Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bananpaj
Jag var först väldigt inne på en X200, men när jag läste att X200s gick att få med 1440x900-skärm så bytte jag fokus direkt, för det är precis en sån skärm jag vill ha.

När jag först började titta på X200 så stod leveranstiden på de som fanns att hitta på Prisjakt (vilka verkar få från samma leverantör eftersom det är samma indikerade leveranstid) speccad till mitten på september. Detta sköts fram 1-2 gånger per vecka till att hela tiden indikera leveranstid 2 veckor framåt i tiden (vilket fortfarande är fallet). Är det någon som verkligen fått sin levererad, eller är det så att de sätter leveranstiden så för att locka till sig beställningar?

Leveransdatum på en X200s som jag vill ha står just nu till 2008-10-14 vilket är ok om jag nu verkligen får den då. Jag vill inte lägga en bindande beställning och sen skjuts leveranstiden framåt hela tiden.

Någon som faktiskt lagt beställning hos t ex Amentio (som just nu är billigast på Prisjakt) och fått sin X200 i närheten av utsatt leveransdatum?

Jag mailade med Lenovo Sverige och fick till svar att de trodde att mitten på Oktober var ett realistiskt leveransdatum, och att det varit problem med leveranserna tidigare (de skyllde på tillverkningsproblem hos Intel) vilket försenat, men att detta nu var löst och därför skulle 2-3 veckors leveranstid vara troligt att ÅF kunde hålla.

Är det bara jag som tycker det är konstigt att X200 och X200s kostar nästan identiskt lika mycket pengar i Sverige, trots att det skiljer väldigt mycket i USA?

Jodå jag har verkligen fått min X200:a, sitter vid den och skriver just nu Har en liten recension av den längre upp i forumtråden. Jag beställde från Misco.se, då jag fick 5% studentrabatt där. Jag ringde kundtjänst innan beställningen och de trodde att den skulle komma in slutet september början oktober. Den dök upp den 2:a oktober, vilket kändes helt okej.

Jag kan hålla med om att prissättningen är lite konstig, men det skiljer ju iaf 4000 mellan billigaste X200 mot billigaste X200s.

Permalänk

bananpaj Skärmen är en av de stora dragkrafterna även för mig. Men min primära anledning är LED-tekniken, dvs tunnare, lättare, ljusare och mindre ström.

Jag kommer nog avvakta med en eventuell beställning tills några av de mer beprövade leverantörerna får in dem. Att klicka iväg drygt 17k till Amentino, ClickOK eller vad de nu heter känns inte alls attraktivt. Mitten av oktober låter som fina fisken, då borde det inte dröja särskilt länge förrän recensionerna börjar ploppa upp.

Jo, det är en viss prisskillnad, men som hanse sa är den ändå hyfsat stor mellan den billigaste av respektive modell. Det är lite knepigt att jämföra med amerikanska priser. Jänkarna får ge $1200 för en x200 och kanske $1500-1600 för en x200s, så skillanderna är kanske inte så stora ändå? De första prisuppgifterna på x200s var $2400, men de modellerna kom med SSD vilket (som vanligt ) pressade upp priserna ett par pinnhål.

Visa signatur

Vad hände med brun 7?

Permalänk

Angående solid state diskarna och priset tycker jag inte det är ekonomiskt försvarbart att ta runt 4k för att få en disk på 64GB som följer med datorn. Söker man på prisjakt får man en, antagligen minst lika bra, disk för runt 2 000 kr. Det är lite synd, att som du säger kanalje, att SSD ska pressa upp priset så enormt. =/

Permalänk

För att spela djävulens advokat...

Jag är sugen på en X200s men undrar om den verkligen är 7 papp bättre* än en X61s nu när de senare börjat gå ner i pris så våldsamt. Och finns det något som tyder på att en X61s inte orkar jobba på i fyra år till (med win XP)? Jag är inte heller intresserad av att ha med Vista att göra så det är inte ett säljargument.

