Inlägg

Inlägg som Libra-75 har skrivit i forumet
Av Libra-75
Skrivet av ipac:

? Makes no sense, det är ju bara att köpa till en i så fall.

Har du missat att skivläsaren går på runt 1500kr? Så om man köper själva konsolen för 10K+ så landar ju slutpriset på 11.5K+. Jag tycker att det är solklart varför det är ett problem.

Av Libra-75

PS2, om man räknar med att jag fick ta över en från en polare. Den första jag köpte själv var dock PS3:an. Och jag hade spelat på PS1:an hos en polare tidigare. Innan PlayStation så var det Sega (master system och mega drive) som gällde inom konsoler.

Av Libra-75

Ny singel från Iotunn, "Twilight". Som vanligt är det riktigt bra. Ser verkligen fram emot albumet "Kinship" som släpps den 25:e oktober i år. https://www.metalblade.com/iotunn/

Av Libra-75

Ny video från Jinjer. Tycker den var lite bättre än förra.

Av Libra-75

Nja, det blir nog ingen Pro för min del iallafall, hade kanske kunnat tänkt mig att köpa en om min vanliga PS5:a ger upp, men nu vet jag inte ens om det känns aktuellt. Prislappen var inte kul och den kommer att vara ännu mindre kul här i Sverige. Och för det priset inkluderades inte ens stället och diskläsaren. Hoppas nästan att den säljer uruselt så att dom blir tvungna att sänka priset framöver. Jag kommer att rösta med plånboken iallafall.

Av Libra-75

Lite synd, för NVidia skulle verkligen behöva konkurrens i toppsegmentet. Sen är det ju bra för oss konsumenter med konkurrens och valmöjligheter. Men jag antar att man får hoppas att dom (AMD) fortsätter att släppa "prisvärda" kort i mellansegmentet och jobbar på att förbättra sin uppskalnings teknik (FSR) och ray tracing prestanda.

Av Libra-75

Nja, egentligen inte för mig personligen iallafall, för mig är funktion alltid viktigare än hur det ser ut, även om det är trevligt om det ser någorlunda städat ut. Men nu blev det så att jag lade ner tid på att få det hyfsat bra kabeldragning i min senaste burk. Men eftersom jag inte har några glassidor på mitt chassi så spelar det ju egentligen mindre roll.

Av Libra-75
Skrivet av Enviro:

Det underlättar förstås när man gjort quizet.;)

Hehe! Misstänkte att det var nåt sånt.

Av Libra-75
Skrivet av n0kturnal:

Aldrig nånsin varit med om. Låter mer som ett problem med antingen din hårddisk eller uppkoppling.

Har i stort sett aldrig hänt mig heller. För det allra mesta så funkar det felfritt. Tänkte också först på hårddisk/SSD eller möjligen uppkopplingen.

Av Libra-75

Postar några videos med Arcania (thrash metal från Frankrike) som ska släppa nytt album i år nån gång. Gillade verkligen deras två första album så jag har ganska stora förhoppningar på nya albumet. Tydligen så hade dom släppt sin andra (tredje?) singel/musikvideo (Lost Generation) för ett par veckor sen, trots att dom sa att den skulle komma nu i september, så jag hade missat den helt. Sen tänkte jag att jag slänger med singeln/musikvideon (What Will Remain) som dom släppte innan denna, från kommande albumet också, för jag tror inte att jag eller nån annan har postat den här än. Och till slut en låt (Lockdown) som dom släppte 2020, som jag är osäker på om den kommer att vara med på kommande albumet.

Av Libra-75

Snatch (blu-ray).

