Inlägg

Inlägg som Libra-75 har skrivit i forumet
Av Libra-75

Ser ut som att jag skulle kunna köra det i 1440p/60+fps, men eftersom jag redan har spelat det på PS5 så är intresset av en PC version inte så stor för mig personligen. Ser ingen anledning att dubbeldoppa. Men kul för dom som inte har spelat spelet tidigare, både detta och God of War 2018 är riktigt bra, tycker jag.

Av Libra-75

Blir sällan uppgradering då jag ofta har samma dator så pass länge så att det blir nybygge istället. Brukar i regel bli ungefär vart 5-7 år eller nåt sånt. Sitter på AM4 plattformen nu (med en 5800X3D), så det lär inte gå att uppgradera inom samma plattform, så det blir garanterat nybygge nästa gång också. Skulle väl möjligen kunna uppgradera grafikkortet, men frågan är om det är värt det, med tanke på vad priserna är just nu.

Av Libra-75
Skrivet av Bozzeta:

Försäljningen går trögt, nu uppe i 61.7 miljoner sålda PS5
Inkomstkällan verkar vara PSN, 116 miljoner användare.
https://www.sony.com/en/SonyInfo/IR/library/presen/er/

De får ta och börja släppa lite spel.
Själv lär jag avsluta PSN då det är skräp, man får inget för pengarna jämfört med Gamepass.

Skrivet av Entash:

Överväger också att pausa PS+ nu, troligen ett år då jag vill ha det till GTA VI Online. Spelar tyvärr knappt på mitt PS5 alls just nu.

Pausade också mitt PS+ (essential), sen nån månad tillbaka. Spelar inte online, tycker att månadsspelen har varit väldigt svaga väldigt länge, plus att priset har gått upp och att dom inte tillåter att man förlänger med rabatterat pris längre. Får se om jag kör igång det igen när det är nåt kampanjpris på det nästa gång.

Av Libra-75
Skrivet av Otori:

Teeling brukar vara trevliga, får nog beställa en Blackpits och testa.

Har sedan jag fick trsta Connemara på en båt för typ 15-20 år sedan levt i tron att det varit den enda rökiga Irländaren.
Men så sökte jag precis runt lite och det finns tydligen knappt 90 olika sorter.
https://storiesandsips.com/peated-irish-whiskeys/

Dock var tydligen Connemara det destilleri som återupplivade den rökiga trenden igen på ön.

Har hört bra saker om Teeling, men har inte testat nån av dom. Är ärligt talat lite dåligt bevandrad när det gäller irländsk whisky över lag. Jag tror att generellt så är det inte riktigt min kopp te, men det går säkert att hitta några som är goda. Har mest använt irländsk whisky (Jameson och liknande) till irish coffee. Men jag är lite nyfiken på några märken, Teeling t.ex.

Av Libra-75

Blev lite Barracuda Caribbean Dark i glaset ikväll. Ganska söt, men god. Har för mig att jag har testat deras Gran Reserva 7 Years innan och den var mindre söt, vilket verkar stämma enligt informationen på systembolaget.

Av Libra-75
Skrivet av Otori:

Vill man ha en mildare, men ändå rökig, så testa Connemara.
Irlands enda rökiga whiskey?

Vill man prisa till det lite så blir man absolut inte missnöjd med en Octomore 🥰

Vill man testa en rökig rom så kan jag rekommendera Cristobal Santa Maria ltd Ed. Islay

https://www.systembolaget.se/produkt/sprit/ron-cristobal-5881...

Tror Teeling har en rökig variant, har inte testat den.

Av Libra-75

Är väl egentligen inte låst vid nåt specifikt märke, men det finns några få märken jag är tveksam till på grund av (extrem) design och att jag är osäker på dom. Det skulle kanske vara Fractal Design då kanske, då jag gillar deras chassin (stilrena och funktionella). Annars är det mycket pris/prestanda, funktioner o.s.v. som avgör vad jag väljer. Kollar alltid upp inför köp vad som är bra och prisvärt för stunden.

Av Libra-75
Skrivet av Roger W:

Gambrinus premium lager.
Insåg det var ett tag sen jag testade tjeckisk lager.
Bra med smak för en vanlig lager! Kanske liiite för mycket beska i grunden för vad jag gillar i en vanlig lager men det beror nog på humöret, och idag satt den fint

Drack själv en Staropramen (3.5) igår till grillningen. Inte min favorit bland tjeckiska öl, men jag orkade inte gå till systemet så det fick bli öl från affären (ICA) istället. Annars gillar jag tjeckisk lager/pilsner, den är regel inte så tunn och blaskig som en del annan lager kan vara. En av dom absoluta favoriterna är Starobrno, men den verkar i princip ha försvunnit från den svenska marknaden tyvärr.

Av Libra-75
Skrivet av Rasmus117:

Black Flag ser avsevärt bättre ut än det här.

