Artiklar

Artiklar skrivna av Wittwang
53

Microsoft Edge kommer till IOS och Android

Microsoft Edge är den webbläsare som ersatt Internet Explorer som standardwebbläsare i Windows 10. Nu introducerar mjukvarujätten en variant för den mobila marknaden.

40

Google Pixelbook är Chromebook i premiumsegmentet

I samband med avtäckandet av telefonerna Pixel 2 visas nya Google Pixelbook, en Chromebook med kraftfull hårdvara, en högupplöst roterbar bildskärm samt ett yttre i metall

18

Google presenterar nya Home Mini och högtalaren Google Home Max

Under Googles höstevenemang öppnade företaget upp med lansering av två nya versioner av den smarta högtalaren Google Home, med suffixen Mini och Max.

60

Atari tillkännager detaljer om Ataribox

I ett nyhetsbrev meddelar Atari att spelkonsolen Ataribox börjar närma sig en färdig produkt, där nu närmare hårdvaruspecifikationer och förväntad prislapp avslöjas av företaget.

129

Apple TV 4K saknar stöd för Youtube i 4K UHD-upplösning

Utbudet av högupplöst media växer och blir mer lättillgängligt. Apple TV 4K är en mediaspelare gjord för 4K UHD-upplösning, men stöd saknas för uppspelning av film från Youtube i 4K.

3

Amazon utvecklar smarta glasögon för röstassistenten Alexa

Den röststyrda assistenten Alexa har nått en bred målgrupp genom implementeringen i produkter för smarta hem. Nu uppges Amazon utveckla smarta glasögon ämnade för assistenten.

51

AMD förklarar fyra kretsar hos Ryzen Threadripper

Hopp om AMD Ryzen Threadripper med 32 kärnor uppstod när Ryzen Threadripper 1950X visades bestå av fyra riktiga kretsar. AMD:s produktchef slår nu hål på förhoppningarna.

6

Zotac lanserar speldatorer i miniformat med Geforce GTX 1070

Genom krympta komponenter och mer energieffektiv hårdvara har små och kraftfulla datorer blivit möjliga. Nu lanserar Zotac minimala datorer med högpresterande grafikkort och processor.

7

Samsung utökar produktionen med 11 nanometer och EUV-teknik

Nyligen erövrade Samsung tronen som världens största kretstillverkare. I ett pressmeddelande talar bolaget om stundande förändringar för att ytterligare öka produktion och utbud.

139

Disneys strömningstjänst tar Star Wars och Marvel från Netflix

När Disney i augusti avslöjade att de arbetar på en strömningstjänst klargjordes det att delar av företagets material försvinner från Netflix. Nu ska också Star Wars och Marvel avlägsnas.

3

Phanteks avtäcker vattenblock för AMD Ryzen Threadripper

Med hög energiförbrukning och ovanliga dimensioner kräver Ryzen Threadripper nya utformningar av kylare. Phanteks bidrar genom vattenblocket Glacier C399A med RGB-belysning.

73

Youtube-MP3.org stängs ned efter rättegång

Den välbesökta konverteringstjänsten Youtube-mp3 har under en längre tid omvandlat video från Youtube till MP3-filer för nedladdning. Efter ett års domstolsförhandlingar stängs nu tjänsten ned.

13

Acer visar Predator Orion 9000 på IFA 2017

Acer besöker återigen mässan IFA i Berlin och gör entré med en stationär speldator ämnad för att spela i mycket hög upplösning, närmare bestämt 8K UHD.

49

Google rättar sig efter EU:s krav för att undvika ytterligare böter

Sökmotorn Google är vida spridd och har under sommaren mottagit skarp kritik från Europeiska kommissionen, som menar att maktpositionen missbrukats. Google uppges nu följa direktiven.

8

Microsoft Mixed Reality får stöd för SteamVR

Med höga krav på datorkraft och dyr utrustning har virtuell verklighet ännu inte nått gemene man. Genom mer plånboksvänlig och lättanvänd hårdvara hoppas Microsoft bryta trenden.

33

Battlefield 1 får ny expansion i september

Ett flertal intriger och stridigheter utspelade sig under 1900-talets början. Nu inkluderar Dice den ryska revolutionen i Battlefield 1 genom expansionspaketet In the name of the tsar.

47

Plex ändrar användarvillkoren

Mjukvaran Plex gör strömmande och katalogiserande av film enklare och används av många. Nu ändrar bolaget användarvillkoren och skillnader i sekretessinställningarna väcker känslor.

82

HMD tillkännager flaggskeppstelefonen Nokia 8

Telefontillverkaren HMD har tidigare under året lanserat smarta telefoner märkta Nokia. Dessa telefoner har främst varit riktade till budgetsegmentet, men nu presenteras flaggskeppet Nokia 8.

36

Samsung släpper gratis Steam Link-applikation för smarta TV-apparater

För närmare tre år sedan slog Valve ett slag för att flytta spelandet från datorn till vardagsrummet genom Steam Link. Samma funktion finns nu att tillgå i TV-apparater från Samsung.

16

EK Water Blocks presenterar vattenblock för Ryzen Threadripper

I och med Ryzen Threadripper frångick AMD helt den kutym gällande form som länge funnits på processormarknaden. EK Water Blocks har tagit fram ett heltäckande vattenblock för processorn.