* Användningsområden
* skrivmaskin (universitetsstudier)
* portabel skanning av dokument (universitetsstudier)
* vanlig surfning
* uppdatering av enkla webbplatser
* enklare DTP-jobb på gående fot
* visa bilder för klienter i anslutning till fotosessioner

EDIT: rättade till ett fult stavfel. förtydligade mig kring valet av OS.

Permalänk
Inaktiv

Egentligen tror jag du klarar dig med en X61s, de främsta fördelarna med x200s är väl ws-skärmen med "bredare" upplösning, tangentbordet (där alla tangenter är fullstora) och bättre prestanda. Sen kommer ju X61s med XP och X200 med Vista också.

Om det är värt de kan nog bara du svara på, personligen står jag i samma situation och jag ska byta ut min X61:a mot en x200 el x200s och har inte bestämt mig än.

Off topic: de som fick mig lite avtänd är att de inte går att kombinera x200s (varianten som har högre upplösning på skärmen) med WWAN (som jag ser som ett måste om jag byter). Hur tänkte Lenovo här?!

Permalänk

SoulManager En högupplöst och ljusstark skärm är aldrig fel när man ska visa bilder i olika sammanhang. I övrigt håller jag med Zzzandman. Det är egentligen bara du som kan bestämma om det är värt de extra tusenlapparna. Själv går jag mest troligt på en x200 eller en x200s. x61s har för dålig skärm och för gamla komponenter enligt mig. Jag kommer använda den i 4-5år minst och då känner jag att det inte är särskilt vettigt att köpa en äldre modell som x61s faktiskt är.

Zzz Kan frånvaron av WWAN bero på att LED-skärmen är så pass mycket tunnare att de antenner som krävs inte får plats i chassit? För jag antar att själva skärmen inkl chassi blir tunnare när det är en LED jämfört med en CCFL?

Visa signatur

Vad hände med brun 7?

Permalänk
Inaktiv
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kapten Kanalje
Zzz Kan frånvaron av WWAN bero på att LED-skärmen är så pass mycket tunnare att de antenner som krävs inte får plats i chassit? För jag antar att själva skärmen inkl chassi blir tunnare när det är en LED jämfört med en CCFL?

Ja, de låter troligt och det är de dom spekulerar i på tp-forumet också. Lenovos officiella svar på frågan om det kommer en version med den skärmen och WWAN är "vi kommenterar aldrig kommande produkter". Jag gissar dom vill sälja fler av X300/301 istället men den ligger utanför min budget.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zzzandman
Ja, de låter troligt och det är de dom spekulerar i på tp-forumet också. Lenovos officiella svar på frågan om det kommer en version med den skärmen och WWAN är "vi kommenterar aldrig kommande produkter". Jag gissar dom vill sälja fler av X300/301 istället men den ligger utanför min budget.

Ah, ok. Då var min gissning inte så pjåkig ändå. Det är synd att de inte kan slå ihop alla godsaker i en dator. Fast de måste ju x300/x301 någon fördel jämtemot x200/x200s...

x300/x301 är utanför min budget och mina storlekskrav. Fast då är WWAN inget måste för mig...

Visa signatur

Vad hände med brun 7?

Permalänk

Tack Zzzandman och Kn Kanalje för era synpunkter.

Jag hade på något sätt missat eller glömt att X200-serien hade fullstora tangenter. Men frågan är om det är värt sju lakan eller om jag inte vänjer mig ganska snabbt (för det har ju skrivits i X61s-trådarna att man gör)?

Ang : Bredbildsskärmar - inte för att vara dryg, dum eller annat - men vad är själva grejen med dem? Många maskintillverkare säger att jag ska vilja ha det, men jag har missat poängen.

Ang : ljusstyrka och upplösning. Det är ju frågan om hur mycket ljusstarkare LED:en är jämfört med 180 nits versionen i X61s. För bildvisning undrar jag om det på en så liten skärm gör någon märkbar skillnad med något högre upplösning. I den 'hands-on-review' som postades tidigare i tråden beskrevs ju även X200-skärmen som "not the brightest" eller liknande. Så jag undrar om x200-skärmen är sju papp bättre.

