Inlägg

Inlägg som xplane_uppsala har skrivit i forumet
Av xplane_uppsala

Jag tyckte svaret var så dumt så jag anmälde det, gjorde inte ni andra det?

Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nightboy42
Jag glömmer bort att det är en svensk sida... är så van vid att skriva på engelska forum

Ja det är ju lätt att missa då alla andra skriver på engelska eller hur?

Av xplane_uppsala

Testa att byta tillbaka till den gamla PCI platsen där kortet satt innan, byter du plats så fattar inte ditt operativ det.

Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zpnk
Men xp i 64-bitars version känner av alla 4 gb iaf? Vad skiljer versionerna åt i övrigt? Märker jag skillnad iom att jag har en 64-bitars processor?

Du kommer inte att märka någon som helst skillnad så länge du inte använder program/applikationer som är skrivna för ett 64-bitars OS. Detta med att köra 64-bitars OS har blivit en hype utan dess like Men det är säkert coolt att skryta för polarna att man kör 64-bitars istället för 32. Det låter ju tuffare...

Av xplane_uppsala

Din XP x64, hur har du köpt den? Kan inte Microsoft hjälpa dig?

Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dmr
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=326287

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=322223

Antar att du menar 1920x1080, pengar behövs i vilket fall.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av NoXXaN
Haha ägd. Det är bara att köpa nu då. Du sa ju det ^_^

Skriver jag 1920x1200 eller 2560x1600 så menar jag det och ingenting annat... NoXXaN Du kanske borde ta och söka hjälp för din dyslexi för du kommer förr eller senare att göra bort dig, oops det har du ju redan gjort... Sök hjälp fort

Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tuffejalle
Köp en projektor.

Visa mig en projektor som har stöd för 1920x1200 eller 2560x1600 så köper jag en direkt

Av xplane_uppsala

Det är märkligt att myten om RAID-0 och dess förträfflighet lever fortfarande, seriösa tester av storagereview och mindre seriösa tester av mig och andra här på swec visar att i det verkliga livet så har man ingen som helst nytta att köra med en nolla...

Men för att skryta för polarna i den lokala korvmojjen så duger det ju och frågan är vilket som smäller högst. Vi som eftersträvar snabba och stabila system vet ju men alla andra !?

Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Slagt
Jo men Eizo tillåter inte döda pixlar, inte ens om de dör under garanti tiden..

Som dessutom är 5 år, 2 år mera än någon annan tillverkare ;).

Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Leffemannen
Jo jag kände till att det var nåt åt det hållet, ja.
Men det är egentligen sjukt, att licensen för mjukvaran blir obrukbar om en hårdvarudel i datorn går sönder och behöver ersättas.

Inte alls, du betalar ju för det i och med en OEM licens, vill du ha mer så kostar det mera helt enkelt. Simple as that

Av xplane_uppsala

Söker du så finner du vad som gäller för en OEM licens men för att svara kort på det så är en OEM licens bunden till det moderkortet som den är först installerad på, sedan är det skitsamma om övrig hårdvara är densamma.

Du betalar ju ett lägre pris för ett OS i och med OEM och då innebär det också begränsningar i handhavandet av detsamma. Vill man kunna installera sitt operativ obegränsat antal gånger dock på endast en maskin åt gången så får man köpa en vanlig Retail licens till ett högre pris men i det långa loppet tjänar man på det.

Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Smokerdave
Jag behöver grafik och ram, jag behöver inte ett stabilt nätagg som låter lite och levererar bra spänning och klarar överklockning. Jag behöver ett nätagg som klarar av att driva ovanstående utan att datorn startar om sig eller liknande. Det får se ut och låta hur fan det vill.

Inte om ni rekommenderar ett bättre eller att ett annat funkar bättre, FUNKAR det ö.h.t med det här t.ex.? http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=329104

Vem bryr sig...

Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ramoneur
xplane_uppsala:
ja har kollat på asus hemsida och sökt google, men hittar ingen information om raidfunktionen till mitt moderkort! min manual säger knappt någonting om raid heller förutom att man kan enable/disable de i bios.. haha

foxone:
va menar du? vadå uptime?...

I manualen står att läsa att all info om RAID konfiguration finns att läsa i support CD skivan till ditt moderkort. "NVIDA MediaShield RAID User´s manual" Haha...:)

Uptime är motsatsen till Downtime...;)

Av xplane_uppsala

Sök på Readyboost så hittar du!

Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av echo
Han vill ha en bra skärm och du letar fram den enda 24"-skärmen som har en TN panel

Faktum är att den är riktigt bra, var och spanade in den igår hos ONOFF här i Uppsala. Den stod ganska högt upp på en hylla i butiken, ca 210cm och jag är 185cm så det föll sig ganska naturligt att se på den en bra bit underifrån dvs den vinkeln som är mest ofördelaktig för en TN skärm. Ingen som helst färgförändring däremot blev hela bilden lite mörkare.

Jag törs nog påstå att tekniken har gått så pass framåt även för TN teknologin så att just denna skärmen mycket väl kan vara ett fullgott alternativ för den genomsnittlige datorkonsumenten. För grafiker och prepress duger den så klart inte men för alla oss andra så.

Av xplane_uppsala

Köp inte det billigaste utan det mest prisvärda tex ett Corsair HX 520 http://www.dustinhome.se/DacsaPortal/?ProdID=5010107418 eller ett HX 620

Av xplane_uppsala

Kolla in din manual till ditt moderkort, där står allt du behöver veta hur ditt moderkorts RAID kontroller fungerar och vad som är möjligt att göra. Dock brukar det oftast fungera att lägga till en disk i RAID-1 då det bara handlar om en spegling av den du redan har men som sagt kolla upp vad som gäller i din manual.

Har du ingen så kan du säkert ladda ner en på tillverkarens hemsida "moderkortets".

Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sthlmskille82
Nån som vet hur man gör för att komma åt höj/sänk-funktionen på 200WP7ES? Hittar inte min instruktionsbok :/

Det är väl bara att lyfta i själva skärmen, ingen skärm är mer avancerad än så. Det är ju inte direkt någon motor som gör jobbet åt dig.

Av xplane_uppsala

41+ här;) Tonåring... Det var ett tag sedan.

Av xplane_uppsala

Vidare så kan skärmen simulera olika typer av färgblindhet, praktiskt om man håller på med utveckling av webbsidor för att säkerställa sig om att alla kan läsa det man utvecklar. Denna teknik är Eizo ensamma om mig veterligen och den finns på billigare Eizo skärmar för den som vill...;)