Inlägg

Inlägg som Gammelsmurfen har skrivit i forumet
Av Gammelsmurfen

Jag känner mig kluven. Är just nu på dreamhack och datorn känns lite småjobbig. Funderar på att köpa "Asus A8N-SLI SE nForce4 SLI 4DDR-DIMM 3PCI 4PCIe SATA Audio GB-LAN Socket939 ATX" från datorbutiken.com som är här och säljer. Moderkortet kostar 920kr.

Men frågan är då om detta vore ett bra val till en 4296'a? Visserligen SLI men detta är det enda pci-e kortet som finns kvar.

Konstigt nog så har vi inte hört någonting alls om reperation eller sådant, trots att farsan jobbar på ica och den är köpt via mercor. Har testat att ringa men suporten kände inte till att någon lösning fanns. :S
Iallafall, om vi snart skulle få datorn lagad så ljudbuggen försvinner, skulle ni ändå rekomendera att byta moderkort?

Och ni som jobbar på ica, vet ni vad avtalet säger om att byta moderkort? Om jag själv fick välja skulle jag köpt nytt moderkort för länge sen. Dock är det inte min dator och farsan vill av någon anledning inte att jag ska byta några komponenter...

Av Gammelsmurfen

Fan va konstigt. Vi har inte fått något brev eller infromation alls. Ringde supporten och dom visste ingenting om något brev. Mycket konstigt detta.

Av Gammelsmurfen

Jo det svider att köpa ännu en märkesdator. Vi har en hp 4196.se som bråkar, och hp är sällsynt dåliga på att åtgärda det.

Men jag har inte lyckats hitta så här bra priser någon annanstans så man får nog stå ut med Dell och Intel.

Av Gammelsmurfen

Tjena igen. Fan jag missade auktionens slut förra gången. Var dundertrött på söndagen och gick och la mig utan någon som helst tanke på att bjuda.

Dock gör detta ingenting eftersom det har kommit upp några likadana igen. Men jag hittade en annan som kanske är intressant.

Produktnummer: 1198
Fabrikat: Dell
Produkt: Pentium 4 - 2,4 GHz
Modell: Dimension 4550
Systemkrav:
Beskrivning: P 4 - 2,4 GHz. SAKNAR Minne. 120 GB Hårddisk. Med CD/DVD-Brännare +RW, DVD-Rom. Grafikkort ATI Radeon 9700 128mb med DVI/VGA/TV-Out, tangentbord+mus, ljudkort, modem, integrerat nätverkskort. 4+2 USB, 2 FireWire. Inklusive Högtalarpaket ADA 745 4.1 Recovery cd med Windows XP home, Microsoft Office XP PRO. Färg: Midnattsgrå. OBS!! EJ Skärm!!
Övrigt: Begagnad, Funktionstestad. Frakt 400 kr.

Pris 1700kr. 2100kr med frakt.

Produktnummer: 1250
Fabrikat: Dell
Produkt: Pentium 4 - 2,8 GHz
Modell: Dimension 8250
Systemkrav:
Beskrivning: P 4 - 2,8 GHz. 512 MB Minne. 200,0 GB Hårddisk. Med DVD-Rom, CD/DVD-Brännare +RW, tangentbord+mus, grafikkort ATI Radeon 9700 128mb DVI+VGA, ljudkort, modem, nätverkskort, 6+2 USB, Firewire 2st . Recovery cd med Windows XP Home, Microsoft Office XP. Färg: Midnattsgrå. OBS!!! EJ Skärm!!
Övrigt: Begagnad, Funktionstestad. Frakt 400 kr.

pris: 2650kr. 3050kr med frakt. Denna har en person redan bjudit på och det skulle ju kunna betyda att priset kan öka.