Ang : OS. Förtydligade i mitt förstainlägg att Vista inte är ett säljargument utan jag vill ha XP i maskinen.

Ang drifttid / livslängd : Finns det något som tyder att maskinen INTE kommer att vara gångbar i minst tre år?

Jag vill inte på något sätt kapa tråden eller ändra den till en vs-tråd utan jag försöker bara bolla mina funderingar i valet/kvalet mellan två hötappar.

EDIT: tillägg om drifttid / livslängd
EDIT 2: tillägg om tangentbord och vana
EDIT 3: förtydligande om syfte

Permalänk
Inaktiv

Jag skulle tro att du vänjer dig ganska snabbt med lite mindre Å och Ä om du bara kör den maskinen. Jag "pendlar" dock mellan min arbetsstation T61p och resemaskinen X61 och jag blir galen på tangentbordet och missar ofta men de beror nog på att jag kör flera maskiner. De där med widescreen håller jag med om, har aldrig riktigt gillar de heller även om jag nu har vant mig (körde länge en T60p flexview i 4:3 som jag tom idag kör ibland). Ska du inte se mycket film så är det av underordnad betydelse men trenden går ju mot ws, sidebaren i Vista och många hemsidor är numera optimerade för ws även om 4:3 är i majoritet än så länge. En smaksak helt klart, lättviktare blir ju dessutom lite bredare i ws och de är ju också nåt att tänka på även om vikten är snarlik.

Ang ljusstyrkan så tveklöst märks de skillnad mellan LED och "vanlig" belysning men jag upplever inte X61an eller T61p för den delen som ljussvaga är nog en vanesak. Värt att notera är att batteritiden blir ju bättre med LED nåt som kan vara en parameter.

Ang livslängden så tror jag inte du behöver oroa dig med 3 års garanti de säljs ju fortfarande IDE-diskar och SO-dimm SDRAM minnen även till min gamla T21:a som är över 7 år gammal. Men värt att notera att X200/x200s känns ju modernare med resurssnålare komponenter och betingar säkert ett högre andrahandsvärde i jämförelse med en X61s som är inköpt vid samma tillfälle. Sjukt vore de ju annars då den som sagt kostar 7k mer.

Permalänk

Jag vill definitivt ha fullstort tgb. Detta eftersom man då slipper "vänja om sig" när man pendlar mellan stationär och bärbar. Ok, exakt likadant blir det aldrig, men du förstår poängen. WS gör att datorn blir lite mer avlång vilket i sin tur kommer underlätta användningen av datorn när du har den i knäet. Man borde slippa knipa med benen i samma utstäckning

LED är bara fördelar. Det sägs även att LED-skärmar inte gör bort sig utomhus, något som man verkligen inte kan säga om vanliga CCFL.

Jag tvivlar inte en sekund på att en x61s kommer ticka på om 3-4 år, men som Zzzandman säger kommer andrahandsvärdet inte vara så attraktivt. Som jag tidigare skrivit är moderna komponenter ett stort plus i kanten.

Ingen fara, det är bara bra med jämförelser och sådana saker

Visa signatur

Vad hände med brun 7?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zzzandman
Off topic: de som fick mig lite avtänd är att de inte går att kombinera x200s (varianten som har högre upplösning på skärmen) med WWAN (som jag ser som ett måste om jag byter). Hur tänkte Lenovo här?!

När jag läser på Lenovos USA-site så står det följande:

12.1 WXGA+ (1440x900) LED backlight with the Next Generation ThinkPad Roll Cage, 2x3 UltraConnect ll antenna, UWB

Men jag noterar att det inte finns någon WWAN-option, så du verkar ha rätt, detta är bara för wifi.

