Artiklar

Artiklar skrivna av Wittwang
21

EVGA lanserar chassiserien DG-7

Ett naturligt steg för många företag är att bredda verksamheten genom flera typer av produkter. Nu slår EVGA ett slag för att öka närvaron på chassi-marknaden genom en ny produktserie.

10

EK Water Blocks släpper block för Asrocks X299-moderkort

När det kommer till vattenkylning är slovenska EK Water Blocks ett välkänt namn. Nu presenterar företaget ett vattenblock till Asrocks moderkort för plattformen X299.

12

Windows Mixed Reality får tillgång till SteamVR den 15 november

Virtuell verklighet är en speltyp som under året blivit mer lättillgänglig, bland annat genom ett flertal prissänkningar. Nu utökas spelutbudet för Microsofts produktserie med SteamVR.

21

Samsung presenterar GDDR6-minne

De moderna spelen ställer allt högre krav på grafikkorten, där minnets överföringshastigheter spelar en viktig roll. Nu avtäcker Samsung sin färdigställda version av nästa generations grafikminne.

61

Ubisofts digitala försäljning utgörs främst av extramaterial

Ofta kan moderna spel utökas med nya vapen och banor, mot en extra kostnad. Försäljning av digitala tillbehör är något Ubisoft bemästrar, vilket den senaste ekonomiska rapporten intygar.

25

Logitech Harmony Link Hub når vägs ände

Fler och fler saker kan kopplas upp till nätverk och kontrolleras på distans. Nu meddelar Logitech att en av företagets internetuppkopplade styrenheter helt kommer mista sin funktion nästa år.

49

Cryorig släpper skrivbordschassit Taku

Cryorig har tidigare under året visat upp sitt första chassi på Computex. Efter mer än två års utveckling tillkännager nu företaget att produkten är redo för marknaden.

55

Xiaomi äntrar den europeiska marknaden

Xiaomi är en av de största telefontillverkarna men har hittills haft liten närvaro utanför Kina. Nu expanderar företaget till Europa, där Spanien är första anhalten.

18

Lenovo köper majoritetsandel i Fujitsu

Lenovo tillhandahåller persondatorer riktade till de flesta kundgrupperna. Nu uppger Fujitsu att ett samarbete inleds med Lenovo, som därmed köper en del av det japanska företaget.

42

World of Warcraft får ny expansion

Under öppningsceremonin till årets upplaga av Blizzcon har nyheter gällande fantasyspelet World of Warcraft tillkännagivits. Nu presenteras spelets nästa expansionspaket.

13

Broadcom överväger köp av Qualcomm

Nya rättstvister mellan Apple och Qualcomm har dykt upp frekvent den senaste tiden. Nu överväger Broadcom ett köp av sistnämnda bolag, som påverkats mycket av stridigheterna.

86

Blizzard meddelar att World of Warcraft Classic blir verklighet

Mer än ett decennium efter lanseringen spelas Blizzards World of Warcraft fortfarande av miljoner spelare. Somliga längtar dock tillbaka till spelets rötter och nu utannonseras ett klassiskt läge.

17

Samsung ökar produktionen av DRAM under 2018

Marknaden för DRAM-baserade produkter såsom DDR4-minnen har minst sagt varit ostadig. Nu framkommer att priserna kan komma att sjunka i framtiden, till följd av förändrad produktion.

43

Windows 10 Fall Creators Update når användarna snabbare

Microsoft har släppt den senaste stora uppdateringen av operativsystemet Windows 10. Namnet är Fall Creators Update och utrullningen uppges ske med ett högre tempo än tidigare.

9

Razer lanserar tangentborden Cynosa Chroma och Cynosa Chroma Pro

Välkända Razer breddar sin produktportfölj genom en duo tangentbord riktade mot prismedvetna kunder. Utöver membranbaserad teknik är RGB-belysning en av funktionerna.

100

Apple uppges minska produktionen av Iphone 8 och Iphone 8 Plus

En dryg månad har passerat sedan Apple lanserade årets Iphone-telefoner, däribland Iphone 8 och syskonet med suffixet Plus. Nu uppges företaget halvera tillverkningen av dessa smarta telefoner.

9

EK Water Blocks släpper vattenblock för Asus TR4-moderkort och Ryzen Threadripper

Ett flertal processorkylare för Ryzen Threadripper har lanserats sedan plattformen introducerades. Nu presenterar EK Water Blocks ett vattenblock som kyler både strömmatning och processor.

47

Humble Bundle blir del av IGN

År 2010 startades Humble Bundle med målsättningen att samla in pengar till välgörenhet genom spelförsäljning. Nu meddelar företaget att ett samarbete med spel- och mediabolaget IGN inleds.

16

Destiny 2 får systemkrav för PC/Windows

I en dryg månad har konsolspelare kunnat spela Bungies förstapersonsskjutare Destiny 2. Lanseringsdatumet för PC närmar sig och nu avtäcks spelets systemkrav.

26

Seagate lanserar konsumenthårddiskar med 12 terabyte lagring

Den mekaniska hårddiskens grundläggande funktion har inte förändrats mycket under livstiden. Lagringsutrymmet har däremot ökat markant och Seagate har nu avtäckt sitt senaste bidrag.