Inlägg

Inlägg som Kapten Haddock har skrivit i forumet
Av Kapten Haddock

Zotac Gaming GeForce RTX 3070 Twin Edge 8GB OC

Tack för en föredömligt pedagogisk och lättförståelig guide!

Här är mina resultat efter 20 varv i Port Royal

1905 MHz
0.868 Volt
175W
64 grader
99,7% stabilitet

Tempen kunde vara lägre men det var väntat med tanke på kortkonstruktionen

Av Kapten Haddock

Smart

Med tanke på Google har släppt delar av källkoden öppen, och förmodligen hela senare, så är det här goda nyheter för programutvecklarna. En äldre beprövad och väldokumenterad processor gör det betydligt enklare sätta igång arbeta med produkten direkt.

Skulle gissa att Google har tagit med detta i beräkningarna tillsammans med det lägre priset för att se till Glass slår sig in på konsumentmarknaden. Sedan när produkten blivit "oumbärlig" finns det inget som hindrar dem släppa en mera exklusiv med större vinstmarginal.

Av Kapten Haddock

Kör följande:

LMB - Crippling Wave + Concussion (debuffar mobsen)
RBM - Deadly Reach + Keen Eye (ranged attack + armor buff)

1 - Serenity + Ascension (invurln + get out of jail)
2 - Blinding Flash + Blinding Echo (interrupt & allmänt jäkelskap)
3 - Breath of Heaven + Penitent Flame (Heal + CC)
4 - Mantra of Healing + Time of Need

Passives
Seize the Initiative (Armor+)
One With Everything (res)
Transcendence (heal)

1h + sköld , 34K hp, 353 res buffat, 9k dps, 269 LoH, 12% crit & +132% crit damage. 0 MF/GF.

Kör RMB & LMB hålla de/buffarna uppe. Dumpa spirit på MoH. Väldigt defensivt upplägg som funkat prima halva Act 1. Köpt utrustningen men betalar aldrig över 20k per föremål.

Funderar på ändra RMB till något med mera skada. Skulle behöva byta mitt 530dps vapen också men priserna avskräcker. Förhoppningsvis kommer droprate-ändringarna i nästa patch möjliggöra lite uppgraderingar innan Act 2 blir aktuellt.

[/svengelska]

Av Kapten Haddock
Skrivet av Jilted82:

Dock skrev TS att han hade fått ett mail angående att lösenordet bytts. Det var det jag tänkte på

Ah, jo där finns anledning oroa sig för mer än bara säkerheten på Diablo 3 kontot

Av Kapten Haddock
Skrivet av Jilted82:

Måste man inte bekräfta ett lösenordsbyte via mailen? Isåfall har de ju haft access till din mail. Där kanske den svaga länken ligger?

Risken är de "kapar" din inloggning på servern. Dvs, det behövs inte ha några konto-uppgifter då servern tror du redan/fortfarande är inloggad. Hackaren tar bara över/återupplivar din spelsession, skulle förklara varför många åkt tillbaka massa chapters, så kontonamn, mail eller lösenord behövs ej.

Av Kapten Haddock
Skrivet av Coca:

Den gemensamma nämnaren verkar vara public games, spela inte public games och du kan inte bli hackad.

Läs tråden på Blizzards forum och du ser flertal blivit hackade utan satt sin fot i multiplayer.

Av Kapten Haddock

Spekuleras det är en är session-id hijack, möjligtvis extraherat från hur achievements meddelas både i spelet och på vänlistan. I värsta fall möjligt knycka bara du kör igång spelet då det kräver internet-uppkoppling.
I så fall finns det överhuvudtaget inget en användare kan göra förhindra det annat än att inte spela, exploiten ligger på serversidan.

Av Kapten Haddock

Det är ett Diablo för WoW-generationen. Något den lyckas uppnå närmast perfekt. Sedan om det är bra eller dåligt beror på vem man frågar.
Personligen blev jag varken besviken eller överraskad då spelet levererar samma sak som sista betan fast i större mängd.

Av Kapten Haddock

Tackar. Var rädd det var någon idioti få folk bränna pengar i auktionssystemet men det där lät inte så dumt faktiskt.