Eh? Var tvungen att kolla in lite gameplay från Black Flag för att vara på säkra sidan, då det var väldigt länge sen jag såg det. Det är inte så att du har nostalgiglasögonen på dig nu? Black Flag ser definitivt inte bättre ut (visuellt) än Star Wars Outlaws. Men Star Wars Outlaws ser å andra sidan inte direkt fantastiskt ut i vissa avseenden, det finns definitivt spel som ser bättre ut, men Black Flag är inte ett av dom.

Av Libra-75

Blev lite Agitator - Chestnut Cask (för första gången) i glaset ikväll. Har tidigare testat den "vanliga" singel malten från Agitator. Inte dålig alls, men jag föredrar nog den "vanliga" då den är lite rökig. Den här är i stort sett inte rökig alls, men helt klart godkänd. Skulle vilja testa deras rökiga singel malt, tror den kallades för argument rök förut, men nu heter den singel malt rök. Dock verkar den vara lite svårare att få tag på just nu, går eventuellt att beställa kanske.

Av Libra-75
Skrivet av Necrophor:

Jag har generellt svårt för polyrytmer etc, det tenderar att ge mig huvudvärk, Meshuggah är ju experter på; "trying to find the 1 is an exercise in futility" ha ha ha Sjukt duktiga musker (Jinjer) men när det blir för mycket "matte" över det tenderar det att falla bort för mig :)´Och när det blir lite för mycket gitarr-onani tenderar även Arch att falla bort för mig... samt att jag anser att Angela tveklöst var "bäst" pga den råhet/känsla hon tillförde.

Sedan har vi ju även Ad Infinitum med Melissa Bony, sjukt duktig sångerska... meeeeeen det är något som fattas för mig, tror det kan vara för att det känns FÖR putsat och tillrättalagt (gäller det mesta jag sett henne involverad i). Men slänger väl in deras senaste (?) också så hon får vara med på "Friday owned by women" \m/

https://www.youtube.com/watch?v=UqX_tHPAc6A

Kanske är en av anledningarna till att jag föredrar Jinjer över Arch Enemy. Gillar polyrytmer, tekniskt, progressivt och varierande tempon/intensitet m.m. Tycker också att Tatiana har ett av dom absolut bästa kvinnliga "growls" jag hört hittills.

Av Libra-75
Skrivet av Nicklidstrom:

Vet inte om det gubbgnäll men en sak jag tänkt på genom åren är att när man lånar ut något (kan vara vad som helst) gräsklippare, PS2, eller vad som helst. När det gått en viss tid utan att man begärt att få tillbaka saken man lånat ut så verkar folk tro att de blir nya ägare. Det är någon magisk gräns som jag inte förstått när inte ansvaret ligger på den som lånat produkten att lämna tillbaka, utan det blir den som lånat ut som ska begära tillbaka. Det är helt orimligt för mig som helst lämnar tillbaka något jag lånat helst igår. Verkar vara någon universal standard på detta.

Ja, du. Det är tydligen väldigt olika vad folk tycker är rimligt. Slutade nästan helt med att låna ut saker efter att en kompis alltid tog evigheter på sig att lämna tillbaka saker, plus att det hände väldigt ofta att grejerna inte kom tillbaka i samma skick som när dom lånades ut. Fick t.ex. tillbaka en CD skiva (ja, det var ett tag sen), som tydligen hade varit med till en fest, med ett hål rakt igenom skivan. Den fick han givetvis ersätta. Men det är lite konstigt tycker jag att vissa inte är rädda om saker som dom lånar eller inte bryr sig om att själva lämna tillbaka dom, så att man måste tjata om det.

Av Libra-75
Skrivet av Necrophor:

Women rules this friday \m/

Blivit dags för Arch Enemy att släppa lite nytt igen, just denna singel "mörsar" fan på mer än vanligt. Tunga partier och ett sabla riffande utan det sedvanliga "melodiösa melodierna", sitter här och headbangar lite för mig själv - gillas än så länge \m/

https://www.youtube.com/watch?v=cJBmX5aU1DA

Sen har vi lite nytt med Jinjer också, ett band jag haft svårare för rent generellt då det är lite för tvära taktbyten etc för min smak. Denna singel är inget direkt undantag, men "bättre" och något "rakare"...

https://www.youtube.com/watch?v=djsH7ngox_s

För mig är det tvärtom, jag föredrar verkligen Jinjer över Arch Enemy. Men båda låtarna rockar. Vet inte om det behövs nån lyssning till, men jag tycket Jinjers låt kändes lite "svagare" än mycket av det dom släppt tidigare. Men vi får se hur det känns efter några lyssningar.

Av Libra-75
Skrivet av Lussarn:

Tar man Avatar som exempel (samma motor, liknande PC reqs som jag skrev ovan). När jag sätter det på mitt 4090 5120px1440 native (exakt två 1440p skärmar) med low settings i spelet får jag över 100 fps. Och det låter ju tråkigt med low settings, men spelet ser ju fortfarande riktigt bra ut, sen att jag tycker det är ett skitspel är ju en annan sak.

