Inlägg

Inlägg som Masyve har skrivit i forumet
Av Masyve

250kr på G2Play om det hjälper, annars.

Av Masyve

Spel så är det nog bättre att du satsar på 6700k om du inte gillar överklockning och annat pillpill. Klart att du kan klocka 6700k också och få ut lite till av den, men redan ur kartongen är den mycket vass för spel eftersom att den redan går i 4,0Ghz som den är.

Jag hade hellre köpt 5820k själv för lite mer pengar och blåst på den till över 4,0, men orsaken till det är för att de två extra kärnorna vore bekväma för mig av andra skäl. Inte för spel.

Av Masyve

Processorn som spökar vågar jag sätta min hatt på. 6300 är inget powerhouse direkt och även upp till 8350 både överklockad och inte så är framerates i CS inget att hänga i granen, bästa polarn hade en 8350 som vi slogs med ganska mycket före vi gav upp - han spelar just CS.

Du skulle nog kunna stoppa i ett överklockat Titan X och inte få högre FPS då heller, skillnaden blir bara att din FPS hade varit samma på low som på max för att grafikkortet klarar mer stryk än processorn gör. Så var det för mig iaf när jag använde CS för prestandatester förut, som har ett grafikkort som är betydligt kraftigare än processorn.

Av Masyve
Skrivet av svirpatoni:

Är det nån större skillnad på tråd 970 va 960? Har mitt kit tillräckligt bra kylning för o överklocka? Hur gör folk med Windows? Känns segt o lägga ner 1k på det bara. går det o ta sin gamla laptops Windows?

Skickades från m.sweclockers.com

250kr give or take om du köper nyckel på typ G2Play och gör eget medie (USB/DVD) att installera från på Microsofts hemsida.

Av Masyve
Skrivet av Christley:

varför har processorn sådana kostiga hastigheter? kan den verkligen köra turbo i 3x sin normala hastighet?

Förra gången (tror jag det var) hade de problem med att processorerna överhettade och throttlade ner sig utav helvete för att den passiva kylningen inte var tillräckligt varken effektiv eller snabb att verka när chippet började utveckla mycket värme.

Gissar jag rätt så har de någonting liknande typ Speedstep där de tvingar ner voltspänningen och hastigheten på processorn så jävla mycket de bara kan när den inte stressas för mycket för att undvika värmeutveckling så att det där inte händer igen när turbon kickar in.

Bara spekulation dock!

Av Masyve

Hahaha mina kompisar svor åt mig som tyckte att det här var en bra grej. De spelar FPS allihopa och har typ 500 DPI på sina möss så man måste skicka ut dem på parkeringen för att vända sig om en gång. Själv sitter jag i ritprogram och myser på 4000 så en 4k-skärm för mig är typ 2-3cm rörelse, tyckte det här såg precis lagom ut.

Av Masyve

Jag kör 2600k (förvisso överklockad men det kan du också göra på P67) tillsammans med ett 980Ti, även det överklockat. Processorn och plattformen i sig är ingen begränsning för något spel jag haft att göra med hittills trots det kraftfulla grafikkortet.

Jag bytte till 2133Mhz RAM innan och ser fortfarande, även om det köptes till 2500k som jag hade tills nyligen, en både mätbar och märkbar ökning i prestanda jämfört med 1600Mhz när spel blir väldigt CPU-tunga så om du av någon orsak vill så kan du t.ex. göra det. Dock ser jag bara den effekten när processorn körs mycket snabbare än den är fabriksinställd för.

Men absolut, behåll grejerna du och bygg på med grafikkort (typ vad som helst). Har du råd så kan du som sagt stoppa i en bättre kylare än den som följer med och därmed krama ur rätt mycket mer ur processorn.

Av Masyve

Om jag var du hade jag skippat planerna på att sticka ett 970 i en så gammal dator, och kollat på t.ex. begagnat 780 här på marknaden för 1500kr (tror jag de kostar ungefär?) eller något sånt. Prova på, se om det var något du kände var intressant och isf spara pengar till att ersätta resten också successivt med processorn som andra steg om du bestämmer dig för att behålla ett eventuellt t.ex. 780 ett litet tag till.

Fördelen med att köpa något begagnat är att om du känner att "nä fan, jag vill ha nå annat" så förlorar du inte lika mycket pengar på att prova eftersom att mellanskillnaden från ny till begagnad även om du bara öppnat lådan är betydligt större - SÄRSKILT eftersom att 970 är ett vansinnigt populärt kort hos den publik som med ganska stor sannolikhet påverkas mycket av marknadsföringen och lanseringen av Pascal som dyker upp nu till sommaren. Begagnade 970:n på Swec-marknaden lär finnas att gödsla med under sommarlovstiden - så köper du ett nytt och ångrar dig är det inget optimalt läge att sälja det igen.

Så hade iaf jag gjort, försiktig som jag är.

Av Masyve
Skrivet av Hotspur:

Allt har löst sig med hjälp av en weekendresa till Rom.

Hahaha, lite som Lohmanders bea-sås eller silvertejp det där med weekendresor. Bra lösning på typ allt.

Av Masyve

Kom du nå vart eller slängde du ut skiten genom fönstret utan att öppna det först?

Av Masyve

Uppskattar djupt att du ser vardagslivet som någon sorts tävling där progression innebär att få mer kontroll över det man delar. Precis så vill jag leva, där allt kretsar om att i princip levla upp. Hoppas hon inte skar pitten av dig när hon kom hem och såg att du målat figurer på väggen! Batman gjorde du i synnerhet bra.

