Inlägg

Inlägg som Overwatch har skrivit i forumet
Av Overwatch
Av Overwatch

@Rorax: Du kan ju köra via en egen DNS, där du confat så att www.example.com resolvar din interna ip 192.X.X.X och allt annat resolverar via en vettig (extern) DNS service.

Ungefär som här, här

Av Overwatch
Av Overwatch

@Lisoeg: La till "/admin" i url:en, kommer då in på vad som verkar vara din login-sida, alltså http://livsviktigt.org/admin

Av Overwatch

@SirMacke: Installera någon linux distro

Av Overwatch

@traxxen:

Tjänare, har själv en dator med "CPU Intel Core i5 3450 Socket 1155" skillnaden är att jag sitter på ett R9 390 Sapphire grafikkort. När jag kör PUBG så har jag:

I starten (när alla står på samma ställe): ca ~30-70 fps (beroende på om jag kollar rakt in i alla andra 100 pers eller inte)
I skogen: ~50 - 75 fps
I större städer: ~45-70 fps

Kör på 1080x1920, med allt på very low förutom Texture = high, Anti-Aliasing = medium, screen scale = 100, har även reshader igång.

Bottlenecken är helt klart CPU:n, ca 100 år gammal (även moderkort + ram är uråldriga), men jag kan fortfarande spela spelet någorlunda tack vara grafikkortet. Jag kommer hur som helst att uppgradera mitt system med nytt cpu+ram+mobo nån gång framöver...

Notera att fps:en är estimationer, på det ungefärliga meldelvärdet av de värden som jag brukar se när jag kollar fps:en, ibland kan den va lägre, ibland högre

Av Overwatch

Spännande!

Tycker det är viktigt att påpeka att det är rättighetsinnehavaren som måste ta "dig" till en domstol, alltså inte det här knasiga Njord Lawfirm företaget,

"För det fall du inte önskar att ingå förlikning med rättighetsinnehavaren, kan denne överväga att ta ärendet vidare till domstol." citerat från Tekniksmart

Fråga 1 Om det nu är någon som betalar, vad är det då som skulle skydda dem mot att få ytterliggare brev från andra företag/advokatbyråer som också företräder rättighetsinnehavaren? Jag har förstått att man inte kan bli straffad för samma brott två gånger, men i det här fallet blir man ju inte ens åtalad, utan endast hotad med åtal?

Fråga 2 Varför skulle inte jag kunna göra samma sak som det här företaget, dvs skicka ett mail till rättighetsinnehavaren, där jag frågar (med undantag för detaljer som att jag inte är en advokat)

"Tjänare, jag kan ta reda på vilka som har tankat din film här i Sverige, vill du tjäna lite extraknäck så kan jag skicka kravbrev till dom!"

Fråga 3 Varför har ingen skapat ett företag som begär ut sån här information från våra ISP:er, för att sedan presentera den öppet online. Typ som Ratsit fast för "Vilka filmer har Ander GustavssonFinnsintegatan 33 laddat ner?". (om det nu är så fritt tillgängligt för sådana knasiga företag som Njord Knasfirm)

Av Overwatch

@TheNewsV2: Det var inte bara radion som hade dåligt reception?

Av Overwatch

@Mizzarrogh: Kort kommentar angående att ha flera grafikkort, för 7 år sedan var flera grafikkort "the thing" för att pumpa ut max prestanda i spel, men nuförtiden är det mer krångel än nytta, speciellt då t.ex. 1080ti kort, pallar i princip vilket spel som helst, på max grafik 4k, första källan på google 1080ti performance.

Note, flera grafikkort kan dock vara användbart om du kör flera OS, och behöver ett grafikkort per OS, alternativt vid mining (men då kör man nog amd kort).

Edit 1, lägger till en quote från tidigare nämnda källa där dom säger " With many new games failing to support SLI/CrossFire, I usually recommend getting the fastest single GPU you can afford, and 1080 Ti is the fastest single GPU right now."

Av Overwatch

Som tidigare nämnt, testa delar var för sig, några ledord är: Plocka ur grafikkort, kör på intern grafik, händer något? Plocka ut alla ram minnen förutom ett, testa dem var för sig. Testa med ett annat nätagg (om möjligt).

Edit, du kan också plocka ur alla diskar förutom den med OS.

Av Overwatch

@Orisons: Må vara utanför din ställda frågas omkrets, men angående specialeffekter och dess diskutabla onödiga användande; Råkade ge mig ut på en promenix på youtube, där jag gled förbi denna film, som blir trevlig på grund av att den inte blir ner-strösslad med specialeffekter i var och varannan scen.

Sammanfattnigsvis: En film som blir bra, på grund av bristen av specialeffekter. film

Av Overwatch

@mikael_a1: Kör du med ett 1060, bör du ligga en bra bit över 30-40 fps om du har streamen avstängd. Kör du med stream och du börjar lagga, kan du börja med att undersöka om det är din CPU som flaskar, dvs blir för varm (kylarn sitter kanske dåligt) eller om den helt enkelt inte orkar med. Du kan göra detta med aktivitetshanteraren och någon temperatur monitor software t.ex. hwmonitor

(: GL

Av Overwatch

@steelrich: Google?

Av Overwatch

@elBenko: Återigen, allt vi behöver finns i for-loopen, inga extra variabler, externa eller interna behövs. Ger TS lite tid att försök att lösa det själv, om han vill dvs.

Av Overwatch

@elBenko: Nu hade jag ju tänkt mig att det var TS, som skulle jobba på lösningen. Men får väl klargöra att, ett "kontrollvärde" har vi, när vi befinner oss inuti for-loopen.
Ledningsfrågor: Vilket värde kan det vara? Och hur kan man använda det värdet? Vilken jämförelse ska man lägga till i "else-if" satsen för att utskriften endast ska ske en gång?

Av Overwatch

@perost: Lusläser du min post, ser du nog att jag hänvisar till "ELSE-IF" och inte "ELSE".

Av Overwatch

@elBenko: @Bananeripyamas:

Kollar du lite på API:et, så ser du att det finns en "else-if" funktionallitet. Klurar du lite, kommer du nog på ett snyggt sätt att använda den på. (Så du slipper onödiga booleans, se inlägg ovan av @elBenko)

Av Overwatch

@relevantia: har inte googlat, men ser ut som en symbolisk länk som länkar fel

Av Overwatch

Ett par saker som borde göras (även tidigare nämnda, men här summerade):

  1. Har du använt reset css? Testa att köra samma webbläsare + version på båda maskinerna. Se @jensvo

  2. Undersök om du inte har någon procentuell förstoring i windows. Se @breakman @psiko

  3. Vilken version av linux samt vilken version av webbläsare kör du på respektive system? @Florrpan

  4. Kod specifika element? Kan du försöka felsöka din kod och länka relevanta delar? Ännu bättre, ladda upp projektet (relevanta delar eller hela) på t.e.x github eller direkt här. Se @phz kommentar

Av Overwatch

För skojs skull kan du ju köra några benchmarks för att se vad som händer.