Inlägg

Inlägg som Cr0wN har skrivit i forumet
Av Cr0wN

BenQ XL2411Z 24" / 1ms / HDMI, DVI / 144Hz för 2290kr för de 200 första som beställer.

Prisjakt från 2749kr.

Av Cr0wN

@Frejoh466:

Okej, lite räkneexempel då för scenariot:
5 samtal (5 öppningsavgifter) och 10st SMS.

Telia refill* - 59,95kr/mån
Tele 2 rörligt med 0,5 GB - 62,8kr/mån
Vimla 1 GB - 90kr/mån
Universal med 1Mbit fri surf - 93,85kr/mån
Hallon 2 GB - 99kr/mån

Alternativt kan minifastpris hos Vimla eller Hallon med kampanj vara intressanta:

Dessa ger dig visserligen 60 samtal, mer data och mycket mer meddelanden än du behöver. Dock är prisskillnaden väldigt liten och skulle du öka din användning något så blir det ju relativt snart värt det.

* Ett annat alternativ är att köra på Telia kontantkort och ladda på det. Samtal efter 31 dagar kostar 2kr (0,99kr öppningskostnad) och SMS/MMS 2kr. Till detta kan du köpa årskort surf 0,5GB på Tradera ofta för runt 250-300kr. Så med Telia hade din månadskostnad hamnat på 59,95kr/mån om du lyckas köpa ett årskort surf för 300kr på Tradera. Räknade med de "höga priserna", första 31 dagarna när du laddat på så har du lägre priser med Telia Refill Enkel.

Så kort och gott har du en hel del alternativ. Telia är billigast om du fixar ett årskort surf på Tradera, annars är Tele 2 billigast. Ökar du förbrukningen så har du tre olika operatörer som ligger under 100kr att välja på.

Av Cr0wN

@cappe:

Fått samma och kan instämma i att det är fejk.

Av Cr0wN

@Frejoh466:

Surfen ställer till det. Kan du skippa den så borde detta kortet vara bäst:
http://www.telenor.se/privat/mobil-telefoni/kontantkort/rorli...

Då laddar du på det med 50kr som borde räcka upptill ett år.

Annars så har Universal ett bra abonnemang som passar:
Prat 34 - 34kr/månad
Samtal (fast och mobilt nät i Sverige) 0,34 kr/min
SMS (inom Sverige) 0,34 kr/SMS
MMS (inom Sverige) 0,99 kr/MMS
Öppningsavgift 0,95 kr/samtal
Surfen debiteras 2,50 kr/MB. Betala bara för surfen du använder

Läs mer här:
https://www.universal.se/mobiltelefoni/

Edit: Om du menade 0.25-0.5 GB och inte MB så kan du lägga till obegränsad surf för 50kr på Universal, dock bara 1Mbit hastighet.

Av Cr0wN

@Dannii578:

Testa SIM-kortet i en annan telefon om du kan? Då vet du om det är telefonen eller SIM-kortet som bråkar.

Av Cr0wN

MacBook Pro 13" för 13990kr - Veckans klipp på NetOnNet:
https://www.netonnet.se/art/veckansklipp/apple-macbookproreti...

13" 2560x1600 Retina
Intel® Core™ i5-5257U
Minne 8GB 1600MHz
256 GB SSD-storlek
Intel® Iris™ Graphics 6100

Kostar annars på prisjakt 14985kr uppåt:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3039935

Av Cr0wN

@Bozzeta:
Vad för felmeddelande får du med Dropbox och varför fungerar det inte mejla? Använder du en mejl som inte stöder stora filer, testa med en annan isf. Har du Mac så är AirDrop löjligt smidigt för att föra över saker.

Av Cr0wN

@Golztv:
Har hon denna patch installerad då som det står att man måste ha i länken jag skickade? https://support.microsoft.com/sv-se/kb/893357

Av Cr0wN

@Golztv:

https://forums.lenovo.com/t5/ThinkPad-T61-and-prior-T-series/...

Verkar som du behöver Windows XP SP2 (eller nyare) med en speciell patch för att få det att rulla. Se länken ovan.

Av Cr0wN

@Golztv:

Kolla vilket nätverkskort som sitter i din mammas dator och googla det så ser du vad det klarar av.

Av Cr0wN

Kan vara så att hennes dator inte klarar WPA/WPA2? Testa att ändra krypteringen till samma som i mobilen? Jag antar att du startat om routern för att utesluta att den buggar?

Av Cr0wN

@anon114264:

2,4 ghz ska nog klara det med bra förhållanden, men helt rätt att 5 ghz är att rekommendera. Testa att ändra på antennerna, testa på olika avstånd från routern och testa ev. att flytta på routern (den kan ju stå vid något som ger störningar).