Tjejhelg generellt innebär att man regresserar till någon sorts student-tillstånd mentalt och ihop med väninnorna beter sig många resor mindre civiliserat rent socialt än vi herrar gör när vi "bondar" på t.ex. dunkfyllor och båtsemestrar med mycket könsord och dålig hygien. Ofta med ovanligt kreativa förklaringar på varför man ska käka muffins tills man nästan kräks, och ett systematiskt skrattande åt varandras skämt liksom "i tur och ordning" över fikat.

Fint fick du iaf, det är det viktiga! Tjusigt bord också när det blev klart.

Av Masyve

Du saknar hårddisk eller SSD. Du saknar RAM, och du saknar PSU eller "nätdel" heter det på inet, själva strömförsörjningen till allting.

Och i det där fallet specifikt behöver du också Windows, vilket kan lösas på lite olika sätt. 1100kr om det är i butik, 300kr om det är på nätet men då behöver du skapa installations-medie (USB eller DVD) själv från Microsofts hemsida.

Av Masyve
Skrivet av FredrikBengtsson:

@Masyve:

Testade det men det fungerade inte. Förra gången jag fick det att fungera tror jag jag hade fyra tangentbord ikopplade och hamrade delete på alla tangentbord samtidigt. Går säkert att lösa men jag är så trött på det här moderkortet.

Hahaha whack-a-mole med deleteknappar. Briljant.

Sista lösningen jag hade kört vore att koppla ur alla diskar och boot-enheter och vänta snällt på post för att gå in den vägen för att kolla fastboot-rutiner och annat skräp som inte är bra för hälsan.

Och rent spontant kommer jag gissa att du inte riktigt längtar efter att göra det.

Av Masyve

Låter spontant som att windows hibernate är på, då bootar det ibland för snabbt för att komma åt post/logoskärm och F2:a in i bios/uefi. Stänga av hibernate är en pisskvart om du vill testa, glömt exakta kommandot men i CMD-prompten skriver du in typ två ord så är det klart. Annars finns det under energialternativ på kontrollpanelen också.

Om du bryr dig och vill testa.

Av Masyve

Isf är det bara att tacka för att du förser annonsmarknaden med nya kap för oss andra att hugga som inte tycker att nyköp och autopilot är lika roligt.

Men dåså! 6700k lär du bli svinnöjd med isf, går inte att hitta 4 snabbare kärnor utan att hålla på jävlas med dem själv. Man måste ingenting!

Av Masyve
Skrivet av FredrikBengtsson:

@Dalton Sleeper:

Jag är ingen hejare på överklockning och Gigabytes Easy Tune stöds inte längre i Windows 10.

Är du läskunnig och kan siffrorna 1-5 utantill så räcker det för att överklocka för grundläggande nivåer (typ 4,3 och neråt på de flesta processorer). Det tar dig typ 10-15 minuter att läsa dig till vad de tre sakerna du behöver veta heter i just ditt BIOS och vilka värden som bör fungera på dem, på svenska är det alltså verkligen ingen komplicerad process.

Det kräver dock kylning som är lite mer adekvat än den man normalt har om man inte ersatt kylare och kanske ändrat mängden fläktar i ett chassi, så det är en aspekt att ha i åtanke. Även om själva överklockningen är gratis, så får man ändå pynta för sånt.

Av Masyve
Skrivet av Streamdog:

@Mytero Okej tack. Så 2400mhz minnen skulle köras (men fungera) i 2133mhz om man inte ställer in det manuellt? Om det inte är svårt så kan det ju vara värt det. Har dock ingen lust att pilla med volt och what not..

Skickades från m.sweclockers.com

Det gäller bara om du ska jävlas med frekvenser minnena inte är gjorda för. Köper du 2400Mhz-minnen så säger du åt dem att köra XMP genom att bara välja X.M.P. - Profile1 i BIOS, det är allt. Du behöver vara läskunnig, sen räcker det. Ibland kan man också skriva in en numerisk sekvens med latensintervaller som står på själva stickan eller kartongen du fick dem i. Typ 9-9-9-24 eller 9-11-11-27 (eller något i den stilen, olika på olika hastigheter och olika fina minnen)[/i], det görs isf i samma avdelning i BIOS och tar väl mastiga 10 sekunder ungefär om det ens händer vilket jag tror jag har behövt göra EN gång av ganska många för att XMP av någon anledning ännu okänd för mig jävlades med det moderkortet.

Det är det som är själva XMP:n eller minnesprofilen, de där latenssiffrorna kombinerat med klockhastigheten på dem. Därav när du slår på den profilen som är angiven som Profile1 så är det det tillverkaren menade att de stickorna skulle köras i automatiskt. Du kan köpa högre Mhz RAM också och köra i 2133, om du vill. Men det tar bort hela idén med snabbare stickor och du betalar för luft om du gör så.

Av Masyve

Aldrig byggt med Noctuan men jag har satt i de andra två i två byggen nyligen och var betydligt mer förtjust i Pure Rock av i princip alla skäl. Utmärkt för pengarna.

Hjälpte inte heller att 212's fläkt gick sönder samma kväll men det är naturligtvis inte normen.

Av Masyve

Alltså, om du ligger på 50 normalt och 80 när du spelar något som käkar CPU (t.ex. CSGO) så är det inte direkt orsak att uppgradera kylaren, om du inte vill. Det är inget farligt/dåligt med de temperaturerna, det lämnar bara väldigt lite till inget utrymme för överklockning.

Det är inte så att grejer funkar magiskt bättre för att de är på 25 grader idle istället för 50, så länge man inte några läskigt höga nivåer. 75-80 under load är inte särskilt läskigt.

Av Masyve

Vågar inte svara 100% vad de heter på ditt kort, läs manualen där. Aldrig haft ett Asus X99-A själv.