Faktiskt första gången som jag ser denna, så jag är lite sen på bollen. Tycker det är en underhållande rulle med sköna karaktärer, skönt "tugg" (repliker) och ganska skön humor. Det är väl just dom här grejerna som är filmens styrka och det som höjer filmen från att bli medioker, enligt mitt tycke. Jag är väl inte lika frälst som många andra när det rör den här filmen, men jag gillade den. Den är bl.a. ett "bevis" för att Brad Pitt är som bäst när han spelar lite udda/egna karaktärer, som i denna och bl.a. 12 Monkeys, Fight Club, enligt mitt tycke iallafall.

När jag började titta på den så störde jag mig lite på klippningen och bildspråket, som kändes som att man försökte lite för mycket utan att vara träffsäker med det man försökte göra. Men jag kom in i det efter en stund och tänkte inte så mycket på det resten av filmen. Storyn och fotot är väl inte direkt filmens starka sidor, men det vägs upp av det jag nämnde ovan. Så i det stora hela gillade jag filmen, den känns solid. En stark 7:a av 10 kan den kanske vara värd för mig.

Av Libra-75

Nightmare Alley (blu-ray).

Vilken film. Det här var verkligen nånting i min smak. Det hjälper väl till också att Guillermo del Toro är en av mina favoritregissörer också, jag tycker att han har en hög lägsta nivå, så här långt.

Det här är dock inte en av hans "sämre" filmer, enligt mitt tycke iallafall. Det är både en typisk Guillermo del Toro film och inte på samma gång. Det är den typiska berättarstilen, bildspråket o.s.v, men ett lite nytt tema för honom. En noir thriller, med en (Guillermo) twist.

Som väldigt ofta med hans filmer så är fotot och allt annat som har med det visuella att göra riktigt bra och tilltalande (för mig iallafall), jag gillar den typen av stilisering som hans filmer oftast har. Skådespeleriet är riktigt bra från dom flesta, Bradley Cooper gör t.ex. en av sina bästa roller, som jag har sett. Jag gillade dom flesta karaktärerna, som kändes egna och intressanta på ett eller annat sätt. Storyn var engagerande och underhållande rakt igenom. Men filmen är berättad i ett ganska långsamt tempo, vilket inte var nåt som störde mig. Men jag misstänker att vissa skulle tycka att den är för långsam.

För mig var det här helt klart en av dom bättre filmerna som jag sett den senaste tiden. Inte helt utan sina brister, men över lag ruskigt bra. Jag känner mig nästan snål när jag "bara" ger den en 9:a av 10, med tanke på hur mycket jag gillade den.

Av Libra-75
Skrivet av Necrophor:

Materialmässigt tycker jag det var väldigt "meh" och kändes väldigt "standard"... men Britney lyckas höja det till mer än vad det är. Det är få sångare/sångerskor som har den förmågan, men hon har definitivt seglat upp där! Utan hennes medverkan tror jag låten i sig hade passerat mina öron och sedan glömts bort lika fort.

Tror jag sagt ett par gånger att jag skulle fan lyssna på om Hansi Kursch sjöng telefonkatalogen

Ja, det kan jag nog hålla med om. Jag lyssnade på en annan låt från samma utan Brittney som gäst och det fångade inte mitt intresse alls. Så det kanske visar vilken talang den damen har.

Av Libra-75

Jag tänker inte nämna saker som står på dygnet runt och "används" passivt, såsom kyl och frys. Utan det får bli dom grejer som jag lägger mest aktiv användartid på. Skulle gissa att det är spis/ugn och prylarna i TV-bänken (TV, Blu-Ray spelare, PS5, Hemmabioljud) som används mest.

Av Libra-75

Personligen tycker jag att dom skulle behöva tänka om och hitta tillbaka till sina rötter. Men det behöver inte betyda old school spel utan snarare ge upp den här nya fokusen på att satsa på games as a service och multiplayer/pvp med mikrotransaktioner och annat trams. Jag säger inte att man bara ska göra singel player spel, men jag tycker att det ska vara huvudfokus. Det är trots allt vad playstations studios har varit kända för genom åren, högkvalitativa singel player spel. Och jag tror inte att jag är den enda som har valt playstation som min favoritkonsol på grund av det.

