och är beredd på att betala extra för detta, dock arbetar jag med så många olika datorer varvid många inte är mina egna, så jag kan inte göra något åt det.

Att för egna pengar köpa datorutrustning att ha på jobbet hade jag lugnt gjort om det inte vore för att mina arbetskamrater inte skulle tycka om det. Förutom bättre skärm, tangentbord och stol, så är det ett hån att man på en vettig arbetsplats som arbetar med grafik inte uteslutande kör med IPS skärmar.

Av bud_bundy
Skrivet av frestation:

Har nu provat att ladda ner filerna innan jag öppnar de. Programmet kör nu utan felmeddelanden och det går också mycket fortare. 200 hämtningar tar nu 12 minuter istället för 45 minuter som innan.

Tack så jätte mycket för hjälpen.

Skickades från m.sweclockers.com

Gött att det ordnade sig och resulterade i andra fördelar.

Något att tänka på är hur du ska hantera felhanteringen ifall nerladdningen ej skulle fungera. (filen saknas, dålig internetuppkoppling etc) Där det viktiga är att du inte bara kastar felet och fortsätter exekvera koden och läser den lokalt sparade filen utan att informera användaren om att filen ej nödvändigtvis är den senaste.

Av bud_bundy
Skrivet av frestation:

Hej tack för svaret ska prova det imorgon!
Men det känns konstig om man måste spara varje fil först på hårddisken eftersom det kanske blir 100 stycken, men det är väl bara att ta varje innan man laddar ner nästa.

Funktionen för att öppna worksbooks är inte gjord för att öppna filer från internet, men det var riktigt coolt att det gick att göra så.Jag tror dock inte det är konstigt om någon timeout hinner slå till när man gör det.

Angående testet, så spara mängder av filer på hårddisken och så ändra sökparametern så att den pekar på dessa. Om detta fungerar, ja då kan du lägga ner lite tid på att först ladda hem filerna. Nu har jag i.o.f.s öppnat många worksbooks lokalt så jag vet att det ska fungera, men som vanligt kan felet bero på något annat.

Av bud_bundy
Skrivet av Electrix:

Iallafall när det gäller just hårddiskinköp. Jag kommer aldrig beställa en hårddisk från ett svenskt företag igen så länge CopySwede och deras avgift existerar.

Skickades från m.sweclockers.com

Bra ide, men omständlig då man usbminnen och liknande är saker som man köper i panik..
Jag själv kommer dock aldrig köpa något från svenska artistister, skådespelare etc så länge som de tillskansar pengar från mig genom copysweden.

Av bud_bundy

Får man fråga varför vill TS uppgradera sin gamla bärbara till windows 8? Det kostar väl 1000kr plus en massa arbeten med att få allt att fungera korrekt, där det på bärbara datorer kan vara strul med drivrutiner speciellt 64bitars.

Av bud_bundy

Mobiltelefoner lär dock snart gå förbi persondatorer när det gäller grafikprestanda. Det är bara se hur snabbt utvecklingen på mobilernas gpu går. T.ex. Iphones 5S gpu är dubbelt så snabb som Iphone 5, extrapolerar man denna utveckling så är snart Iphone betydligt snabbare än en 30 000kr speldator!

Annars rubriksättning är lite dum, nu beror det nog på originalartikeln. Såklart att spelkonsoler i flera år framöver väntas vara slöare än speldatorer som uppdateras stup och ständigt, men det är inte riktigt heller målet med en konsol att vara bättre. Utan skaffa en enkel och optimerad plattform att utveckla spel till.

Av bud_bundy
Skrivet av frestation:

Hej jag har ett program som laddar ned en fil från en sida och kopierar till ett excel dokument.

Jag skulle inte uttrycka din kodsnutt så, snarare att du försöker öppna ett workbook från en länkad adress. Detta känns inte så stabilt om det handlar om filer finns på någon internetsida och jag skulle misstänka att precis det felet du har kan uppstå.

Mitt förslag är att göra som du skrev att du gjorde i texten, alltså först ladda hem filen sedan bearbeta den.
Länkförslag på hur man kan ladda hem filer.
http://www.mrexcel.com/forum/excel-questions/353006-download-...