Min gissning baserat på ovanstående är att det kommer gå att hitta spelbara nativesettings för 6800XT som inte ser ut som skit.

Kollade upp specen för Avatar, recommended är mer eller mindre exakt samma, så det är nog en bra utgångspunkt.

<Uppladdad bildlänk>

Ja, vi får väl se hur illa det kommer att vara. Är inte direkt pepp på att behöva köra med låga inställningar på det mesta. Vissa inställningar funkar på lågt, då det inte påverkar nämnvärt, men andra gör att spelen ser betydligt sämre ut. Annars kan man ju hoppas att FSR implementationen är bra, att det inte är såna stora problem med flimmer m.m.

Av Libra-75

Asterigos: Curse of the Stars (PC). Har inte hunnit spela det så långt än, men det känns helt okej. Ett litet minus i kanten får det dock för att det inte är röstskådespelat rakt igenom, men det är inget jätteproblem för min del, men jag hade önskat att det var det. Ett plus är att man kan välja kontroller typ i menyerna, så att man kan få knappsymboler för t.ex. dualsense (som jag kör med).

Av Libra-75

Blir med andra ord att vänta och se vad olika tech reviews säger om systemkraven och hur det rullar på konsol (PS5 i mitt fall). Är ingen jättefan av att behöva använda uppskalning då FSR ofta har problem med flimmer och liknande. På konsol kommer det ju i.of.s. med största sannolikhet att köra med uppskalning vare sig man vill eller inte. Siktar själv på 1440p (helst native) och minst 60fps på min burk (5800X3D och 6800XT), men det känns som att det kan vara på gränsen att det funkar om man går efter systemkraven här. Med uppskalning går det troligen, men frågan är ju om man får stå ut med flimmerfestival då istället.

Av Libra-75

Spelar och konsumerar media i olika former är väl det som sker mest på min dator. Sen blir det givetvis annat också, men dessa två står i topp. Brukade hålla på med mera kreativa saker (3D grafik, musik m.m.) längre tillbaka, men har tappat lite av intresset kring detta.

Av Libra-75

Scars Above (PC).

Det var faktiskt ett riktigt trevligt spel, tycker jag. Jag gillade verkligen atmosfären och upplägget i spelet. Helt klart över förväntan. Det är ju inget AAA spel, så man ska inte förvänta sig att det är lika putsat och omfattande som ett sådant. Det som främst sticker ut som "negativt" är att läppsynk är riktigt dålig och att vissa animationer är lite janky. Sen lider spelet av typiska Unreal Engine 4 stutters här och där. Annars tyckte jag att kontrollerna kändes bra, striderna kändes bra och storyn är helt okej. Jag spelade med handkontroll (dualsense). Jag provade först med mus och tangentbord, eftersom det är mycket skjutande i spelet, men det kändes helt fel, så det blev handkontroll.

Av Libra-75

Det mesta blir nog att köpa nytt, då jag helt enkelt inte kan t.ex. löda och fixa ett kretskort o.dyl. Laga punka och lite annat på cykeln kan jag göra själv, men det är ett av undantagen.

Av Libra-75
Skrivet av Thomas:

Men om man köper ett 4090 för typ 21000-23000 kr så är det ju inte lätt att hitta en skärm som är dyrare längre, om man inte drar till med 65" och uppåt då.
Även till 4080S för säg 12000 så är ju nästan enbart de nyare OLED-skärmarna dyrare.

27" 144+ Hz IPS funkar väl för väldigt många, och en bra sådan kostar nu runt 3000 kr (jag gav 6500 kr för min för bara typ 4 år sedan!). Jag ser inget direkt problem att använda en sån till ett RTX 4070 för 7000 kr, eller ett 4070 Ti Super för >9000 kr.

Ja, jag tycker inte det är konstigt alls att grafikkortet ligger i topp för väldigt många, speciellt om man vill kunna använda det till (nyare) spel. Priserna har ju skjutit i höjden på bara några få generationer, medans skärmar inte har sett samma ökning i pris alls. Visst, OLED och liknande är förhållandevis dyrt, men det beror mycket på att det är relativt nytt på datorskärm sidan. Men tar man t.ex en IPS skärm, som duger åt dom allra flesta (om man köper en bra sådan), så har priserna inte skjutit i höjden speciellt mycket. Kanske till och med har gått ner? Min skärm, en 27" 165Hz 1440p, kostade runt 5000kr i ordinarie pris, men jag fick min för runt 4000kr under black week. Men det handlar ju i slutändan om prioriteringar, men vissa kanske inte behöver göra det. För egen del är grafikkortet viktigare än skärmen, då grafikkortet är en stor del av den prestanda man får ut.