Inlägg

Inlägg som laserbullen har skrivit i forumet
Av laserbullen
Skrivet av Rouge of Darkness:

4060 kortät är säkert helt ok totalt oinsatt i prestandan på 4060 idag så är ju iaf oftast samma gpu som dedikerade grafikkort och med liknande prestanda sålänge de inte är TDP låsta i botten.
vilket var ett gissel på 3000 serien i laptops där vissa laptops hade så pass nedlåst gpu tdp att modellerna med 3070/3080 hade så låg gpu prestanda att de var likvärdiga prestandamässigt med de olåsta 3060 gpuerna i laptops.

4640hs processorn verkar ju vara en marginellt lägre klockad 7600 vid boost och halva L3 cachen med lite högre basklocka så troligt att de iaf presterar relativt lika sålänge den lyckas hålla chippet någorlunda svalt.

Kylning brukar va den svaga punkten i laptops och många modeller som låter som boing plan men ändå ligger och nosar på throttle tempsen pga bristen på utrymme för ordentliga kylflänsar och de ska försöka blåsa bort typ 100+w värme från både gpu och cpu genom en kylfläns med samma kylar yta som en liten tändsticksask typ.

Ja, jag har också förstått att kylningen ofta är ett problem... Jag ska försöka köra den på ett ställ eller kanske på en kylplatta.

Av laserbullen
Skrivet av dagas:

Grafikkort i laptops är alltid svagare än i stationär. 4060 till stationär är ca 30% mer kraftfull enligt techpoweredup.

Processorn är bra och lär räcka gott och väl.

För att vara laptop är det ändå helt ok för det priset och lär räcka till Starfield. Hade väl varit billigare att köpa en Xbox Series om det bara är för det spelet dock.

Du lär kunna spela Starfield i 1200p som skärmen är på laptopen med höga inställningar om än kanske inte högsta men lär se bra ut.

Hallå, du var ju i min andra tråd och hjälpte mig också, tack för det! Skäms nästan för att det blev en laptop när allt kom omkring. Jo, tanken på XBOX har slagit mig också, men jag tycker det skulle vara kul att kunna spela lite gamla pc-spel som jag missat medan jag suttit med ps4, plus att jag tycker det är kul att köra bethesda-spel med moddar. Dessutom vill jag inte betala varje månad för att kunna spela multiplayer.

Jag såg lite videor på youtube där de påstod att skillnaden var mindre än vanligt när det gäller just 4060 desktop vs laptop, men jag kan ha förstått fel. Oavsett så hoppas jag att datorn kommer ge ett lyft jämfört med min gamla ps4a. Jag är van vid 1080p och 30 fps i det mesta.

Av laserbullen

Lenovo LOQ 16 – gjorde jag ett dåligt köp?

Beställde precis en Lenovo LOQ 16 med Ryzen 5 7640HS och RTX 4060, fyndvara för 11000 kronor, alltså en sån här.

https://www.power.se/datorer/datorer/barbar-dator/lenovo-loq-...

Jag går från base ps4 till pc för att kunna spela Starfield när det kommer ut i höst. Jag hade först tänkt köpa en stationär dator och koppla till min tv, men hade ärligt talat svårt att hitta något som nådde upp till den här speccen till samma pris, plus platsbrist och att min tv är en äldre modell på 50 hz.

Var det ett bra köp eller är jag korkad?

Av laserbullen
Skrivet av Hyllbert:

Det där lät inte särskilt vuxet.

Hursomhelst. Jag känner mig lite skeptisk till moderkortet. Hade nog tagit ett B550-moderkort istället.
Du kan även byta upp till ett Radeon 7600 istället.
Det ger även byte av chassi och nätagg.
Fick min att sluta på 9529:- efter ändringarna.
https://cdn.imgchest.com/files/j7mmcz96vq7.png

Nån annan får svara på om det är mer värt att bygga eget.

Tack så mycket för all hjälp och alla synpunkter. Flera rekommenderar att byta ut moderkortet – gör det verkligen så stor skillnad vilken version det är på PCI-e? Så här tänkte jag annars, fortfarande sharkbite.

Bättre grafikkort och nätagg, behöll allt annat. Är det dumt?

Av laserbullen

Starfield-dator för 9K – köpa färdig eller bygga eget?