Bah, nu måste jag alltså välja mellan skärmen jag vill ha, eller WWANet som jag också vill ha. *suck*

Permalänk
Inaktiv
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bananpaj
När jag läser på Lenovos USA-site så står det följande:

12.1 WXGA+ (1440x900) LED backlight with the Next Generation ThinkPad Roll Cage, 2x3 UltraConnect ll antenna, UWB

Men jag noterar att det inte finns någon WWAN-option, så du verkar ha rätt, detta är bara för wifi.

Bah, nu måste jag alltså välja mellan skärmen jag vill ha, eller WWANet som jag också vill ha. *suck*

Ja det är helt idiotiskt om du frågar mig, jag älskar högupplösta skärmar och i dessa dagar då varenda netbook finns med inbyggt HSDPA så vill man ju inte springa runt med nåt äckligt extern USB-modem när man vill surfa på vift. Hela grejen med ultraportabla är just att man ska använda när man inte är hemma och då är de ju trevligt med 3G-surf...

Permalänk
Medlem

En liten fotnot är att X61s kommer att vara den sista paddan med en 4:3 skärm.

Permalänk

hanse Hur känns den nu efter några dagar? Fortfarande kär, eller känns den mer som ett krogragg?

Visa signatur

Vad hände med brun 7?

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kapten Kanalje
hanse Hur känns den nu efter några dagar? Fortfarande kär, eller känns den mer som ett krogragg?

Haha. Ja inte känns det som nåt dåligt krogragg Jag gillar den skarpt! Tangentbordet känns riktigt skönt o skriva på (såklart).

Batteritiden är inte 9 timmar det kan jag ju säga direkt, men det var väntat. 5+ timmar ska man komma upp i utan problem med 9-cellaren. Surfade o satt i word samt installerade ett par program i ca 5 timmar, då var batteriet nere på 13%. Så snålar man mycket med ljusstyrka och prestanda bör 6 timmar kunna uppnås, men jag vill kunna använda datorn, så 5 timmar är nog rimligt.

O du går i väntans tider förstår jag?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av rofl
En liten fotnot är att X61s kommer att vara den sista paddan med en 4:3 skärm.

Var har du hört det? 12" 4:3 är ju <3. Widescreen är helt fel för små skärmar.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hansemannen
Haha. Ja inte känns det som nåt dåligt krogragg Jag gillar den skarpt! Tangentbordet känns riktigt skönt o skriva på (såklart).

Batteritiden är inte 9 timmar det kan jag ju säga direkt, men det var väntat. 5+ timmar ska man komma upp i utan problem med 9-cellaren. Surfade o satt i word samt installerade ett par program i ca 5 timmar, då var batteriet nere på 13%. Så snålar man mycket med ljusstyrka och prestanda bör 6 timmar kunna uppnås, men jag vill kunna använda datorn, så 5 timmar är nog rimligt.

O du går i väntans tider förstår jag?

Tur det Krogragg brukar sluta med flugor i trumpeten och sådan skit...

Ok. Jag hade förväntat mig mer. Det känns som om 8 av 10 på NBR klämmer ur minst 8h vid skriva/surfa om de undviker filmer etc. Nåja, 5-6h är ju inte kattskit direkt!

Ja, jo, det kan man säga. Jag vill se ett par recensioner och någon som köpt den innan jag plöjjer ner mina surt förvärvade slantar i en x200s. Det hela får gärna skynda på lite, för jag har mer och mer börjat inse att jag behöver en ljusstark telezom på 200-300mm samt en lika ljusstark normal i trakterna kring 24-70mm. Sedan vore ett stativ och en blixt inte fel, och vips så är jag fattig som en kyrkråtta... Dator är prio ett och har så varit ett tag nu i och med att den "behövs" till min utbildning som i framtiden (förhoppningsvis) ska ge mig en schysst fotoväska. Men jag gillar inte att vänta...

Visa signatur

Vad hände med brun 7?

