Inlägg

Inlägg som fm_buli har skrivit i forumet
Av fm_buli
Skrivet av QRikard:

Mindre kablar, laddare och annat smått är perfekt att sortera upp i godislådor och bara märka upp med tuschpenna. Hämtar förslagsvis gratis från närmaste mataffär. Dom är ca 20x20 cm så lätt att stapla i en bokhylla eller liknande för bra överblick.

Har massor både hemma och på jobbet för blandad elektronik och annat småplock. Jag har inte hittat någon bra plastback för lite större saker till låg peng. Biltema, classes m.f har men blir rätt dyrt om man ska ha många...

Bra idé!

Av fm_buli
Skrivet av dlq84:

Bra försök, pen-tester.

Det jag frågar efter är alltså schyssta möbler och förvaringslösningar.
Inte ett dugg intresserad av vart du jobbar eller vad ni sysslar med.

Av fm_buli

Litet kontor, mycket prylar. Förvaring?

*Vet inte riktigt vart denna tråd platsar så lägger den under arbetsliv.*

Själv jobbar jag i ett extremt litet kontorsutrymme, för hörs man inte finns man inte, eller?

I verkligheten så har jag en enorm mängd bärbara datorer, dockningsstationer, skärmar, kablar, laddare, batterier, Telefoner mm som jag ska hålla koll på och heller inte riktigt plats för att förvara någonstans.

Vissa saker mer stöldbegärligt än andra, upplever en problematik att om jag av någon anledning inte låser mitt lilla kontor så springer kollegor in och rotar i lådor och utrymmen för något som saknar eller glömt hemma. Detta ledde till att jag nu låser kontoret konstant vilket nästan skapade uppror när jag inte var på plats första gången.

Min fråga är egentligen vad ni har hittat för schyssta effektiva förvaringslösningar? -då jag snart inte får plats i mitt kontor.
Bara för att förtydliga så det jag funderar över är effektiv förvarig, något bra hyllsystem eller möbel som fungerar för er eller en riktigt najs kabelhållare så det inte blir rörigt.

Hur förvarar ni era laddare, kablar och utrustning effektivt så det inte tar så extremt mycket plats?

Av fm_buli
Skrivet av LINJEinc:

Fallout 76 XBOX: KV3HT9MCDR6MQ4KYPQ4J7DMGZ

Stort tack!

Av fm_buli

Första husdatorn var en Compaq Presario CDS510 som körde windows 95, kommer ihåg ljudet av att starta en inbyggda crt skärmen med en duns när man tröck på startknappen.

Min första egna kommer jag inte exakt ihåg vad det var för komponenter i förutom ett Geforce III och 20gb hårddiskutrymme.

Av fm_buli

Köpte en Sonos, sen vart det fyra.

Av fm_buli

Jag kör Logi MX Master series både på kontoret och hemma, du växlar mellan datorer med ett knapptryck vilket är otroligt skönt.
Finns med tre olika mekaniska brytare.

https://www.logitech.com/sv-se/products/keyboards/mx-mechanic...

Av fm_buli

Nu har jag inte lusläst tråden men av ren princip kan du väl prova installera ett annat operativsystem?

Av fm_buli

Vi får göra skillnad på garanti och garanti i simpla termer.

Garantin mellan fabrik och återförsäljaren gäller från dag 1 det datum återförsäljaren får produkten i sitt lager från fabriken. Det för att butiker inte kan ha oändlig garanti från fabriken samt att skapa ett försäljningsincitament att sälja äldre artiklar. (Kan tillägga att det är frivilligt för både återförsäljare och tillverkare att tillämpa olika garantivillkor så det kan se olika ut.)

Sedan vid försäljning av artikeln åtar sig sedan återförsäljaren en garanti gentemot slutkund, återförsäljaren täcker upp garantin efter att den löpt ut från fabriken enligt konsumentköplag.

-Detta är anledningen varför tillverkare ofta ber dig vända dig till återförsäljaren då deras garanti handläggs av återförsäljaren och vem som betalar varierar beroende på hur lång tid det tog för butiken att sälja varan då reparationskostnaderna inte med säkerhets täcks av "fabriken" om den garantin löpt ut och täcks då av butikens garanti.

En garanti kan löpa ut från fabriken till återförsäljaren men ändå täckas av återförsäljaren av varan, helt normalt och flera branscher som jobbar så.

