Artiklar

Artiklar skrivna av Wittwang
20

Asus släpper tunn bärbar dator med sexkärniga Core i9-8950HK och 4K-skärm

Asus utökar nu Zenbook-serien med modellen Pro 15, som levereras med en fabrikskalibrerad 4K-skärm. Internt finns sexkärniga Core i9-8950HK och Geforce GTX 1050.

63

EVGA:s framtida moderkort får drivrutiner på USB-minne

Allt färre datorer har optiska läsare, men de flesta moderkorten kommer fortfarande med drivrutiner på skiva. Nu gör EVGA slag i saken och byter ut DVD-skivan mot ett USB-minne.

12

Microsoft avtäcker interaktiva whiteboardtavlan Surface Hub 2

För snart tre år sedan avtäckte Microsoft företagsinriktade Surface Hub, där stora pekskärmar sällskapas av Windows 10. Nu meddelar företaget att en uppföljare är på ingång.

32

Gigabyte äntrar SSD-marknaden med UD Pro

Tillverkaren Gigabyte förknippas kanske främst med moderkort men expanderar nu till SSD-marknaden. Detta görs genom 2,5-tumsenheten UD Pro, som kommer i två utföranden.

14

Sjukt lovande när FZ testar Two Point Hospital

Two Point Hospital är en tematisk uppföljare på klassiska Theme Hospital, som lanseras någon gång under året. Nu har FZ tagit pulsen på demoversionen av spelet.

30

Rykte: Nvidia arbetar på Geforce GTX 1050 med 3 GB grafikminne

Den långlivade Geforce GTX 1000-serien har på senare tid utökats med flera grafikkort där mängden grafikminne varierats, och nu ryktas det om ytterligare en modell.

5

Corsair lanserar chassi med fokus på adresserbar RGB-belysning

Corsair utökar produktportföljen med chassit Spec-Omega RGB, där den asymmetriska designen ackompanjeras av sidopanel i härdat glas och medföljande ljuskontroller.

34

Samsung sänker riktpriset för SSD-enheterna 970 Evo och 970 Pro

Samsung är en av världens största aktörer när det kommer till flashlagring, där Evo och Pro är två populära serier av SSD-enheter. Nu sänker tillverkaren priset på den nya 970-familjen.

48

Asrock får inte sälja grafikkort i Europa

UPPDATERAD Nyligen tog tillverkaren Asrock ett kliv in i grafikkortsbranschen med serien Phantom Gaming. Nu rapporteras att korten inte får säljas i Europa.

30

Micron och Cadence demonstrerar prototyp av DDR5-minne

Under sommaren väntas minnesstandarden DDR5 stå färdig och nu visas en prototyp, som bjuder på hög överföringshastighet och löften om ökad lagringsdensitet.

18

In Win A1 är Mini-ITX-chassi med inbyggt nätaggregat och QI-laddare

Tillverkaren In Win avtäcker nu ett chassi för Mini-ITX-formfaktorn, där paneler i härdat glas ger möjlighet till integrerad QI-laddare och ett fönster till datorns innanmäte.

34

Intel slutar tillverka Kaby Lake-X

Intels årsgamla Kaby Lake-X-familj utökade entusiastplattformen X299 med två fyrkärniga processorer snarlika sina Kaby Lake-versioner. Nu framkommer att produktionen av dessa upphör.

41

Ataris retrokonsol kan förbokas 30 maj – erbjuder 4K-stöd och över 100 spel

Atari berättar mer om sin kommande retrokonsol Atari VCS, som levereras med ett gediget galleri av klassiska speltitlar och moderna anslutningsmöjligheter.

51

AMD:s marknadsföringschef går till Intel

Det senaste halvåret har Intel rekryterat två tunga namn som tidigare arbetat hos AMD, i form av Jim Keller och Raja Koduri. Nu får de sällskap av AMD:s marknadsföringschef Chris Hook.

57

Samsung, SK Hynix och Micron stäms för kartellbildning

Priserna för minneskretsar har stigit kraftigt och misstankar om kartellbildning har väckts, och nu stäms tre av de största DRAM-producenterna för detta i USA.

13

Razer lanserar spelmusen Abyssus Essential

Amerikanska Razer utökar återigen sortimentet av spelmöss och den här gången handlar det om Abyssus Essential, som kommer med ambidexter design och RGB-belysning i två zoner.

13

EK Water Blocks äntrar marknaden för färdigbyggda datorer

Tillverkaren EK Water Blocks adderar en sträng till sin lyra och börjar nu sälja färdigbyggda datorer utrustade med vattenkylning i USA, där både processor och grafikkort är en del av slingan.

24

AMD lanserar strömsnåla Ryzen 5 2400GE och Ryzen 3 2200GE

På sin webbplats presenterar nu AMD lågenergimodeller av Ryzen 5 2400G och Ryzen 3 2200G, som bestyckas med suffixet "E" och ett TDP-värde på 35 watt.

13

Powercolor visar superkompakt Radeon RX Vega Nano

AMD:s senaste grafikarkitektur Vega har implementerats i fläskiga dedikerade grafikkort men även som integrerad grafik. Nu visar Powecolor Vega i ytterligare en tappning.

38

Cryorig C7 Cu är lågprofilskylare i koppar

Många processorkylare använder kylflänsar i aluminium, som en kompromiss mellan kylförmåga och pris. Nu lanserar Cryorig en kopparvariant av C7, som erbjuder god prestanda i litet format.