Plusen med att välja 1198 är ju att det blir billigare samt att högtalare ingår. (något jag annars hade behövt köpa separat)
Minusen är att den saknar minne (billigt och lätt att fixa dock), 80gb mindre hårddisk samt en sämre processor.
Det enda jobbiga är väl egentligen den mindre hårddisken, men och andra sidan har jag andra datorer med större utrymme där jag har filerna så det gör inte så mycket egentligen.
Mina krav är ju som sagt låga och 1198'an bör ju räcka gott och väl. Sparar ju dessutom en tusing + utgifterna för högtalare. Dessa pengar kan ju lägga till att köpa en nice skärm istället.

Tror jag antagligen kommer bjuda på 1198'an, men av någon anledning så skulle ajg gärna vilja höra vad ni skulle valt.

Kan förresten nämna att jag redan har en bra speldator som jag lirar alla krävande spel på. Denna kommer jag ju mest att använda till film som jag skrev tidigare.

mvh christian

Av Gammelsmurfen

Testa att ladda hem programmet Speedfan och kolla hur snabbt fläktarna kör. Som det är nu med original moderkortet så verkar dom vara inställda till att gå på 40% och då är allt tyst och mysigt. Men om man drar upp dom till 100% blir det ett jäkla liv. Kanske så att ditt nya kort kör med fläktarna på 100%.

Iallfall så kan du med speedfan lätt dra ner på hastigheten några procent och det blir en stor skillnad i ljudnivån.

mvh Christian

Av Gammelsmurfen

Är detta ett bra val?

Hej, jag ska köpa en rätt kass dator hade jag tänkt som jag ska använda till att se film, surfa och lira gamla spel, som t.ex. cs 1.6. Men det visade sig vara väldigt svårt att hitta vad jag ska köpa. Vill inte lägga ut särskilt mycket pengar, men ändå få en så bra burk som möjligt.

Fick tips av en kompis om www.it-auktion.se och där finns många prisvärda datorer. Visserligen märkesdatorer med Intel processorer hela bunten, men det få man stå ut med.
Hittade iaf denna:

Produktnummer: 9957
Fabrikat: Dell
Produkt: Pentium 4 - 2,8 GHz
Modell: Dimension 8250
Systemkrav:
Beskrivning: P 4 - 2,8 GHz. 512 MB Minne. 200,0 GB Hårddisk. Med DVD-Rom, CD/DVD-Brännare +RW, tangentbord+mus, grafikkort ATI Radeon 9700 128mb DVI+VGA, ljudkort, modem, nätverkskort, 6+2 USB, Firewire 2st . Recovery cd med Windows XP Home. Färg: Midnattsgrå. OBS!!! EJ Skärm!!
Övrigt: Begagnad, Funktionstestad. Frakt 400 kr.

Pris: 2500kr. Dom tar 17,5% i provision och med frakten inräknat blir det slutgiltiga priset 3337,5kr. Det fanns ungefär 6st. ute på auktionen och bara en har bjudit på en av dom så priset lär inte öka.

Frågan är då om detta är ett bra val? Det bör ju räcka gott och väl till mina krav, men kan man få det billigare?
Auktionen avslutas imorgon (söndag) klockan 00:00 och jag funderar på att köpa denna. Men är det en bra deal? Skulle behöva lite respons.

mvh

Av Gammelsmurfen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hakke
Tror du kommer vilja dra igång nåra sköna lir när du ändå har en ny dator.. Så sitter du me ett sunkigt x550..
Hade också tagit 9963 om ja suttit i din sits!

Men grejen är ju att jag har en fin dator på nedervåningen redan (amd x2 4400+, 7800gtx, 2048mb ram mm.) så det är ju där jag drar igång alla sköna lir.

Den nya ska jag ju bara ha till att se film. Och ja eventuellt lira gamla spel, som cs.

mvh christian

Av Gammelsmurfen

Jo 9963'an verkar ju bra. Men då är det väl samma problem som jag tidigare haft, den är FÖR bra. Jag behöver ju egentligen inte kunna lira nyare spel eftersom jag har en bra burk en trappa ner. Så de enda spelen som denna behöver klara är t.ex. cs 1.6. Så jag vill gärna hålla priset på själva datorn så lågt det bara går.

