Inlägg

Inlägg som Ragin Pig har skrivit i forumet
Av Ragin Pig

Röstade nej men jag fick en extra sjukvårds försäkring på mitt gamla jobb som gav "förtur" iom att man gick till privat mottagning. Inget som jag någonsin nyttjade eller direkt saknar. Har inte undersökt olycksfall försäkringar men borde nog göra det.

Av Ragin Pig
Skrivet av L'ombra:

Kom inte på vad den hette mer än K, men den hade jag några nummer av. Tydligen inte jättepopulär av tråden att döma?

Nej, precis - jag har nog inget direkt minne av att tidningen var särskilt bra jämfört med t.ex. dmz men jag var dels ganska liten och mest intresserad av programmen som brukade följa med tidningen. Den kan också ha varit något billigare än andra - dom kunde var ganska dyra vad jag minns.

Av Ragin Pig

Väntar på nya macbook pro (jäklar vilken leveranstid) men har under tiden lånat en 1st gen m1 13". Ärligt talat bästa laptopen jag haft.

  • Kvick och rapp

  • Lång batteritid

  • Sval, låter inget om den alls

Jag använder datorn uteslutande för jobb, java utveckling. Har ofta flera instanser av intellij igång samtidigt vilket brukade få min gamla intel mac att gå i taket. Är riktigt imponerad, bygg kvalitén är på topp och tangentbordet håller äntligen bra kvalite igen.

Nästan all mjukvara jag behövt har funnits med stöd för m1 och när den inte gjort det så funkar rosetta bra.

Av Ragin Pig

Hmm, jag kommer tyvärr inte helt ihåg vilka jag brukade läsa men ska göra ett försök.

Datormagazin och M3(mest prylar iof) vet jag att jag läste rätt mycket i tonåren. På 90 talet hade jag någon tidning som skickade med demo disketter som var gula med ett (rött?) K på, hade jätte många av dom men minns inte vad den hette, antar att jag fick föräldrarna att prenumerera på den tidningen eftersom jag hade så många.

edit: hittade en bild, antar att det var någon svensk variant - pc för alla?

Utöver datortidningarna blev det mycket tv-spel, hade många super play tidningar.

Inget finns tyvärr kvar, min mor fick något städryck en dag och slängde samlingen när jag inte var hemma.

Av Ragin Pig

Donkey kong country kanske? svårt att avgöra om det är för svårt men kompisens 4-5 åring är besatt av det på switchen och gillade även super nintendo originalen

Av Ragin Pig

Har ett Corsair AX1200i Digital 1200W i datorn, läst att man inte skulle snåla..

Nej, men det är så klart överdrivet för en hemma dator, räddade det från en server som skulle slängas på jobbet för några år sedan. Fick efterbeställa några pcie kablar som saknades men som tur var gick det att få tag på.

Av Ragin Pig
Skrivet av doomas:

Jag tänkte prova spelet, men de har stängt gratis-registreringen pga hög efterfrågan. Har det varit så länge, eller öppnar de ibland för nya demo-konton?

hittar inte något bekräftat men jag skulle tro att dom öppnar snart då köerna vid inloggning verkar återgått till normala nivåer (iaf på lich servern).

Av Ragin Pig
Skrivet av KingCobra:

Å nu en ruskigt irriterande sak med min arcanist. Jag kaan inte summona fram min Carbuncle. Jag kan inte heller använda spellen "Bio". Jag är lvl 9 och ser andra lvl 9 Arcanists springa runt med sina Carbuncle så det är något jag gjort fel.
Jag har boken.
Suttit och försökt lösa detta ett tag nu. Det är ju flera abilities jag inte kan använda på grund av att Carbuncle inte kan summonas fram.
Någon som kan hjälpa mig? Jag har letat på nätet men blir inte klokare.

https://i.imgur.com/lOJT52t.png

Tryck på P eller navigera till character -> action and traits (dom runda meny knapparna) för att få fram fönstret ovan

Av Ragin Pig
Skrivet av KingCobra:

Å nu en ruskigt irriterande sak med min arcanist. Jag kaan inte summona fram min Carbuncle. Jag kan inte heller använda spellen "Bio". Jag är lvl 9 och ser andra lvl 9 Arcanists springa runt med sina Carbuncle så det är något jag gjort fel.
Jag har boken.
Suttit och försökt lösa detta ett tag nu. Det är ju flera abilities jag inte kan använda på grund av att Carbuncle inte kan summonas fram.
Någon som kan hjälpa mig? Jag har letat på nätet men blir inte klokare.

Har du gjort dina klass/job quests?

