Kislet degenererar över tid som tidigare sades i tråden. Personligen rekommenderas delid av CPU för att sänka temperaturen alt. öka vcore för att skruva upp frekvensen till tidigare nivå eller högre beroende på behov.
Kommer lösa sig automatiskt om två-tre veckor när "retail casuals" tröttnat på att sitta i kö och faktiskt spela/socialisera tillsammans med andra medspelare.
Lian Li PC-O11 Dynamic är fantastisk för vattenkylning, mycket utrymme att jobba med trots den "kompakta" formfaktorn på chassit. Finns även en version som är optimerad för traditionell luftkylning.
Vill du hålla en tight budget och samtidigt få ut så mycket bildkvalité som möjligt, lägg till 690kr och köp Samsung C27JG50 (2560x1440, 144hz, 27" VA-panel), se länk:C27JG50
Samsungs NU 6-serie (2018/2019) är väldigt bra sett till smart-tv funktionalitet och bildkvalite.
Kalibrerat ett 30-tal av modellerna 6025/6035 med "bättre" resultat än flera tv modeller i betydligt högre prissegment. Nackdelen är att TV:n subjektivt kan anses aningen "ful" men TV/kr kvoten är skyhög.
Kan varmt rekommendera Gainward GeForce RTX 2080 Triple Fan/Phantom. Gainward är en del av Palit, tyvärr inte jättestora i Europa vilket påverkar tillgången.
Kan varmt rekommenderat en begagnad HPE Microserver Gen8 (uppgradera proppen vid behov). Använder min för virtualisering, pfsense, plex, backup, filserver och OpenVPN utan några som helst problem!
@Marcuswe: Min rekommendation baserad på din beskrivning är att köpa Samsung QLED (Q7FN-Q8D). Båda modellerna har peak brightness på 1500nits, ungefär det dubbla jämfört med LG OLED (B8/C8). Således kan du sitta i ljusare miljöer utan att det påverkar bildkvalitén nämnvärt. Vidare har även Samsung QLED (från Q7FN) marknadsledande avseende anti-reflektions filter som är viktigt för att begränsa påverkan från externa ljuskällor (soljus, lampor etc).
Det finns ingen TV som är "bäst", allt beror på vad man har för behov och vilken miljö man befinner sig i. Om en person har tillgång till UHD-bluray och mörklagt rum så är OLED (ex. Sony AF9) en självklar vinnare. Dock så är samma TV missgynnad i en ljusare miljö, i synnerhet vid HDR-material som är kraftigt beroende av just panelens ljusstyrka.
Prisskillnaden mellan 65" Q7FN och Q8D (fullt bakgrundsbelyst med 40-ich zoner för local dimming) är ca 1000kr (17 890kr vs 18 990kr), personligen rekommenderar jag starkt att lägga en extra tusenlapp och införskaffa Q8D.
Jag har själv en LG OLED C8 samt en Samsung Q7FN och motiveringen är simpel, olika behov och miljöer.
@Marcuswe:
1. Vad kollar du på för sorts innehåll (Streaming Netflix/HBO etc, Sport, Film, vanliga sändningar, DVD/UHD-bluray, Spelkonsol)
2. Har du ett ljust rum med mycket belysning eller ljusinsläpp från fönster?
3. Har du behov av Dolby Vision så går Samsung bort (följer HDR10+ standarden)
One connect boxen bör placeras i ett ventilerat utrymme, har själv en Q7FN (2018). Beroende på hur många anslutningar (och typ av anslutning) du har aktiva så kommer boxens temperatur variera en aning. Den blir varm vid användning, ungefär som en extern strömadapter till en datorskärm.