Har samma router och fick ut 72 Mbit på min iPhone 5s nu när jag testade via 5ghz. Har 100/10.

Av Cr0wN

@Flygman:

Skrivet av Cr0wN:

Kampanj fram till midnatt på Asus RT-AC66U, 990kr på Webhallen.

Kostar på prisjakt 1189kr uppåt

Ligger 350kr över din budget men är verkligen top of line om du kan sträcka dig.

Av Cr0wN

@Rotary

Eftersom problemet enbart är på Laptopen så kan du utesluta routern då du även har problemet trådat.

http://existenz.se/out.php?id=132288
Tog ca 6 sekunder att ladda klart, så seg sida helt enkelt.

"automatically detect settings under "automatic proxy setup" är ON. " - Detta kan du lika gärna stänga av, men lär inte vara det som är problemet.

En sak som jag funderar på, blir datorn väldigt varm kanske? Din processor är ju rätt svag men skall verklingen inte vara så seg. Men om den blir varm så kanske den klockar ner sig?

Hur fungerar andra saker på datorn? Är program sega? Ev. kanske du skulle testa köra memtest över natten på datorn med och se om det kan vara minnesfel. Men då borde du märkt det på annat sätt också tycker jag.

Ytterligare en sak, har du något antivirusprogram på datorn? Då kanske all internettrafik går via detta och det segar upp.

Av Cr0wN
Skrivet av Icte:

Är denna prisvärd för en router som ska användas i en etta på 30 kvadratmeter? Finns det bättre alternativ i samma/lägre prisklasser?

Har en N66U, dvs icke AC-modellen i skrivande stund och den fungerar klockrent i en 2:a på knappa 50m2. Fungerar även ute på gatan, i tvättstugan etc. Bor på 2:a våningen och tvättstugan är i källaren.

Tror inte du får en bättre router för mindre pengar, så köp säger jag

Av Cr0wN

@Nesvop:
Jag personligen har inte haft något problem med krockar i möbler. Det enda den krockar in i då och då är stolsbena på stolarna jag har. Vet inte om det är för att de är så smala eller om det är att lasern speglar sig i de. TV-möbeln jag har är vit/högblank och den "ser" Neaton utan problem och krockar inte i.

Av Cr0wN

Kampanj fram till midnatt på Asus RT-AC66U, 990kr på Webhallen.

Kostar på prisjakt 1189kr uppåt

Av Cr0wN

Jag har en Neato Bootvac 75 och den är ruskigt bra (efter att jag bytte till samma borste om 85:an har). Fastnar väldigt sällan och kör igenom lägenheten på knappa 50m2 på ca 30-40min. Nu missar den precis som alla robotdammsugare lite i kanterna, så lite då och då får man dammsuga med vanliga dammsugaren. Men att ha en robottdammsugare sparar mycket tid helt klart och man får det dammsugit betydligt oftare än vad man annars hade orkat. Är supernöjd!

När det kommer till möbler @Nesvop så är den relativt duktig. Generellt upptäcker den de med lasern och kör aldrig emot. Skulle den missa så kör den emot och upptäcker med sina bumpers att den kör emot och backar/svänger undan. Dessa är ju av plast men absorberar smällen lite iaf, så superömtåliga saker kanske kan få sig ett märke i värsta fall. Är du superrädd så kan du spärra av med magnetlist i värsta fall.

Kutterspån hade den nog plockat upp utan problem, möjligen att den missat några spån i kanterna. I min "äldre" lägenhet så har jag en sne list som lutar från 2,5cm till 1,5cm ungefär. Skulle gissa på att min Neato klarar från strax under 2 cm höga lister. Ibland försöker den på den höga delen och då åker den fram och tillbaka ett tag innan den hittar över på den lägre delen. Listen är av grövre modell.

Av Cr0wN

Även jag kvar på 100/15. Kul att man äntligen förändrar något till det positiva efter att ha höjt priserna 2 år i rad. Nu är jag visserligen inte i behov av snabbare upload, men som sagt trevligt oavsett.

Av Cr0wN
Skrivet av Pentagram:

Var hittar du den för det priset i sverige?

Tror inte den säljs i Sverige utan du får köpa den på nätet utomlands. En snabb googling gav http://www.honorbuy.com/326-xiaomi-mi-4i-black-fdd-lte-dual-s... där den kostar 229usd, dvs 1910kr. Den skickas från inom EU och därmed tillkommer ingen moms eller tull.

Jag har inte handlat från honorbuy så vill du köra där så kolla upp det lite bättre innan