Permalänk

För att återgå en smula till sådant som ältats här tidigare, så har jag försökt kontakta Dustins orderavdelning med frågor gällande beställning av svenskt tangentbord till x200. De har inte svarat. Är det ens Dustin man ska rikta in sig på, eller finns det någon annan vettig återförsäljare här i Sverige?

Burken landar i mitten av nästa vecka och innan dess ska jag även se till att fixa en router. Är det lönt att satsa på en N-draft eller är det skitsamma? Valde 5300-varianten på wlan-chip (eller vad det nu var - det var ju dyrt iaf) och börjar fundera på om jag kanske lagt ett antal slantar i sjön där. hansemannen, har du provat din burk via trådlöst nät, och har du nåt att säga om det?

Visa signatur

Lenovo ThinkPad X200 - 2.4 GHz - 4 GB - 200-7200 FDE - Vista BEx64 - 9 cell

Permalänk
Inaktiv
Citat:

Ursprungligen inskrivet av scharnhorst
För att återgå en smula till sådant som ältats här tidigare, så har jag försökt kontakta Dustins orderavdelning med frågor gällande beställning av svenskt tangentbord till x200. De har inte svarat. Är det ens Dustin man ska rikta in sig på, eller finns det någon annan vettig återförsäljare här i Sverige?

Burken landar i mitten av nästa vecka och innan dess ska jag även se till att fixa en router. Är det lönt att satsa på en N-draft eller är det skitsamma? Valde 5300-varianten på wlan-chip (eller vad det nu var - det var ju dyrt iaf) och börjar fundera på om jag kanske lagt ett antal slantar i sjön där. hansemannen, har du provat din burk via trådlöst nät, och har du nåt att säga om det?

Jag tror nästan du kan köpa det direkt av IBM på deras hemsida, vad jag har sett så tar alla listpriser på reservdelarna så de kan kvitta, ibland har tom IBM varit billigare än Dustin. Där hittar du även ett telefonnummer, ring dom så får du hjälp med FRU-numret (eller kolla i HMM:en).

http://www-304.ibm.com/shop/europe/webapp/wcs/stores/servlet/...

Ang val av wifi så gjorde du helt rätt som tog 5300:an den har 3 antenner och är bättre än den gamla 4965AGN som sitter i mina holkar. 5100 är en sniklösning med 2 antenner med sämre prestanda än 4965:an. Själv kör jag med en DIR-855:a (quadbandare) och är grymt nöjd, kommer lätt upp i 8-9 megabyte i sekunden med den i verklig överföringshastighet. Tänk bara på att tripplebandarna enbart levererar 130 mbit till Intel-korten beroende på att Intel följt n-standarden hårdare än tex usb-wifi från d-link.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av scharnhorst
För att återgå en smula till sådant som ältats här tidigare, så har jag försökt kontakta Dustins orderavdelning med frågor gällande beställning av svenskt tangentbord till x200. De har inte svarat. Är det ens Dustin man ska rikta in sig på, eller finns det någon annan vettig återförsäljare här i Sverige?

Burken landar i mitten av nästa vecka och innan dess ska jag även se till att fixa en router. Är det lönt att satsa på en N-draft eller är det skitsamma? Valde 5300-varianten på wlan-chip (eller vad det nu var - det var ju dyrt iaf) och börjar fundera på om jag kanske lagt ett antal slantar i sjön där. hansemannen, har du provat din burk via trådlöst nät, och har du nåt att säga om det?

Som Zzzandman säger så ska kortet ha bättre prestanda, fler antenner = bättre räckvidd och så. Men det började med att jag fick lite problem med mitt internet.

Sitter på en gateway från bbb, och det trådlösa fungerade utmärkt på min gamla dator (men inte på tjejens dator), men med den här burken tappade jag anslutningen flera gånger i timmen. Berodde på att några grannar låg på samma kanal, men det löste sig genom att (efter att lyckats ta mig in i gatewayen) byta kanal.. Jag gissar att WiFi 5300 kortet har bättre täckning och därmed upplever andra nätverk på samma kanal som mer störande.