Edit: Efter en snabb googling så verkar den inte ligga bakom något klass quest.
https://ffxiv.consolegameswiki.com/wiki/Summon_Carbuncle

Kan hoppa in och kolla var den ligger om en stund om det inte löst sig

Av Ragin Pig
Skrivet av KingCobra:

Hmm...skumt det där med klasserna, man kan ju välja mellan 4 klasser vid charcreation. Arcanist skall man tydligen vara för att kunna bli summoner vid lvl 30. ja ja, jag kommer nog förstå detta spelet så småningom

Det är lite rörigt och mest kvarlevor från gamla system som tagits bort. Man kan tänka att klass=job för det mesta, den enda klassen som påverkas lite av skillnaden är arcanist och detta endast om man bryr sig om varför den har två job som delar level medans alla andra bara har ett.

Av Ragin Pig
Skrivet av KingCobra:

Funderar på om det är värt att köpa komplett FFXIV eller om jag skall fortsätta med gratisversionen?
Vad får man för månadskostnaden egentligen?
Har ingen höglevlad char då jag testar de olika klasserna.

Nu drar jag från huvudet men dom stora skillnaderna är att du

  • Kan gå med i en fc (guild för wow folk)

  • Använda marketboarden

  • Använda partyfinder och starta egna grupper (obs, inte samma som dutyfinder, PF används för att skapa "premades")

  • Ha mer än 300k gil

  • Vissa chat begränsningar försvinner, t.ex. pm

en till grej som jag tror är över nu är att när det var högt tryck efter endwalker släppet så fick f2p spelare låg prio vid inloggning

Den största fördelen skulle jag säga är att man kan gå med i ett free company. Gil och marketboarden klarar man sig utan i början. Känner du att du kan klara dig med begränsningarna så kör på i gratisläget, du går inte miste om mycket.

Av Ragin Pig

Ja, tror den första telefonen jag hade som skulle kunna räknas som en smartphone var en Sony Ericsson p800 som jag fick ta över/ärva av min pappa. Min första moderna smartphone var en htc desire hd (android).

https://cdn.pocket-lint.com/r/s/970x/assets/images/67352-phones-...

Av Ragin Pig

419kr 250/250 fiber - bahnhof (iponly). Låg på ca 320 när jag tecknade avtalet för ett par år sedan, tycker det är lite i överkant faktiskt.

Av Ragin Pig

Förhoppningsvis börjar priserna gå ner när tillgången blir bättre. Själv har jag dock inte några förhoppningar om att vi kommer få se skäliga priser på flera år. Jag har haft tur med komponent jagandet och är en person som gärna uppgraderar ofta, men nu får i alla fall grafikkortet hänga med så länge det bara orkar för dagens priser betalar jag inte.

Av Ragin Pig

vad jag märkt verkar fysiska spel generellt gå att hitta billigare än digitala så i längden kan modellen med optisk läsare bli billigare. Jag sparade nog nästan in den tusenlappen under black friday där jag hittade bättre rabatter på fysiska exemplar än vad som fanns i playstation store. Sen tillkommer förstås möjligheten att både sälja och köpa spel begagnat om det tilltalar.

Prestanda mässigt är det dock ingen skillnad på konsolerna.

Av Ragin Pig

matrix 4, 6/10. I stort en besvikelse med vansinnigt många missade möjligheter. En enkel action rulle som varken ställer eller ger svar på dom existentiella frågorna som imo gjorde dom gamla filmerna.

Av Ragin Pig

Kan absolut se poängen med att köpa en begagnad ps4. Alla spel jag kör på min ps5 är återutgivna ps4 titlar (ghost of tsushima, gran turismo sport, spider-man, final fantasy 7 remake).

Däremot känns det ju ovärt att betala en större summa för en ny ps4 i dagsläget, skulle väl vara om dom säljs billigt. Framförallt eftersom det ändå känns som att tillgången börjat bli bättre? Jag har väl i alla fall haft 2-3 tillfällen senaste månaderna där jag hittat ps5 i lager. Webhallen hade några drives, elgiganten hade en julas. kändes som det rörde sig om ganska stora partier konsoler.

Men ja, för folk som vill gå till en butik och handla från hyllan är det väl rätt kört så där kanske det finns en efterfrågan.

Av Ragin Pig

Juniorer börjar generellt på _relativt_ låga lönenivåer som sedan börjar stiga kraftigt under dom första åren allt eftersom personen blir mer erfaren. Om arbetsgivaren inte ligger på och justerar upp lönerna så kommer man tillslut få erbjudanden man inte kan tacka nej till. Tror den situationen är ganska vanlig.

Av Ragin Pig
Skrivet av Red Onion:

Datorn är beställd nu, nedan ser ni resultatet. Tack för all hjälp Är grymt nöjd, känns som kvalitetskomponenter över hela brädet.

https://i.imgur.com/rGPHR9T.png

Grattis, det där kommer bli en bra dator. Tror dock noctuas kylpasta som följer med kylaren är bättre än arctic silver så skulle nog köra på den istället när du sätter ihop bygget. Inte för att det gör någon större skillnad men ändå.

http://extreme.pcgameshardware.de/attachments/831791d1434218266-...

Av Ragin Pig

Den här gången hade jag ganska bra koll, Samsungs modellbeteckningar för tv samt frågan om tidiga anslutningar för digital bild chansade jag dock på.