Inlägg

Inlägg som tolle har skrivit i forumet
Av tolle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RHWarrior
Nuförtiden är väl DX totalfortifierat i Windows/XBOX-världen, vetefan vad PS3/Nintendå/övriga använder...

OpenGL. Då Microsoft bestämmer allt om Direct3D som det faktiskt handlar om i det här fallet, som bara är den del av DirectX, så stödjer endast deras grejer det. Allt annat, telefoner(exlusive de som kör Microsoft OS), PS3, Nintendo Wii osv kör alla OpenGL för 3D.

Av tolle

ath5k drivaren i kerneln funkar bra med de flesta atheroskorten med. Helt fri. Kör atheros.

Av tolle

LFS

Av tolle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av maDa
Fast precis vad skulle man vinna på 4-cpu med vars 4 virtuella (totalt 16) i en vanlig PC idag? Det är precis man kan utnyttja 2 i Windows idag. Alla pratar om hur svårt det att göra program/spel för SMP.

Äh, ställ en burk i mitten med 4 skärmar till så kan 4 pers lira spel samtidigt på burken. Dvs en riktig lanburk.

Är det förresten bara jag som tycker det verkar som att spelprogrammerare är rätt värdelösa? De verkar ju rent generellt skriva kod som inte skalar särskillt bra och är riktigt plattformsberoende. Det är ju inte direkt så att SMP har smygit sig upp på dem. Då både PS3an och vanliga persondatorer kör massor med proppar och opengl så borde ju folk kodat mot det ett bra tag tycker man.

Piggelinen var bättre förr! Sådär, nu har jag gnällt ett tag.

Av tolle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ang
Iofs är jag inte närheten kunnig nog om processorer för att kunna uttala mig, men min bild är att grafikkorten redan på slutet av 90-talet övergav 32-bitarstekniken och utvecklade processorer som använde sig av högre bitar, oehört mycket högre buss och rent allmänt mer avancerad teknik.

Medan grafikkorten tog tekniska framsteg så koncentrerade sig processortillverkarna på att klämma ut mer mhz istället. För att slutligen kom någon helt idiotisk person på iden på "dual core" som är helt ologiskt! Nu kommer "trippel", "quadro core" osv. Hoppas verkligen inte grafikkortstillverkarna får för sig samma ide inom den normala-marknaden.

Öhhhh, Jahapp? Tänkt på att "standardprocessorerna" hittills har varit bakåtkompatibla sedan urminnes tider, med några undantag. Och att SMP skulle vara ologiskt och idiotiskt var nog det dummaste jag hört på ett bra tag. Och då var förra veckan en riktig fyllevecka(bränbollsyra, wohoo!). Det har funnits längre än i stort sett alla medlemmarna här på sweclockers(sedan 1961) och är bevisat effektivt.

Av tolle

uuh, Atheroskort funkar ju finnemang som det är, inge behov av wrappers och stuff där. Antingen grejerna som finns i kärnan eller madwifi drivarna.

Av tolle

VMS är fortfarande säkrare.

Av tolle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dinoman
Definiera ordet manlig.

Motorsåg

Av tolle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kr^PacMan
En öppen hårdvarustandard skulle nog inte fungera i praktiken skulle jag tro. PCI-SIG är den standardorganisationen som utvecklar PCIe, och det är troligt att den kommer finnas kvar väldigt länge. Nuvarande PCIe-frekvens ligger på 2,5 gigahertz, och kan skalas upp minst fyra gånger utan problem enligt PCI-SIG. De har cirka 900 medlemmar, de största på marknaden. Jag har försökt leta vad det kostar att bli medlem men det lär nog vara en ansenlig mängd pengar för att komma med.

Sparc är öppen och funkar bra.

Av tolle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av 4K
Men eftersom att "hddn" sitter i en bärbar kanske man behöver mkt minne? .. asså jag tänker att man kanske vill ha nån film också det lär ju inte direkt finnas nån dvd på rackarn

Ha en extern hårddisk för det? Eller har du wlan eller slanganslutning så är det ju inget problem heller.

Av tolle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ihmrat
1w under "load" (jag tror quake2 räknas som "load" på den nivån ) är som sagts så många gånger tidigare imponerande. Men sedan är det en fråga om bl.a. storleken på L1 (och om den ens har L2) cache(n). Kan f.ö. nämna att quake 1-3 flöt utmärkt på min 180MHz pentium.

