Artiklar

Artiklar skrivna av Wittwang
12

Cooler Master avtäcker processorkylarna Masterair MA620P och MA621P

Cooler Master visar nu upp de senaste tillskotten i kylarserien Masterair. Det handlar om två kraftiga modeller med sex värmeledningsrör, stor kontaktyta och dubbla kylflänsar.

7

Gigabyte H370 Aorus Gaming 3 hittar ut på webben

Moderkort med Intels mer plånboksvänliga styrkretsar för Coffee Lake har under den senaste tiden listats hos webbutiker. Nu skymtas även en ATX-modell från Gigabyte i läckta bilder.

5

Cooler Master släpper chassiserien Masterbox Q300

Cooler Master tillverkar produkter inom ett flertal kategorier, men är kanske mest välkända för sina chassin. Nu lanserar företaget en ny chassiserie utformad för Micro ATX-moderkort.

11

Qualcomm presenterar systemkretsar i Snapdragon 700-serien

Under Mobile World Congress 2018 passar kretstillverkaren Qualcomm på att avslöja en ny serie systemkretsar, där funktioner från premiumsegmentet kombineras med ett lägre pris.

89

Samsung avtäcker Galaxy S9 och Galaxy S9+

Samsung är sedan några år en av de starkast lysande stjärnorna på himlen av mobiltelefoner och i samband med Mobile World Congress presenteras generation nio i flaggskeppsserien Galaxy S.

48

AMD "Pinnacle Ridge" kommer med fastlödd värmespridare

AMD:s nylanserade Raven Ridge saknar fastlödd värmespridare, vilket väckt spekulationer gällande Ryzen 2. Nu meddelar dock företaget att detta inte gäller framtida generationer.

49

Bugg i Apples operativsystem – indiskt tecken orsakar krasch

De senaste månaderna har Apple fått en del kritik efter uppgifter om sänkt prestanda och diverse säkerhetshål. Nu hamnar bolaget återigen i hetluften till följd av en allvarlig bugg.

34

Nvidia presenterar kvartalsrapport för Q4 2017 – gör rekordstor vinst

Till följd av ett uppsving i popularitet gällande både datorspel och kryptovalutor går grafikkort åt som glass en varm sommardag. Nu presenterar Nvidia den fjärde kvartalsrapporten för 2017.

14

EVGA lanserar nätaggregatsserien Supernova G1+

EVGA har i flera år levererat uppskattade nätdelar i olika pris- och effektklasser. Nu släpper bolaget en förbättrad variant av serien Supernova G1 från 2013.

13

Google uppges utveckla strömmad speltjänst för Chromecast

Google äger en uppsjö av tjänster i olika kategorier, men när det kommer till spelinriktade sådana har de lyst med sin frånvaro. I en rapport avslöjas nu att företaget ämnar ändra på det.

2

Gigabyte lanserar chassit Aorus AC300W Lite

Taiwanesiska Gigabyte är en tillverkare med många strängar på sin lyra. Nu presenterar företaget återigen ett chassi, där integrerad belysning och en öppen design är i fokus.

17

AMD "Starship" och "Matisse" skymtas på webben

Verktyget Hwinfo uppdaterades nyligen varpå uppgifter om förändringar släpptes. Dessa skvallrar om att några av AMD:s framtida produktfamiljer börjar närma sig ett färdigt stadium.

17

Microsoft släpper nya instegsmodeller av Surface Book 2 och Surface Laptop

Under de senaste åren har Microsoft ökat antalet produkter i Surface-familjen. På företagets webbplats har nu två av dem fått nya och mer plånboksvänliga grundkonfigurationer.

30

Samsung avtäcker Z-SSD med 800 GB lagringsutrymme

Intel har tidigare presenterat minnestekniken 3D Xpoint, där hög överföringshastighet och låg latens kombinerats. Nu kontrar Samsung med en enhet baserad på nya Z-NAND.

47

Facebook introducerar program för att uppmuntra spelströmning

Strömningstjänsten Twitch är den största när det kommer till spelströmning. Nu skriver Facebook att de introducerar ett program för att locka videokreatörer inom spelgenren.

106

Skatteverket vill spåra affärer i Bitcoin

Kryptovalutor har på senare år blivit allt mer populära. Nu berättar skatteverket att de jobbar för att spåra Bitcoin-transaktioner och motarbeta kriminalitet.

7

Deepcool lanserar chassit New Ark 90

Under 2017 uppstod tydliga trender på chassimarknaden. Nu lanserar Deepcool chassit New Ark 90 som levereras med trendiga detaljer och integrerad vattenkylning.

39

Intel Coffee Lake för bärbara datorer hittar ut på webben

Med arkitekturen Coffee Lake ökade Intel antalet kärnor i processorerna för stationära datorer. Nu har även specifikationer för de bärbara motsvarigheterna hittat ut på webben.

73

Age of Empires: Definitive Edition får lanseringsdatum

För drygt 20 år sedan släpptes det första spelet i serien Age of Empires. Snart släpps originalet i en uppdaterad version, där både lanseringsdatum och pris nu tillkännagivits.

45

Handkontrollen "The Duke" för Xbox One får prislapp

Tekniken förbättras ständigt men ibland är de äldre prylarnas nostalgivärde oslagbart. Under CES 2018 visades handkontrollen för Xbox upp tillsammans med tid för lansering och pris.