Av bud_bundy

Grym film!

Av bud_bundy

Tråkigt men inte förvånande. Jag tycker annars att utvecklingen inom datorteknik har börjat går slött, själv har jag behov att slänga in en virtuell maskin på ca 100GB in i ramminnet. (ramdrive) Men det dröjer innan 100GB ram blir så billigt så att man har det ledigt. Och den dagen så har ens behov ökat ännu mer.

Annars har jag en laptop som jag snart skulle uppgradera till ssd och 16GB ram, det blir att vänta med denna.

Av bud_bundy

Jag privatkopierade en hel del för runt '95år, men efter 2000 talet så har jag inte privatkopierat en enda gång. Ärligt talat har jag inte ens köpt någon musik eller film efter 2000 så jag har inte ens något nytt att privatkopiera.
Orsaken till ej köpa är att jag ser ingen mening med att ha skivor liggande och skräpa, jag hyr filmer istället och använder radio/spotify.

Av bud_bundy

Svaret som läraren efterfrågade är troligtvis Power options/Energialternativ. Detta är dock inte ett program utan en flik med inställningar som man kan ändra på till alla windows datorer. Varför man nu som privatperson skulle ändra på power options på sin stationära dator?

Annars som sagt säg till din lärare att ställa vettiga frågor, mitt råd är dock att var egoistisk och ta det varsamt. Alltså säg det på ett bra sätt, att reta upp en lärare hjälper dig inget.

Av bud_bundy
Skrivet av JesperT:

Rättviseskäl är en orsak. Om man utför exakt samma jobb, men får olika betalt i olika länder så anser jag att det är orättvist.
Ser man över hela världen så finns det då naturligtvis gigantiska skillnader, men jag tror att det är en bra anledning att börja lokalt i vår världsdel.
Målet bör vara någorlunda lika villkor över hela världen, även om det är en orealistisk vision på annat än mycket lång sikt.

Om vi har en mer progressiv skatteskala än omgivande länder finns också stor risk att de mest högkvalificerade lämnar landet för tex Tyskland eller så.
(Högkvalificerade och högavlönad är naturligtvis inte alltid samma sak dock, men det torde finnas ett rätt starkt samband)

Konkurrenskraftighet är A och O. Konkurrenskraftig betyder dock inte alltid att man är billigare utan man kan ha andra saker istället, t.ex bättre sjukvård, skola infrastruktur, dagis etc. Detta gynnar både företag och arbetare.

Så jag håller inte med dig om att vi behöver skänka skatterna, men vi vara extremt restriktiva med i vilka projekt som vi slösar dem på och hur vi slösar dem. För min del skulle jag kunna betala mer skatt om pengarna enbart gick till "vettiga saker", som det är idag är jag snarare för sänkning av skatten.
-Vettiga saker = sjukvård, skola, omsorg, infrastruktur m.fl. Bekostar staten saker som statliga bibliotek och liknande så har man gått för långt, även om man kan argumentera för att ett bibliotek skulle kunna vara vettigt och en gång i tiden tillhörde folkbildningen.

Av bud_bundy
Skrivet av Triffid:

Ja det är ganska rättvist att personer som fått gratis utbildning på skattebetalarnas bekostnad så att de kan tjäna mer pengar och/eller jobba med något de tycker om skall betala en del av den ökade lönen i skatt.

Socialism i ett nötskal. Med argument som jag ska ha mer pengar för att jag har...
Hur vore det istället med politiken att man får mer pengar för att någon är villig att betala en mer? Sedan spelar det nada roll om man har legat på sofflocket de senaste åren eller om man har doktorerat inom medicinska området homeopati. Är någon villig att betala en mer så får man mer. Vilket resulterar i att det är smart att utbilda sig inom områden där det saknas arbetskraft.

Som det är idag hör man jämnt och ständigt studenter och nyexade beklaga sig på sin lön och hänvisa till sin extremt svåra grundutbildning.

