Artiklar

Artiklar skrivna av Wittwang
11

Facebook lanserar videoplattformen Watch

Facebook är den mest använda tjänsten bland de sociala medierna, med närmare två miljarder användare varje månad. Nu utökar företaget utbudet genom videotjänsten Watch.

42

Intel tar fram ny formfaktor för SSD-enheter

Datacenter måste tillgodose kunder där hög överföringshastighet och redundant data prioriteras högt och därtill måste lagringsmedierna fysiskt rymmas, något som Intel jobbar på en lösning för.

8

EK Water Blocks släpper vattenblock till Radeon RX Vega

AMD har visat upp Radeon RX Vega, där vissa modeller levereras med sluten vattenkylning. Nu kompletterar EK Water Blocks med heltäckande block för skräddarsydda kylsystem.

28

Nvidias drivrutin förbättrar professionell användning med Titan XP

Länge har professionella yrkesgrupper inom kreativa områden varit tvungna att använda de dyra korten från Nvidias Quadro-serie. På en konferens i USA visar företaget nu upp andra alternativ.

39

AMD "Raven Ridge" för bärbara i första test

Efter den sjunde och sista generationen av APU:er baserade på arkitekturen Bulldozer är det dags för Zen att ta vid. Vad som sägs vara ett första prestandatest har nu letat sig ut på internet.

49

EagleTree Capital förvärvar majoritet av Corsair

EagleTree Capital rapporterades under förra veckan ha inlett förhandlingar med Corsair om andelsköp. Nu har affären gått igenom för drygt fyra miljarder kronor.

26

Intel lanserar AI-stickan Movidius Neural Compute Stick

Intel har lanserat ytterligare en datorsticka, men denna gång med fokus på artificiell intelligens utan behov av uppkoppling eller strömkrävande hårdvara.

6

Arctics trio av vattenkylare får stöd för AMD Ryzen Threadripper

Lanseringsdatumet för AMD:s mångkärniga processorer i Threadripper-serien närmar sig och samtidigt dyker fler uppgifter om kylare upp.

43

Atari visar bilder på spelkonsolen Ataribox

Den forna spel- och konsoljätten Atari skvallrar i ett nyhetsbrev om en återkomst. Detta genom en ny konsol ämnad för både klassiska och moderna spel.

71

Intel minskar produktionen av Pentium – vill öka försäljnigen av Core i3-processorer

Pentiumfamiljen i Intels serie av Kaby lake-processorer lanserades tidigare i år och överträffade företagets förväntningar. För att ändra försäljningstrenden vidtar nu företaget åtgärder.

18

Radeon RX 460 återlanseras genom Radeon RX 560D

AMD lanserade för knappt två månader sedan förbättrade varianter av de årsgamla grafikkorten i RX 400-serien. Nu återlanseras delar av denna serie i form av modellen RX 560D.

13

EK Water Blocks släpper block för Gigabytes AM4-moderkort och Ryzen

Det slovenska bolaget EK Water Blocks släpper en ny produkt av det exklusiva slaget i form av en trio av moderkort från Gigabyte med AMD:s senaste sockel AM4 för Ryzen.

8

Huawei Matebook X till Sverige i augusti

Förra året breddade den kinesiska teknikjätten Huawei sin produktarsenal med en hybriddator. Denna får nu sällskap av ännu en bärbar dator, med relativt hög prestanda och pris därefter.

31

Kinesiska forskare slår kvantrekord

Drömmarna om kvantfysik som löser säkerhetsfrågor och beräkningar har funnits i decennier, men ännu kvarstår många problem. Nu visar en grupp fysiker på möjligheter till en lösning.

16

Föråldrad hårdvara ångar på i musikfest

Att all teknik inte åldras väl är allmänt känt, men ett klipp på Youtube visar att det fortfarande finns hopp för gamla komponenter. Mekaniska delar tuffar ofta taktfast på, oavsett ålder.