Vill samtidigt också hävda att det inte ens är snack om kylfläns vid 1w, det är i princip ingenting! Skulle tippa på ett termiskt ekvalibrium (eller vad det nu heter) på plus en eller två grader över "ambient" temperatur.

Som också sagts är det säkert inget för htpc/pc, där det f.ö. redan finns adekvata lösningar i form av micro/nano ITX moderkakor.

F.ö. är väl quake2:s kälkod släppt?

Transmetas tidigare processorer har kunnat köra x86-kod genom någon sorts "emulering" på väldigt låg nivå. Dvs, det är egentligen inte en x86:a, men det spelar ingen roll för den funkar ändå.

Av tolle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bimbim
Vore riktigt kul om de hade tagit med en xServe G5 som bonus och testat lite saker som går att jämföra - fast då ställs ju väldigt höga krav på tester vilket gör det lite jobbigt.

Min Powermac G4 Agp (400Mhz, 768MB, etc) tycker jag är jättesnabb - dessa servrar i testet är sjuka!

Inte egentligen, kasta in något os som funkar bra på alla platformar och testkör?

Debian funkar på det mesta, skulle ha kunnat ta med Sparc och många fler i jämnförelsen då.

Av tolle

Serverchassi? Det verkar ju knappast vara rackmonterbart utan en större mängd våld.

Ifall du vill ha ett djupt chassi ska du kolla på vanliga 4U's 19" rack. Djupa och lika breda som vanliga towers.

Av tolle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dr Avalanche
Bored det inte bli en HTMAC då?

HTPPC!

Av tolle

Jag har också riktigt kass uppkoppling mot ftp.sunet.se, disconnectar och har sig. Bör tilläggas att det är med 10/10 via tpkabel rakt i väggen. Däremot så har jag riktigt fin uppkoppling mot svenska debian/ubuntu och gnome mirroren då de burkarna står på campus. Och då jag endast kör de distarna så är det inte så allvarligt.

Av tolle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Haffe
Hur är det med java? Får sådana program skrivrättigheter till disken? Jag skulle ha gillat något sådant iallafall. Webbaserad installation med java. Dessutom helst möjlighet att likt gentoos installation sätta rootlösenord och därefter köra installationen fjärrstyrt.

Inkommande licensproblem!

Av tolle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Qwest
Fixa en date med den här tjejen http://web.telia.com/~u60114058/030.jpg åt
mig så ropar jag in den här http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=5788453253... åt dig!

Ropar du in http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=5219934627... så fixar jag hon om jag får hennes address och låna en bil med stort bagage.

Av tolle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lurcazzus
Kanske dum fråga men vad fasen fyller alla för funktion på marknaden?

Intel & Amd = desktop + server
Via = extremt strömsnåla och små kort till diverse industrimaskiner och grejor.

IBM = Mac (litet tag till ) + server (vilka server miljöer är de bättre i?)
SUN = server (vilka server miljöer är de bättre i?)
Cyrix = server (vilka server miljöer är de bättre i?)

Övriga? Jag mennar, nån funktion fyller de väll?

Du bör nog se det tvärtom, x86 cpus är egentligen mest bra för pga det låga priset. De flesta andra är överlägset mycket bättre i "designen". Sedan att de inte har pressats till höga klockfrekvenser lika mycket är en annan sak. I jämnförelse med Sparc, Alpha, PPC, Itanium och de andra processorerna i den klassen så är x86 "standarden" rent skräp.

Av tolle

Solaris 10 ska visst vara överlägset mycket snabbare än 8:an, och en 500mhz ultra10 räcker mer än väl för en vanlig desktop maskin när den har 1GB ram. Varför köra OpenBSD bara för att ge ut konton? Solaris klarar ju det lika bra, och troligtvis bättre prestanda på en Sun burk.

Av tolle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Henrik21
Jag tycker ändå Iwill eller om det var Tyans lösning av problemet var betydligt bättre, sätt dubbla Nforce4kretsar istället så man får ÄKTA SLI. +att man inte tappar lanes till något annat heller.

Tyan gör ju brutala kort. Dock satsar de ju inte direkt på gamers, så de satsar mer på stabilitet än den där sista % i prestanda per krona.