Men är 9932'an ett bra alternativ? Eller kan man få ner priset ännu mer? Dock verkar nästa steg på it-auktion vara datorer med minihårddiskar och integrerade grafikkort och det vill man ju inte ha.
Jag ska hålla kolla på 9932'an och se om någon annan verkar intresserad av den. Det fanns 5-6 st av den så priset bör ju inte öka särskilt mycket. Visserligen går auktionerna ut först på söndag så det är lång tid kvar.

Angående skärmen så vill jag nog hellst ha 19". Priset vet jag inte riktigt men 3000-4000 kan jag nog lägga ut. Gärna mindre om det går.

mvh christian

Av Gammelsmurfen

Hur mycket pengar bör jag lägga ner?

Hej, jag är på jakt efter en billig och dålig dator som jag ska använda till att främst se film på mitt rum sent in på natten samt surfa och eventuellt lira lite spel på. Men det visade sig vara svårare än jag trott att hitta en bra eftersom varje gång jag plockar ihop något så blir det att jag väljer för bra grejer och datorn blir dyrare än vad den behöver vara.
Kraven är ju inte så stora så det är ju knappast någon monstermaskin vi pratar om här. Jag fick tips av en kompis om www.it-auktion.se där det verkar gå att få bra datorer till riktigt bra priser. Dock är man nog tvungen att stå ut med att det enbart är märkesdatorer med Intel processorer.

Iallafall har jag kollat lite och hittat några intressanta alternativ, men det är svårt eftersom jag inte har någon aning om i vilken prisklass jag ska lägga mig.

Jag kan ju posta några exempel:

Produktnummer: 9932
Fabrikat: Dell
Produkt: Pentium 4 - 2,8 GHz
Modell: Dimension 8250
Systemkrav:
Beskrivning: P 4 - 2,8 GHz. 512 MB Minne. 200,0 GB Hårddisk. Med DVD-Rom, CD/DVD-Brännare +RW, tangentbord+mus, grafikkort ATI Radeon 9700 128mb, ljudkort, modem, nätverkskort. Recovery cd med Windows XP Home, Microsoft Office XP. Färg: Midnattsgrå. OBS!!! EJ Skärm!!
Övrigt: Begagnad, Funktionstestad. Frakt 400 kr.

2600kr i startbud, fanns väldigt många så priset lär troligtvis inte öka. Dom tar förresten 17,5% i provision så det blir väl runt 3000kr.

Produktnummer: 9963
Fabrikat: Dell
Produkt: Pentium 4 - 3,2 GHz
Modell: Dimension 8400
Systemkrav:
Beskrivning: P 4 - 3,2 GHz. 1024 MB DDR2 PC-4200 Minne. 250 GB SATA hårddisk. Med grafikkort ATI Radeon X800XT 128mb, DVI/VGA/TV-Out, CD/DVD-Brännare +R/RW, DVD-Rom, ljudkort Sound Blaster Audigy2, modem, nätverkskort, USB 6+2, Firewire, trådlöst tangentbord och mus. OBS!! EJ Skärm!! Ej operativsystem.
Övrigt: Begagnad, Funktionstestad. Frakt 500 kr.

3400kr startbud. Runt 4000kr med provisionen.

Produktnummer: 9906
Fabrikat: Dell
Produkt: Pentium 4 - 2,8 GHz
Modell: Dimension 8250
Systemkrav:
Beskrivning: P 4 - 2,8 GHz. 512 MB Minne. 200,0 GB Hårddisk. Med DVD-Rom, CD/DVD-Brännare +RW, tangentbord+mus, grafikkort GeForce FX5700 128mb, ljudkort, modem, nätverkskort. Recovery cd med Windows XP Home, Microsoft Office XP. Färg: Midnattsgrå. OBS!!! EJ Skärm!!
Övrigt: Begagnad, Funktionstestad. Frakt 400 kr.

