Om du fått vatten i hålen i din telefon och undrat hur du ska få ut det, finns det en potentiell lösning, enligt The Verge. Det finns flera videoklipp på Youtube som spelar upp ett ljud som får din högtalare att vibrera och kan hjälpa till trycka ut vattnet.

Tekniken liknar den som Apple använder för att få ut vatten ur sina smartklockor, men det är inte en lika klockren lösning för telefoner. Till skillnad från Apple Watch, där funktionen är inbyggd, kan vibrationerna från videoklippen inte få bort allt vatten ur telefonernas hål.

Kommentarerna på en av dessa videoklipp är fulla av personer som är tacksamma för klippet, då det ofta verkar fungera för dem. Erik Mörner, chefredaktör på Mobil.se, gratulerar dem som har lyckats få bort vatten från sina telefoner men kan inte garantera att videoklippens effekt är långvarig.

– Telefoner är inte tillverkade för att vibrationerna som generas ska ha fullkomlig effekt. Det kan absolut ha en positiv inverkan men samtidigt är effekterna av fukt i mobilen ofta något som uppkommer en tid efter doppet när effekten av fukten på vitala komponenter gör sig påmind, säger han.

Enligt Mörner är ett fuktskydd det enda säkra sättet att skydda en blöt telefon från potentiella skador.

Hur får du bort vatten från din telefon?