Inlägg

Inlägg som tolle har skrivit i forumet
Av tolle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gnofnyr
Intel verkar ha återått förståndet och låter Itanium självdö. Deras Itanium partner 'HP' verkar inte ha kommit ur sitt självbedrägeri ännu.

Itanium lever ju vidare pga VMS.

Av tolle

Är väll jävligt stor skillnad i hastighet på 4 och 16GBaren?

Av tolle

root brukar inte och ska inte kunna ssha in by default. Så inge sftp login för root.

Av tolle

Tryck bara på ~ tangenten. Den sitter under esc på engelska tangentbord men på knappen med den symbolen på på ditt tangentbord gissningsvis.

Av tolle

Just nu är det bara nvidias drivare till deras 8-serie kort som kan brukas för hårdvaruavkodning. Dock inte alla format osv då de fortfarande mekas med det. Men det går frammåt rätt bra. I övrigt är det dött lopp och kortet hjälper inte alls. Så antingen ett av 8-serie korten som funkar och vänta på att det funkar perfekt. Eller så räcker det inbygda grafikkortet.

Till AMD korten kanske det fixas något via openCL. Men inte inom de närmaste halvåret iaf skulle jag gissa på. Och säkert bara för de nyare av deras kort då.

Av tolle

Kör sftp/scp genom att slå på openssh servern bara. Krypterat och inte direkt slöare än vanlig ftp.

Av tolle

Funkar ju alltid att bara tanka ny porr.

Av tolle

Som tidigare sagt. Kör utan compiz.

kör metacity --replace &

I en terminal och kolla om problemet kvarstår.

Av tolle

Sitter servern på Banhof(stavning?) lina? De cappar visst farten mot telia.

Av tolle

Vilka filsystem handlar det om?

Av tolle

Alla bluetoothdonglar kör på samma drivare.

Av tolle

Som sagt. Gillar min 6220 classic skarpt. Som sebbeharry sa så är inte batteritiden världens bästa. Men den pallar några dagar med lite småsurfande och pratande. Däremot pratar jag inte så sjukt mycket i telefonen. Några timmars filmtittande (vanlig xvid rulle) funkar utan att tömma batteriet. Avsaknaden av w-lan är ju bara relevant om man inte har flatrate på datatrafik. Den har en lite plastig känsla, men ur storlek/format så är den riktigt soft. Att den kör s60 som operativsystem betyder ju att det finns högar av program till den med. n82an känns lite mer robust och har w-lan. Den är även lite större. Men i övrigt är de rätt lika. s60 på den med.

Den svarta n82an är ju grymt mycket läckrare än den titanfärgade.

Kameran i de bägge är väll ungefär så bra som en kameramobil blir i dagsläget. Riktig blixt istället för en liten lysdiod gör stor skillnad.

Av tolle

Nokia N82 och 6220 classic har riktig blixt, bra kamera och linsskydd. Jag har en 6220 classic, lite sladdriga knappar men i övrigt funkar den hur bra som helst. Ska du fyllefota är ju dock riktig blixt en höjdare.

Av tolle

Du får in 30 diskar i PC-343an med lite tillbehör.

2 stycken bumpar upp antalet från 24a till 30 http://www.gtek.se/index.php?mode=item&id=2536&session=855861...

Av tolle

Hitta en gammal laptop med trasigt batteri och skärm. Brukar finnas massor av dem. Och man brukar få dem gratis.

Av tolle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hasenfrasen
Även om prestandan i en 10 år gammal dator räcker har den väldigt sällan stöd för några större modeller på hårddiskar. En nyare modell av någon NAS borde passa bättre - och drar mindre ström än en gammal dator. NAS-trådar finns det gott om här på SweC.

Hyfsat säker på att du inte behöver bry dig om hur stora diskar ditt bios klarar av om du kör GNU/Linux på servern. Och antar att alla andra *NIXar funkar likadant. Enda bioset behöver göra är att hitta den så man kan boota från den. Sedan sköter OSet resten. Jag har iaf kört med 200GB i en gammal Intel Pentium 2 350MHz burk.

Av tolle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Aldric T
I min bärbara har jag ett broadcom-chip. Jag kör XP på den. Behöver jag säga någe mer?

http://blogs.computerworld.com/new_linux_broadcom_wi_fi_drive...

Kanske kan vara till tröst.

Av tolle

Superb idée. Jag "råkade" beställa 150 sombreros i fyllan en gång så jag skulle nog behöva något liknande för hela datorn. Lyckligtvis lyckades jag avbeställa nästföljande dag. Men jag blev rätt överaskad av beställningen.

Av tolle

Fördelar? Kortfattat. Partitioner över flera diskar, dvs en partition som tar up 100GB på en disk, 200GB på en annan och 50GB på en tredje. Lätt att utöka med.

Av tolle

Slut på ledigt utrymme på flashdriven?