Meta Connect 2024 gick av stapeln i kväll, och för att sparka i gång evenemanget presenterade Mark Zuckerberg det nya VR-headsetet Meta Quest 3s.

Den nya enheten tar över rollen som det mer budgetvänliga alternativet till Quest 3, en position som Quest 2 tidigare haft. Det finns en hel del likheter mellan den nyblivna pensionären och Quest 3S, som kommer att behålla samma Fresnel-linser och upplösning på 1832x1920 pixlar per öga, samt den äldre LCD-skärmen.

På vissa sätt är det nya headsetet dock en uppgradering. Exempelvis har Quest 3S samma Snapdragon XR2 Gen 2-krets som Quest 3. Det kommer också att finnas stöd för Touch Plus-kontrollerna och mixed reality-funktionen RGB-passthrough, precis som Quest 3 har.

Quest 3s släpps i två olika varianter, där lagringsutrymmet är det enda som skiljer dem åt. Den billigaste modellen kostar 4 090 kronor har 128 GB medan den dyrare varianten utrustats med 256 GB, vilken kostar 5 390 kronor. Headseten kan förbeställas från och med nu och skeppas 15 oktober.

Meta offentliggjorde också att spelet Batman: Arkham Shadow kommer att följa med vid köp av Meta Quest 3 och Quest 3s.