Hej!

Jag tänkte köpa en dator för att ersätta mitt gamla Playstation 4 nu när Starfield är på väg. Har tittat på den här datorn (som förvisso är fruktansvärt ful) och tycker att den verkar vara en bra deal.

https://sharkgaming.se/max-bite-predator-v2

Går det att få ihop en bättre dator med samma komponenter för ett billigare pris om man bygger själv? Gärna med ett mer diskret utseende. Jag är ändå en vuxen man.

Jag äger inga datorkomponenter i nuläget, så jag behöver en komplett burk inkl. operativsystem.

Tänkte använda min TV som skärm och en ps4-kontroll att spela med.

Tacksam för svar!

Av laserbullen
Skrivet av glemmy:

Om man går max budget på allt som inte påverkar prestanda. Kan nog spara lite på Ram-minnet.

Bygge från Komponentkoll

CPU: Intel Core i5-10400F (1 399 kr hos Komplett)
Grafikkort: MSI Radeon RX 5500 XT 4GB Mech OC (2 078 kr hos Amazon)
Chassi: Fractal Design Core 1100 (294 kr hos Amazon)
Moderkort: Gigabyte B460M DS3H (871 kr hos Amazon)
RAM: Corsair Vengeance LPX Black 16GB (2x8GB) Ryzen (792 kr hos Komplett)
SSD: Gigabyte NVMe Gen3 256GB (379 kr hos Amazon)
Nätaggregat: KOLINK Core 80 Plus Netzteil (289 kr hos Webhallen)
Totalt: 6 102 kr

Men jag hade rekommenderat att köpa en begagnad pc för de pengarna

uppskattar ditt svar!

Av laserbullen
Skrivet av hypermode:

Hallå. Av nyfikenhet vill jag veta vad det är som gör att du bestämt vill ha en PC istället för just en av de nya konsolerna sett utifrån användningen med kontroll och TV. Jag är långt ifrån den skarpaste komponentmagikern på swec-forumet men jag tror det blir ja egentligen omöjligt att få samma prestanda ur en PC för samma pris. Konsolerna är ju också designad direkt från grunden att styras med handkontroll...

Utmärkt fråga! Dels hade det varit kul att kunna spela gamla PC spel, dels hade det varit ball att kunna spela online utan att betala extra för det (jag är snål), dels hade det varit fett att kunna installera modifikationer till exempelvis fallout 4 (moddsystemet på PS4 är...begränsat för att uttrycka sig återhållsamt). Dessutom är det lite intressant för mig personligen att bättre begripa vad som lirar bra ihop komponentmässigt nu. Jag har också fått för mig att PC-spel i allmänhet är billigare än konsolspel? Kanske har fel? Jag är lite trött på PS4... och lite snål, nämnde jag det?

Av laserbullen

Max 6000 kr "Speldator som kostar lika mycket som en PS5" Köpråd (INGET TVÅNG) /sajber/

Hallå kära datortomtar, pc-gubbar, älskvärda nördar, framtida härskare af världen, datorjockeys, deck-punching-cybercowboys, sajber.

Om du, ja just du, skulle sätta ihop ett gäng datorkomponenter som INTE FÅR KOSTA MER ÄN VAD EN PS5 KOSTAR JUST NU, alltså typ 6000 kronor, som ska kopplas till en TV och användas med handkontroll (som redan finns), vilka grejer skulle du stoppa i den då för att uppnå *max kräm*? EXTERN SSD FINNS så prio mer kraft - mindre lagring.

Alla tips är välkomna! Säg gärna "vänta på den här prylen" eller "Snart kommer AMD Dragonforce UltraDetail Cabriolet XP MAXCREMÉ, vänta på den din idiot" osv. Jag kan inte så mycket om "data" så det är bara intressant.

kram

J

PS
jag fattar om ingen vill svara på det här, det är inget tvång
DS

Av laserbullen

Ser ju nice ut, men jag tänker på processorn, är den inte i svagaste laget?

Av laserbullen

Burk till min bror - har hört att AMD är bästa budgetvalet?

Har satt ihop en burk här till min bror som vill kunna spela en massa spel. Vad tror ni?

http://www.inet.se/kundvagn/visa/6745519/2014-05-11