Angående skatt på höginkomsttagare så bör det göra noggranna studier på hur det påverkar deras vilja att bo i landet. Annars tycker jag som många andra att någon miljard hit eller dit kan sess som försumbart emot våra skatteintäkter, varvid det är inte så viktigt att driva in dessa pengar om man ser risker med det. Samma åsikt har jag kring alla områden, någon miljard hit eller dit påverkar vår stadskassa försumbart.

Av bud_bundy

Det är denna artikel som många tänker på: https://www.usenix.org/legacy/publications/library/proceeding...

Där han påstod att det inte enbart var säkert att radera en gång.

Och många rekommenderar att man använder sig Disk Wiping program för ändamålet, googla och försök hitta något bra. Själv kör jag med smash my hard drive metoden.

Av bud_bundy
Skrivet av Huzzbutt:

Ibland Bud ibland, så lyckas du verkligen få till det helt fantastiskt. Jag tänker inte säga vad som är fantastiskt, eller på vilket sätt det är fantastiskt men du fick till det hur som helst.

Ja man fick lite spara & slösa vibbar: http://www.filmarkivet.se/sv/Film/?autostart=true&movieid=255 Där slösa efteråt beklagar sig.
Nu har dock inte alla samma förutsättningar att bli något, varvid man inte kan lägga allt för mycket skuld på att folk inte anstränger sig. Men jag gillar gött att exemplet med ensamstående lågavlönade mammor ofta dyker upp och sedan jämföra emot personer som ofta har slitet aset och offrat i princip allt inklusive socialt liv för att komma dit de idag är.

Av bud_bundy
Skrivet av Triffid:

Okej, lågstadienivåuppfattning om rättvisa alltså. Räcker för mig, resten refuterade huzzbutt tillfredsställande

*edit* (eftersom du faktiskt bad om det)
En lite mer sofistikerad uppfattning om rättvisa är att konsekvenserna för personen i detta fallet skall vara rättvisa inte siffran på procentsatsen. Tror du att 25% skatt har samma konsekvenser för en tvåbarnsmamma som drar in 17000kr i månaden som på en vd som drar in 150k/mån och en bonus på några miljoner om året?

Detta belyser något intressant. Vissa sliter som aset gör nästan 100h i veckan och knappt har tid att umgås med personer tillhörande det samma könet, det motsatta könet är bara att glömma. Samtidigt finns det folk som anser sig ha tid att roa sig hur mycket som helst, t.o.m. till den graden att de har tid att ha sex.
När däremot skatten kommer, ja då beklagar sig de som har roat sig att de inte har tjänat in så mycket pengar och det är "rättvist" att vi som har ansträngt oss mer också ska betala mer.

Vad jag menar med det är att ordet rättvist är trams såvida man inte pratar om samma behandling för alla, om polisen misshandlar 20% av alla demonstranter så är det rättvist om resterande 80% blir misshandlade.

Angående plattskatt så ser jag inte detta som något större problem, jag anser skattenivåerna är skapligt bra, bara visa avdrag borde försvinna. Däremot borde staten slösa mindre pengar, där jag vet flertalet projekt som staten (eg EU) har plöjt miljoner i utan det minsta granskning. Nu är dessa miljarder som slösas på sånt inte någon större summa för EU, bara det att det blir en skev konkurrens när visa företag kan få EU pengar och inte andra. (alltså miljonprojekten anlitar byggfirmor och liknande och gör vansinnesköp)

Av bud_bundy

Ramminne brukar vara något som man enkelt kan uppgradera i efterhand, därav kan man vara snål och köpa så mycket som man behöver för just i stunden. Men får TS dubbla rammängden för enbart 300kr så är det dumt att vara dumsnål. Speciellt när 8GB är vad som rekommenderas på en kontorsdator idag.

Skrivet av DilluTioN:

Ni som säger att 6gb är i minsta laget, vad gör ni med datorerna egentligen?!
Jag har totalt 12gb och det används endast när jag redigerar film och använder tunga 3D-applikationer.

Arbetar med allt möjligt mest kontorsjobb med Office. Ofta har man flera program igång på flera olika virtuella maskiner samtidigt och det slukar ram.