Inlägg

Inlägg som hans_villius har skrivit i forumet
Av hans_villius

Har kollat runt lite vad komponenterna ligger på i annonser avslutade det senaste halvåret. Sedan har jag höftat lite på några av grejerna, och satt lite under halva nypris på de saker som fortfarande säljs.

Noctua NHU12S cpukylare - 400 kr
Noctua chassifläkt x 4 - 200 kr
Corsair SF 600 - 700 kr
MSI 270i gaming pro carbon AC - 600 kr
Samsung 960 Evo 500gb - 200 kr
Intel core i7 7700k - 2000 kr
Fractal design nano S -300 kr
Acer predator XB271HU 1440p 144hz - 2500
MSI 1080 GTX gaming X -3500 kr
8x2 ddr4, minns inte tillverkare - 300 kr
Windows 10 - 100 kr

= 10800 kr. Så 10000 kr jämt? Eller 9999 kr. Kanske en tusenlapp eller 2 billigare om köparen kan hämta själv. Vad sägs, låter det rimligt?

Av hans_villius

Mini-itx system samlar damm, hur mycket kan jag begära?

Jag är ganska mycket på resande fot och kom på att jag har en stationär burk nerpackad. Kanske kan den hjälpa till att finansiera en bärbar speldator tänkte jag. Detta är således ännu en värderingstråd. Vad tror ni att jag kan begära för ockerpris för de här grejerna?

Noctua NHU12S cpukylare
Noctua chassifläkt x 4
Corsair SF 600
MSI 270i gaming pro carbon AC
Samsung 960 Evo 500gb
Intel core i7 7700k
Fractal design nano S
Acer predator XB271HU 1440p 144hz
MSI 1080 GTX gaming X
16gb minne, minns inte tillverkare.
Windows 10

Kan slänga med ett mekaniskt tangentbord i 1500 kronors klassen nypris, om det är något folk verkligen vill ha begagnat. Själv hade jag nog köpt ett nytt

Av hans_villius
Skrivet av lincoln:

Ah. Nu råkade jag posta mitt svar till Bengt-Arne redan, men...

Inte i den prisklassen, nej. Inga IdeaPad med 100% sRGB släppta i Norden. Finns i andra regioner men inte här.

Det stämmer inte riktigt. Jag beställde en ideapad 5 14 med alternativet 2.4 mm 100% sRGB för 3 veckor sedan, den levererades i måndags. Så det har tidigare funnits som alternativ att beställa hos Lenovo Sverige, men man tog bort möjligheten för drygt 2 veckor sedan.

Av hans_villius

Jag sitter på en Samsung 9 series laptop från 2012 och är mycket nöjd. Kvalitetskänsla som överstiger de andra ultrabooks jag har känt på. Väger ingenting (1.13kg), men är ändå stabil och välbyggd i ett skönt matt material. Inga fettfläckar eller fingeravtryck. Inget glapp. Gångjärn med fint motstånd, datorn stannar stängd eller öppen i det läge man vill. Magnetisk låsmekanism - fungerar bra. Datorn står stabilt på underlaget hela tiden, lyfts inte upp när man öppnar skärmen som Vaion gör t.ex.
Skön touchpad i mellanklass, varken bäst eller sämst. Pinch to zoom fungerar inte bra, kanske är detta fixat i nya versionerna? Väldigt rapp med SSD, skärmen är kanon och datorn är helt tyst vid surf. Tunnare än en Macbook Air (tunnaste laptopen?), adapterkabel för ethernet och hdmi behövs p.g.a. detta.
Path of Exile testat som enda spel, fungerar dugligt (Intel hd4000 gpu). Standard okej ultrabooktangentbord - mjuk fast respons i tangenterna, dock något högljudd.

Endast modeller med 4gb minne (ej uppgraderingsbart) fanns tillgängliga när jag köpte min, och jag hade önskat mer för att upprätthålla mitt flikmissbruk. Utblås sitter delvis under datorn, och använder man ett mjukt underlag t.ex filt, varvar fläkten upp lite. Rekomenderar den fortfarande hårt, om de nya modellerna inte är sämre.

Av hans_villius
Skrivet av stege99:

De "äckliga tomtarna där borta" kanske tycker att navelluddspetande hösäckar från Sverige själva borde utveckla något och inte skrika på dem hela tiden?

Visst finns det användningsområden för 4K på persondatorerna. Men i första hand då mer professionellt, som grafisk formgivning och bildbehandling etc.

För spel så ligger f n 2560x1440/1600 rätt nära max för ett antal spel på singel GPU. Ditt HD 5850 1GB kommer att svettas...