Av Libra-75
Skrivet av thechosenone:

Nä, ohängda hundar och dess slappa ägare har man inte mycket till övers för.

Jag har egentligen inget emot hundarna i sig, jag gillar hundar. Det stora problemet är ju ägarna som beter sig så här.

Skrivet av nevada:

Ja det är härligt när rman kommer cyklande i full fart och kör rakt in i kopplet, kan gå riktigt illa...

Skrivet av immutable:

Jag blir sur på cyklister som inte kan plinga eller hojta till när de kommer i full fart bakifrån på gång / cykelbanor, och jag går med mina hundar.

Jag håller absolut åt mig hundarna vid möte / omkörning men det förutsätter ju att jag ser / hör dem.

Skrivet av aent:

Jag blir sur på cyklister som plingar. Tycker det är riktigt otrevligt - sänk farten istället och anpassa efter trafik.

Värst är vid kombinerad gång och cykelbana när gångbanan blockerats av något arbete eller dylikt så alla måste samsa om cykelbanan. Tro fan det kommer cyklister som kör maxfart och PLING PLING PLING. Dem ger jag onda ögat.

Om jag behöver komma förbi någon när jag cyklar så kör jag långsamt och säger ursäkta.

Skrivet av HugSeal:

Folk som springer ut på eller korsar cykelbanor utan ens en blick bakåt är duktigt frustrerande. Har de ingen självbevarelsedrift eller vad rör det sig om egentligen?

Ja, i det stora hela så är det människor som inte visar hänsyn och inte verkar förstå att vi måste samsas om utrymmet när vi är ute i det "offentliga rummet" som är störande/irriterande. Hur svårt kan det vara att tänka sig för?

Av Libra-75

Här gästar Brittney Slayes på en av Andy Gillion's låtar. Tyckte det lät ganska nice faktiskt. Brittney är ju bra som alltid.

Av Libra-75
Skrivet av Necrophor:

Bara lyssnat igenom den en gång än så länge, men intrycket består av att den är lite mindre "brutal" än tidigare material och mer episk med mer keys... kanske något som gjort karln lite extra vemodig. Dock fortfarande en extremt hög lägstanivå och plattan kommer definitivt snurra bra många fler varv.

Annars ny låt och video från Cemetary Skyline... vet helt ärligt inte riktigt vad jag ska tycka om detta än...

https://www.youtube.com/watch?v=NasMtOyj__s

Ja, jag har också hört lite från Cemetary Skyline. Tycker inte att det låter illa, men det är helt klart mjukare/snällare än dom andra banden som Stanne är med i. Själv föredrar jag Dark Tranquillity och The Halo Effect över detta, men det här låter som sagt inte illa heller, tycker jag.

Av Libra-75
Skrivet av Enviro:

Mitt resultat: 10/10.

Yus!

Damn! 27 sekunder. Där kan vi snacka speed run.

Av Libra-75

Beror på flera saker. Vilken upplösning, vilken typ av spel (och andra användningsområden), avstånd från skärmen o.s.v.

Eftersom du säger att du till 70% kommer att hålla på med bildbehandling så är det väl kanske trevligt med en större skärm kan jag tänka mig, med fokus på högre upplösning (minst 1440p) kanske. Och när det kommer till spel så fokuserar ju dom flesta som spelar fps/pvp o.s.v. på högre fps snarare än upplösning. Medans dom som mest spelar singel player spel (som jag själv) hellre kanske vill ha lite högre upplösning (och lite större skärm). Det sistnämnda passar ju bra ihop med bildbehandlingen som du ska hålla på med. Kör själv med en 27" skärm i 1440p upplösning (165hz). Kanske skulle funka med en 32" också, men det känns som att jag inte skulle vilja sitta fullt så nära som jag gör med min 27" monitor idag. Men det är kanske en smaksak.