Start bud: 2500kr, runt 3000kr med provision.

Finns oändligt mycket mer, men detta räcker som exempel. Vad tror ni om it-auktion? Kan något av detta vara ett bra val? E

Som ni kanske märker så är jag helt vilse när det gäller priset. Mina krav är låga: Film, surfa och spel som t.ex. cs 1.6. Så själva datorn behöer ju knappast bli särksilt dyr. Men eftersom jag inte har någon bildskärm och jag hade tänkt använda den som "tv" (som är datorns huvudsakliga syfte) så är det ju den man ska lägga krutet på. Om ni har några tips på bra tft skärmar så blir jag glad.

Ursäkta för en ganska rörig post, men jag hoppas budskapet gick fram.

//MVH Christian

Av Gammelsmurfen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ante_ante
Du har ju din nuvarande dator, och när nytt utbytet ska ske lär de ett snabbt utbyte i dörren troligen bara, då dom säger att man ska spara allt som man vill ha kvar på den externa.....Så vilket fall som helst så lär du ha en burk till DH......

Det har du ju rätt i. Tack, känns mycket bättre nu.

Av Gammelsmurfen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ante_ante
Inga fler som fått brev från sina leverantörer med modellen 4196 ?

Japp vi har också fått det från mercor. Skönt att något händer nu. Dock är jag fortfarande orolig hur det bli med dreamhack. Vore ju otroligt skönt att få det fixat innan dess men en katastrof om jag blir utan dator då.

Av Gammelsmurfen

Ojoj, om mercor ska byta ut datorerna så får dom allt ta och skynda sig lite! Köpte nämligen biljetter till dreamhack summer igår som går av stapeln 17 juni. Vore ju otroligt jobbigt om dom vill ha in dom så jag inte hinner få tillbaka den tills dess. :S

Av Gammelsmurfen

Min pappa jobbar på ica, men han har inte sett något mail. Det kan ha med att göra att vi inte har ringt supporten förrens för några dagar sen och på så sätt inte meddelat vårat problem. Vad stod det i mailet? Och tror ni att vi kommer få brevet ändå trots att vi felanämlde så pass sent?

Har inte orkat ringa supporten då det inte verkar ge några resultat. Men jag har aldrig tänkt så långt att man självklart kanske borde felanmäla den.

Av Gammelsmurfen

Speedfan - Vad betyder detta?

Hej, skulle behöva lite hjälp. SKulle någon kunna förklara vad dessa temperturer i speedfan syftar på?

http://www.5images.com/uploads/869288cb26.jpg

Det enda jag förstår är dom nedersta som måste vara hårddiskarna. Men vad är det som är 116c? Och vad är dopm andra?

Tacksam för hjälp.

Av Gammelsmurfen

Hej, jag har en d4196'a hemma. Liksom er andra har jag ljudbuggen, dock är det inte så störande (förutom på lan när man skickar runt spel, kan inte använda den då utan att den kraschar).

Hursomhellst skulle jag gäran vilja byta moderkort, för om jag inte missförstått så blev ni av med felet när ni gjorde det? Problemet är att det inte är jag som äger datorn utan pappa och han vill inte att jag ska byta kort då det bryter mot avtalet och garantin och sånt försvinner. Ska försöka övertala honom.
Det jag undrar är om ni märker en prestanda skillnad när ni bytt? Har nämligen problem med att få bra fps i oblivion och jag är lite misstänksam mot moderkortet.

Av Gammelsmurfen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MultiMan
Nu när du nämner det så minns jag en del trådar om problem med exakt det du nämner, tyvärr. Hängningar med ljudkort/nätverkskort. Kan ju vara tillverkaren av just det moderkortet som klantat sig. Jag tror fortfarande inte att det påverkar dina grafikkortsprestanda.