Men visst, Intel ligger även på här vill jag minnas, så det kommer tids nog.

Fokus för tillverkarna ligger just nu på mobila enheter, samt att man gärna visar upp svulstiga TV skärmar på många tum när man vill bana väg för nyheter.

Precis som att GTX Titan är häftigare att visa upp än ett GTX 650.

Oroa dig dock inte för mycket. Det blir sannolikt de "äckliga tomtarna där borta" som kommer att leverera till slut. Jag ser ingen annan som skulle göra det. DET är ett stort skämt.

Vad i hela friden pratar du om? Dina påståenden är ju totalt intetsägande och osammanhängande. Datorspelare är antagligen inte intresserade av de höga upplösningarna på grund av problemet du nuddar, huvudmålgruppen för skärmarna är helt en annan. Det svettiga grafikkortets argument är alltså nys. Vad är det intel ligger på förresten? Fokus för tillverkarna just nu ligger precis som alltid på vad tillverkarna själva väljer att lägga fokus på, inget annat. Elektronikföretagen är internationella mångmiljardsnätverk, och finns på många olika vitt skilda marknader. Philips till exempel, tillverkar allt från hårtorkar och glödlampor till bildskärmar och röntgenutrustning. Det är inte så att produktionen måste startas upp från noll över en natt, men kapacitet finns för att i alla fall göra något. Anser företagen att det inte finns en marknad för dessa skärmar vet man uppenbarligen något fasansfullt som ingen annan känner till, eller så är det nära till konspirationstankar om den riktiga anledningen att man inte vill få ut produkter till den till synes stora efterfrågande massan. Bakåtsträvande eller i alla fall stillestånd som någon tjänar på. Inte konsumenterna då.

Du verkar ta illa vid dig över uttrycket "tomtarna där borta". Får jag fråga vilka du tror att det är som åtyftas? Den sista meningen förstår jag inte heller. Menar du att det är ett stort skämt att produktionen inte kommer att starta upp här hemma. ..I sverige? Vilket svenskt företag skulle det vara? Fabrikerna byggs och ligger redan till stor del i Asien, det är ingen nyhet.

Av hans_villius

hur ändrar man mellan batteri-spar och prestandamode när man inte är nätansluten? Windows standardprofiler energischema eller har samsung något eget man bör använda?

Jag har endast 48 minuter (21%) kvar, det låter ju som att den renderar bilder i bakgrunden eller något. Den känns inte så rapp heller.

Av hans_villius

Jag undrar lite vad som kommer att hända med priset på 900x3c nu när e-modellen finns att köpa. Kommer den att gå under det nuvarande kampanjpriset eller kommer det att stabiliseras högre än så? Hur brukar det fungera?

Av hans_villius

Jag köpte nyligen ett system, efter att ha forskat och grävt i över ett år. Jag har lyssnat på för många högtalare för att nämnas här, men det jag köpte var ett par B&W 683 (8000 kr, begagnat) och en Harman Kardon hk 990 stereoförstärkare med inbyggd Dac (7000kr, begagnat). Jag är nöjd med mina nya prylar, nu är det rummets akustik som behöver funderas över en smula. Men det är ett trevligt system.

Av hans_villius
Skrivet av Ant3:

Jag ser att de finns MINST 454 medlemmar här på Sweclocker som jag personligen skulle banka skiten ur om dom yttrade sin åsikt i detta till mig i mitt hem!

Tror jag talar för ALLA oss som har barn!

Din reaktion gör mig rädd. Bara för att du har avlat fram ett barn så är du inte ursäktad att sluta tänka, och lika lite bete dig som en idiot. Du delar in allt i världen i 2 delar, saker som potentiellt kan skada ditt barn, och saker som inte kan göra det. Jag gissar att väldigt få saker kan hamna i kategori 2.
Att du sen känner att du talar ur ett rättfärdigt perspektiv bara för att du själv har parat dig, vilket resulterat i något så långt ifrån unikt som man kan tänka sig - ett barn, är väldigt obehagligt. Tycker du att du har en större rätt att ogilla barnpornografi än de utan barn kanske? Alla förstår att din lilla snöflinga är det viktigaste i ditt liv, och allt det där. Men den är inte viktigast i alla våra andras liv. Väldigt ointressant till och med, och att du vill inskränka min frihet med motivationen att du har barn är väldigt oförskämt.
Använd din energi till att ge ditt barn ett bra liv istället för att vara ilsken och bitter, det är mitt tips