Jag har inte testat det trådlösa LANet på mer än 54 mbit's routrar men jag upplever det som att det flyter på fint. Troughputen är väl som vanligt ca hälften av den teoretiska hastigheten, ~20-25mbit. Det känns iaf som ett stabilt kort, du ångrar nog inte de extra kronorna för det bättre nätverkskortet.

Det ska bli intressant att höra din uppfattning av datorn när den dyker upp nästa vecka

Kapten kanalje:
Upptäckte en funktion som heter battery stretch, det ska ge 1-1,5 timmar mer, då stängs alla funktioner som drar ström av, utom de viktigaste. Det går säkert kräma ut 8 timmar, men jag föredrar att ha en hyfsat ljus skärm och trådlöst internet igång. Ordbehandling fungerar bra vid lägsta prestanda, men vissa sidor vid surfande kan gå lite segt, men det beror mest på att det är massa flash-grejer som tickar cpu-kraft, överlag flyter det på mycket bra vid "energisparläge". Och angående pengar så är det nog bäst att handla det man behöver medan dom finns kvar

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hansemannen
Kapten kanalje:
Upptäckte en funktion som heter battery stretch, det ska ge 1-1,5 timmar mer, då stängs alla funktioner som drar ström av, utom de viktigaste. Det går säkert kräma ut 8 timmar, men jag föredrar att ha en hyfsat ljus skärm och trådlöst internet igång. Ordbehandling fungerar bra vid lägsta prestanda, men vissa sidor vid surfande kan gå lite segt, men det beror mest på att det är massa flash-grejer som tickar cpu-kraft, överlag flyter det på mycket bra vid "energisparläge". Och angående pengar så är det nog bäst att handla det man behöver medan dom finns kvar

Ja, så hette det! Det är den funktionen som de använder på NBR. Jag kör ett anti-flash plugin i FF så de ska jag förhoppningsvis slippa se Tusen tack för dina svar, säkra källor uppskattas. När (om?) det blir köp kommer jag garanterat försöka författa ihop en liten recension jag med.

Haha! Fast jag känner mig ganska säker ändå - allt ligger på sparkonto (ingen finanskris för mig), jag har ingen bil och bor i studentkorridor. Jag menar, vad ska egentligen kunna gå sönder? Fast bara för att jag skriver så här kommer skatteverket hitta ett femsiffrigt belopp som jag tydligen glömt betala samtidigt som hela huset brinner upp... Om du har ett Nikon 70-200/2,8 VR och ett Nikon 24-70/2,8 som du väldigt gärna vill skänka bort till en stackars student kan du höra av dig!

Visa signatur

Vad hände med brun 7?

Permalänk
Inaktiv

Ja battery strech är mycket trevligt kör de på båda mina paddor, där kan man verkligen styra allt från refreshraten, färgdjupet och optiska enheter men som sagt, tar hellre lite kortare batteritid och får en fullfjädrat PC men ibland om man tex flyger och bara vill se färdigt på den där filmen är de ju smidigt att kunna detaljstyra exakt vilka funktioner som ska va aktiva. Lenovos nya power manager är grym med en "volymkontroll" där man styr batteritid vs prestanda.

Permalänk

Ja deras "volymkontroll" /dragreglage för prestandan är mycket smidig

Men det som verkar spela störst roll för batteritiden verkar vara ljusstyrkan på skärmen. Enligt battery stretch kunde jag öka batteritiden med 6 minuter utan att stänga av wlan och ändra ljusstyrkan på skärmen. Men från 7/10 pinnar till 1/10 pinnar på ljusstyrkan ökades den beräknade batteridriften från +6 till +1h 35min. En LED skärm är nog inte helt fel om man vill ha lång batteritid och ljus skärm

Sen undrar jag om nån av er som har thinkpads har problem med scrollfunktionen, eller kanske lösningar på mitt problem. Jag kan till exempel inte scrolla i msn och lite andra program. Funkar dock bra i firefox och utforskaren och så. Tips?