/Före detta garantihandläggare

Av fm_buli

Jag har en gammal z5500 som fungerar som den skall, (dock ingen fjärrkontroll och displayen är så ljus att den nästan är oläsbar) som ligger i nere i mitt förråd och skräpar som jag inte tror vi kommer använda igen. Något du vill köpa loss för reservdelar?

Av fm_buli

Jag har tvärtemot bara bra att säga om Amazon så rekommenderar det helt klart även om svenska Amazon inte alls har samma utbud som amerikanska, än.

Av fm_buli
Skrivet av serafim:

Om 20 år kanske alla försöker trängas på de här breddgraderna eftersom allt närmare ekvatorn blivit obeboeligt.

Då kanske bostadspriserna stiger iaf. haha

Av fm_buli

Tanken på att någon gång i långt tillbaka i tiden tyckte våra förfäder att klimatet i Sverige var så bra att här ska vi bo, idioter. - Snöhatare

Av fm_buli
Skrivet av Emma242:

Jag är sur och less på en kollega i arbetsledande position som aldrig klarar av att läsa och förstå. Jag skickar utkast som ska korrekturläsas och sedan skickas ut i ett tryckvänligt format till klienter. Varenda gång svarar han ”tack skickar vidare till alla klienter på en gång!”. VARENDA förbannade gång, oavsett hur tydlig jag är. Han har ett jobb; att läsa, korrigera och godkänna. Försöker man att påtala att han är lite för snabb, behöver läsa först innan han agerar, så blir han tvär och slutar prata helt. Tills nästa gång. Helt omöjligt. Andra kollegor, inklusive hans chef, säger bara ”ah, vad jobbigt”. Noll support.

Jo, jag har sagt upp mig från den tjänsten. Men så trött och under uppsägningstiden fortsätter det att tära tills jag blir av med det här vidriga uppdraget.

Förstår inte hur såna här människor klarar av att ha jobb, än mindre göra karriär och är dessutom socialt populära.

Delar din upplevelse, folk bygger upp sig själv och allt runtomkring sig som luftslott och företagsägare "går på" det.
Tyvärr så är även dessa typer av människor inflytelserika utåt sätt så hur närmare en extrovert roll man hamnar desto större fenomen är det. Gillar man ordning och reda brukar det vara ett helvete att jobba med dessa människor.

Av fm_buli

Haft Amex SAS Premium i ett par år och överväger att gå över till Amex Gold, känns som att det vart spiken i kistan hela resan med Airfrance-KLM eftersom familjen kommer göra mindre resor framöver då sambon flyttar hem från staterna.

Skrivet av Dinkefing:

Varför använder folk kreditkort? Är det inte jobbigt om man missar betalningen i slutet av månaden och plösligt får över 20% ränta?

Jag tycker personligen att det är skönt att få en separat faktura från Amex i månaden i mitt fall, får bättre koll på vad jag spenderar med deras app och ser vad som finns kvar för spar/extraamorteringar osv efter den är betald. Aldrig missat en betalning så det handlar väl om frihet under ansvar hur man både använder kortet och betalar som med mycket annat.

Av fm_buli

Saknar min Polestar.

Av fm_buli
Skrivet av Masteoffi:

Hej föräldrar!

Blir förälder om en månad, tack för alla grattis. (Ni som inte är där ännu, ha med er att missfall är tyvärr vanligt).
Hur som! Gick i tankarna att uppgradera då det gått sen 2017-03 sen förra byggdes. 6-7 år snart som det var planerat att hålla. Spel (Just nu WOW/GTA) tar tid att ladda nu.

Men till frågan till er föräldrar, får man ens tid att spela under barnens första 3 år? Dvs under pappaledigheten? Eller är er rekommendation att vänta med att uppgradera för man kommer inte alls få tid?

Ny dator:
Skulle jag köpa en ny dator kan jag tänka mig att det kostar 400kr per månad, den ska räcka i ca 7 år. 400kr x 12 x 7 = 33600kr budget.

Nuvarande datorn priser 2017-03: Finns det ens något att spara?
<Uppladdad bildlänk>

Råkade ramla på den här tråden igen och hoppas allt gick bra med födsel och familjen håller ihop.

Nu till den pressande frågan: Vart det mycket riktigt paus på en ny dator eller har du kunnat spela något?

Av fm_buli
Skrivet av oggan:

Morgonens, tillika helgens, gubbgnäll går till bilhandlare och deras servicepersonal. Notoriskt otrevliga till den grad att jag undrar om det inte är så att den egenskapen anses vara särskilt meriterande i rekryteringssammanhang? Basil Fawlty framstår ju, i jämförelse, som en guru inom kundcentrerat bemötande. Och detta trots att man följer deras byråkratiska, närmast lägervaktsinspirerade, instruktioner till punkt och pricka. När jag väl håller på kan jag väl passa på att slänga fastighetsmäklare under bussen också (om än att de tenderar att luta mer åt ”sliskslajmhållet” jämfört med Belsebubs kabal vid bilservicedisken).