Av hans_villius

Det är sällan jag brukar tänka tillbaka, och fundera över hur tiden går och att det faktiskt var en jävla massa år sen jag gjorde något visst i livet. Så jag blir lite förvånad när jag läser den här tråden, och minns när jag för 10+ år sedan satt här på sweclockers. Jag minns vad jag läste om, vad jag försökte bygga, vilka spel jag spelade, hur min dator såg ut, och så vidare. Jag har aldrig skrivit aktivt på sweclockers, men jag läser här till och från. Och jag har kanske ett hundratal inlägg genom åren.
Och som någon skrev tidigare i tråden, man lurkade ju bara rundor i ett par månader, kanske år, innan man faktiskt skrev något. Och ja, omregistreringen runt 2001 minns jag också svagt. Hur länge fanns sweclockers innan dess?

Av hans_villius

Men, varför inbillar ni TS att denne är i någon sorts säkerhetsrisk? TS kopplade sig via en proxy, allehanda lösenord krypteras inte upp och skickas magiskt till den onda hackarens brevlåda för det.

Av hans_villius

Tangentbordet på Asusen är otroligt mycket skönare än det på Acern. Jag har själv en UL30VT, och syrran har en 3820, och acerns knappar är betydligt sämre. Annars gillar jag materialet i Acern, med sin matta yta. I övrigt kan jag inte kommentera hårdvaran.

Av hans_villius
Skrivet av Azziztor:

Iphone 4G? IPHONE 4!! viktigt!!!!

fjärde generationens iphone benämns lämpligen som 4g, eller?

Av hans_villius
Skrivet av erdraug:

Prata om vad? Jailbreaking?

Det är ju numera lagligt

Vilket det (väl?) alltid har varit i landet vi bor i.

Av hans_villius

Jag har säkert skrivit det innan , men gör det igen. The Dig har underbar musik.

YouTube - 08 Tomb of the Past - The Dig Soundtrack

YouTube - 06 A River Canyon - The Dig Soundtrack

Av hans_villius
Skrivet av PsychedelicZ:

Vem som kom fram med idéen att göra "Trace Dart" snabb som ljusets hastighet bör få game designer priset för SÄMSTA FUCKING ide någonsin.
Alla fordon är nästan värdelösa nu , helikoptrar är 95% värdelösa. allt skjuts ner efter 10 sekunder i luften / rullande på marken.
Kombinerat med FOV 55 som nu är forced kan jag inte se ett skit när jag flyger.

Pallar inte med DICE och deras värdelösa amatör spel och patchar.
Spelet var buggigt och fucked up tidigare, nu är det en katastrof. Denna patch har vi väntat på i flera veckor, ironiskt.

Ring mig när nästa patch släpps. Hejdå.

Varför är det ironiskt? Är det kanske så att du använder ett ord som du inte vet vad det betyder?

Av hans_villius
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kaotica
Ett uppenbart fall av den svenska avundsjukan ? `Marko´ tjänar pengar och det uppskattas inte av vissa. Har förövrigt sjäv en krysslåda som är chipad hos Markos!Blev nåt fel på den efter ca 1 v,ringde upp `Marko´ som i sin tur bad mig komma hem till honom efter ordinarie arbetstid för att genast åtgärda problemet. Fick min låda efter ca 30 min och sen dess så har den fungerat UA .
Så alla är inte missnöjda med detta företag! Åtminstone inte alla dom som verkligen har handlat eller köpt tjänster av honom .

Ha en bra dag

Står du för den svenska idiotin då kanske, och Marko för den typiskt svenska bluffningen?

Av hans_villius

"Din grafikkortshistoria" är väl det korrekta, om man nu inte vill skriva om det helt.

s3 virge

voodoo 1 6mb (Skribofont RIP)

voodoo rush

voodoo 2 12mb

voodoo 3 3000

GF 6800LE

ATI x1700 mobile

ATI HD 5850

Av hans_villius

Jag byter en platta öl i lund mot någons friend invite.

Av hans_villius
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Visuale
Hur ofta använder man mer än ett program samtidigt på en netbook?
Antingen surfar man, antecknar något eller något eller liknande.

Haha
Hur ofta använder man en netbook då? Antingen sitter man vid sin stationära dator eller så gör man något annat. Och hur ofta använder man sin stationära dator? Antingen kollar man på tv, eller är ute i friska luften. Och hur ofta kollar man på tv egentligen?

Jag förstår verkligen inte det irrationella försvarandet av en produkt som inte håller måttet. Varför blir ni inte liksom jag istället förbannad att ett företag ser ner på sina kunder, och begränsar deras användande.