Permalänk
Inaktiv
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hansemannen

Sen undrar jag nån av er som har thinkpads har problem, eller lösningar till lite problem med scrollfunktionen. Jag kan till exempel inte scrolla i msn och lite andra program. Funkar dock bra i firefox och utforskaren och så. Tips?

Det finns alltid en lösning om man har en padda :-). Jag hade samma problem (fast i remote desktop) och man måste konfigurera synaptics drivaren för de specifika programmet.

1 Öppna C:\Program Files\Synaptics\SynTP och backa filen "tp4table.dat"
2 öppna den sedan tp4table.dat i notepad
3 under sektionen "pass 0" så lägg till följande

; MSN Messenger
*,*,msnmsgr.exe,*,*,*,WheelStd,0,9

(ersätt exefilens namn med de du vill få scroll funktion i exemplet ovan är för Live messenger).

4 spara filen

5 Boota om eller slå ihjäl processerna SynTPEnh.exe, SynTPLpr.exe och starta sedan SynTPEnh.exe

Sen bör de funka!

Permalänk

Tack för snabbt svar!
Funkar prima Men dom har bytt namn på mapparna. Filerna ligger nu i C:\Program\Lenovo\TrackPoint

Kalas

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hansemannen
Ja deras "volymkontroll" /dragreglage för prestandan är mycket smidig

Men det som verkar spela störst roll för batteritiden verkar vara ljusstyrkan på skärmen. Enligt battery stretch kunde jag öka batteritiden med 6 minuter utan att stänga av wlan och ändra ljusstyrkan på skärmen. Men från 7/10 pinnar till 1/10 pinnar på ljusstyrkan ökades den beräknade batteridriften från +6 till +1h 35min. En LED skärm är nog inte helt fel om man vill ha lång batteritid och ljus skärm

Fan för dig! Jag kommer bli ruinerad! Det verkar som om det mer och mer lutar åt en x200s, för ditt resonemang om att det är skärmen som äter en stor del av batterikakan låter vettigt. Dragreglage för prestandan låter nyskapande, och enkelt. Konstigt att inte Mac snappat upp och använt det?

Visa signatur

Vad hände med brun 7?

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kapten Kanalje
Fan för dig! Jag kommer bli ruinerad! Det verkar som om det mer och mer lutar åt en x200s, för ditt resonemang om att det är skärmen som äter en stor del av batterikakan låter vettigt. Dragreglage för prestandan låter nyskapande, och enkelt. Konstigt att inte Mac snappat upp och använt det?

Ja det är nästan så jag saknar en LED skärm. Lägre vikt får du ju till på köpet med isf. Äpplena borde ju faktiskt tänkt på det där med prestandareglaget. Steget efter! Men det är mycket smidigt

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hansemannen
Ja det är nästan så jag saknar en LED skärm. Lägre vikt får du ju till på köpet med isf. Äpplena borde ju faktiskt tänkt på det där med prestandareglaget. Steget efter! Men det är mycket smidigt

På tal om äpplena, de lanserar tydligen några nya sminklå... nej, jag menar laptops om bågra dagar. Det ska bli intressant. Nog för att de lär fortsätta med 13,3" så den är inte ett alternativ. Men Apple har iaf en ganska rolig marknadsföringsteknik.

Ingen x200s idag heller? Nähä, ok. Då vet jag.

Visa signatur

Vad hände med brun 7?

Permalänk

TP X200 Tablet finns att köpa för (ynka) 12400 kr från multitronic.se: http://www.multitronic.se/index.php?prod=NRSEMMS
Verkar för billigt för att vara sant, allt lull-lull ingår i den, WWAN, LED Multitouch, fingerprint reader etc. Nu är kanske inte multitronic det bästa företaget, men för det priset... Om dom nu inte satt priset fel så finns det ju god chans att det kan bli billiga mecenat-rabatter på X200:orna i framtiden.