Trevlig helg gents!

Håller med till fullo, med det sagt;
Har själv både sålt reservdelar och verkstadsjobb samt varit butiksansvarig i 7 år hos inte bara en utan två stora märkesåterförsäljare som omsätter miljardbelopp.

Kan bara säga att dom får vad dom betalar för.
Hade en ingångslön på 18000kr år 2012 och 25500kr när jag lämnade branschen år 2017.
Kommer väl ihåg lönesamtalen.
Fick en gång valet mellan inget löneök alls eller 500kr upp om jag tog bort min rätt till betald övertid på kontraktet.
En annan gång så hade platschefen glömt bort att jag blivit lovad året innan att jag skulle få ett lönesamtal över huvud taget det året.

Hela bilbranschen i Sverige behöver en uppryckning samtidigt som att jobba med privatpersoner i bilbranschen kan vara det värsta jag gjort genom alla mina år i service rent sett till hur man vart behandlad av både kunder och medarbetare.

Kaos och panik - konstant. Ingen vill betala för någonting alls eller förstå varför delar måste beställas och allt inte lagerförs.
Visst fanns det guldkorn här och där, kunder som kom in med tårtor och trisslotter för att man löste problem. Men det är tyvärr inte det som man kommer ihåg från åren så att säga.

Ingen utbildning erbjuds heller men man förväntas kunna allt, stort tryck från ledning och hårda regler att hålla sig efter oavsett vad personen på andra sidan disken skriker.
Ofta löste man saker men fick både skäll från kund för att man löste något för långsamt och för dyrt och ledning som tyckte man löste saker för billigt och spenderar för mycket tid med en och samma kund.

Hade till exempel en medelålders man en gång som skulle köra sin bil genom entrén på byggnaden sa han, eftersom ett clips till hans framljus inte fanns att köpa som lös reservdel.

Upplevde ofta att folk ljög och sa att man sagt saker man aldrig sagt för att komma ut ur ekonomiska situationer och även hot som kunde komma emellanåt för att man personligen "förstörde deras liv". Ofta faktiskt från pensionärer som skulle laga sin tyska premiumbil, man fick höra att nu skulle de minsann inte ha råd att äta på resten av månaden för pensionen räckte inte till och de skulle minsann aldrig komma tillbaka. Mer regel än undantag att man hörde att de skulle minsann skriva till tidningen vilket så klart aldrig hände och visst kom de tillbaka nästa år med lika mycket gnäll.

Tror det har mycket att göra med belåningsgraden som är skrämmande, folk har inte råd att laga sina nya bilar som är belånade till max.. Man köper gamla lyxbilar som man inte har råd att laga när dom går sönder vilket påverkar hushållsekonomin.

Vart kallad slyngel av en pensionär en gång eftersom jag bad honom att gå ut ur vår personbilsverkstad och låta teknikern vara då ingen försäkring täcker och arbetsplatsen står med ansvar om det skulle hända honom något.

Generellt så känns det som att den som skriker och gnäller mest, får mest. tyvärr..
Hur mycket man än stod på sig så gick det inte att undvika att känna att luften går ur när följer dessa regler bara för att kunden skulle gå till servicechefen och få sin vilja genom i alla fall.

Motivationen och lusten att göra ett bra jobb vart liksom dödad långsamt över åren..

När jag går in på en bilverkstad idag tycker jag både synd om och blir irriterad på personalen samtidigt.

Att lämna bilbranschen var det bästa jag någonsin gjort.

Av fm_buli
Skrivet av julgranen:

Ja men det innebär inte att det är billigt. Jag hade kollat på ebay efter begagnat först och främst.

Man brukar väl ändå börja med att kolla original ÅF så man har något att jämföra med på beg-sidor.
Jag hade kollat med HP om det är förvånansvärt billigt och man dessutom kan få riktiga garantier.

Av fm_buli
Skrivet av julgranen:

Åh herregud. Det kommer kosta. Jag rekommenderar ebay, aliexpress eller någon användare på swec

Jag har bara positiva erfarenheter av att ha att göra med både DELL och HPs reservdelssupport via jobbet.
Ofta har delar varit billigare än vad jag trott, just saying.