Jag har byggt en del A8R-MVP från Asus med den nordbryggan, men en annan, bättre, sydbrygga. Grafikprestandan har varit utmärkt på dem och den går genom nordbryggan.

Det är konstigt att du har konstant låg fps, trots ändrade inställningar. Kommer jag på något återkommer jag.

Japp, problemet är precis det samma som i dessa trådar. Dock får jag det inte så ofta att det ska bli så överdrivet jobbigt. Verkar som det är nått knas med moderkortet, då dom som bytt inte verkar ha detta problem längre. Skulle gärna byta som sagt, men då måste jag fightas med farsan. :/

På något oblivion forum så läste jag att om man får samma fps även om man sänker upplösningen så är det cpu'n som är flaskhalsen. Men det kan väl knappast vara den som är för dålig?
Skulle isåfall vara om det är nått som ligger och jävlas med den. Ska läsa på lite om cpu köverklockning och testa det också och se om det ger någon skillnad.

//MVH Christian

Av Gammelsmurfen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MultiMan
http://firingsquad.com/hardware/oblivion_high-end_performance...

Du borde prestera bättre än vad du skriver att du gör, om du inte använder AA. ATi är bättre i Oblivion, speciellt om du använder AA, AF eller HDR.

Du använder en hög upplösning, så förvänta dig inget underverk med 7800gtx med sin förhållandevis låga minnesbandbredd. Ett 7800gtx512 är väldigt mycket bättre pga sitt snabba minne. Även minnesmängden kan börja spela roll vid höga upplösningar.

Moderkortet är det inget fel på för din användning. Problemet är ATis egen sydbrygga som är väldigt långsam på USB, därför har tex ASUS bytt ut den mot en annan, snabbare. Grafiken påverkas dock inte av detta och borde inte orsaka dina problem.

Det skumma är ju att även om jag kör på lägsta upplösningen så får jag ingen direkt fps skillnad. Max någon fps eller två. Hur kan detta komma sig egentligen? Någon som vet?

Så moderkortet är alltså inte så dåligt? Bra isåfall. Men jag vill ändå gärna byta det då HP har fuckat med det. Kna få hängnignar lite då och då om jag belastar ljudkort och nätverkskort samtidigt som alla anda som köpt denna modell (dock får jag det inte så ofta). Det verkar försvinna om man byter moderkort.

Jag är medveten om att jag inte kan förvänta mig några underverk med 7800gtx 256 men jag tycker ju att jag borde prestera minst lika bra som polaren.

//MVH Christian

Av Gammelsmurfen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gammelsmurfen
V-sync har jag redan stängt av. Märkte faktiskt ingen direkt prestanda skillnad när jag gjorde det. :S

Nu står virusscannen och går och den har faktiskt hittat två spywares. Får se när den gått klart om det kanske har något med saken att göra.

//MVH Christian

Nej HDR har jag inte på. Inte heller bloom (ser faktiskt ingen skillnad mellan bloom och inte bloom). Har gått igenom in game inställningarna massor med gånger men utan något resultat. Enda gångerna jag får bra fps (dock är dom fortfarande för låga) är när jag drar ner saker som gräs, view distance och liknande inställningar. Men kompisen kör allt detta på max. :S

Jag har för mig att någon sa att oblivion fungerade bättre på ATI än nVidia. Stämmer det? Inte kan väl skillnaden vara så här enorm?

Av Gammelsmurfen

V-sync har jag redan stängt av. Märkte faktiskt ingen direkt prestanda skillnad när jag gjorde det. :S

Nu står virusscannen och går och den har faktiskt hittat två spywares. Får se när den gått klart om det kanske har något med saken att göra.

//MVH Christian

Av Gammelsmurfen

Hmm, scannade ganska nyligen och hittade inget då. Ska göra en scan till för säkerhetsskull.