Av Kapten Haddock

Har dödat Skeleton King flera gånger nu, både solo samt i grupp, med olika karaktärer och det verkar som om efter första gången så reduceras kvalitén på looten kraftigt. Är det någon medveten ändring Blizzard gjort för D3 eller bara aktivt under open betan?

Av Kapten Haddock

Goda nyheter men Intel ska ha en känga för att det är sent påkommet samt att de har skött Atom-processor lanseringen för bärbart extremt ojuste med diverse artificiella begränsningar och regler.

Sedan får vi hoppas att priserna nu sjunker då närmare dubbel kostnad för en extra kärna och något bättre grafik som gäller nu knappast känns prisvärd för de flesta. Speciellt då ett av huvudförsäljningsargumentet, dedikerad grafik med GPU-acceleration, har fungerat rätt dåligt under lång tid p.g.a dåligt mjukvarustöd.

Släpper inte Intel på tyglarna nu är risken chansen går dem förbi. I backspegeln hade det kanske varit bättre satsat på ett släpp för ett två år sedan istället för att bromsa med tanke på hur mycket i "basfunktionssegmentet" Atom rör sig i går utmärkt utföra på dagens moderna mobiltelefoner.

Av Kapten Haddock

Nu vet säkert alla pro's detta men om någon annan glad amatör som mig själv läser..

Funderar ni på köpa nya diskar och köra i RAID med någon form av redundans - kolla noga vilken typ av sektor-felhantering disken använder och hur den fungerar i just den konfiguration ni funderar på.
Det kan bli minst sagt svettigt om disken börjar skyffla runt data självmant när inte RAID-mjuk/hårdvaran är med.

Tillverkare börjar mer och mer stänga av stöd köra billiga bulkdiskar i under mera avancerade former för att kunna motivera sina dyrare proffs/server-varianter.
Western Digital är en av dessa vilket jag upptäckte först efter ett köp på fem stycken 1TB diskar. Tack och lov hade leverantören förmodligen ett eget lager och därmed något äldre modeller vilket gjorde att denna funktion gick stänga av. Något nya inte stödjer.
Även om jag nu klarade mig är det bara för stunden, rasar en disk och det blir RMA så kommer det skickas en ny modell med funktionsstrippad firmware som inte kan införlivas i RAID-en.

Av Kapten Haddock

Beställde precis CoD MW2 från Gameshop. Ringde och hörde om de kunde skicka cd-nyckeln i förväg eftersom det hade trevligt kunna spela i helgen.

Fick höra att det inte gick egentligen enligt distansköpslagen, bruten försegling osv. Efter viss fundering lovade de dock att om jag uttryckligen skrev i orderns "Övriga noteringar" att de fick öppna lådan skulle de fixa det.
Att spelet aktiveras på Steam och då svårligen kan skickas tillbaka i vilket fall som samt att de var garanterade betalning direkt via kontokort spelade nog också in.

Upp med plasten, beställa, betala och drygt 20 minuter senare dimper nyckeln ned i epostlådan.

Så de verkar då både ha koll på reglerna runt e-handel, vara serviceminded, snabba och ha helt ok priser. Jag är nöjd.

Av Kapten Haddock

Har kört 50/50 intel/amd under åren men all-time favoriten är min gamla Celeron 300A som kördes långt in på 2000-talet som surfburk.

Med en enkel ombygling för minneshastigheten gick den modellen klocka 50% från 300 till 450Mhz utan problem. vilket var ruskigt snabbt på den tiden. Med stock på allt, inkl standardkylare. Intel var mindre glada dock.

Har nog inte slagit relativ-prestanda-per-satsad-krona någonsin sedan dess.

Av Kapten Haddock

Har ett P5Q-Deluxe men med tanke på komponenterna är snarlika kanske följande kan vara intressant för P5Q också.

Klockade min E7400 från 2.8 till 3.6 utan problem med AUTO på allt förutom minnena (333 ist för 266) och processorn 1.2V i BIOS. 1.18V enligt CPU-Z i windows. Stabilt i diverse stresstest och förvånansvärt svalt.

Hade dock problem med vid hårdvarudekodning via grafikkortet (9800GTS Silentcell) av film samt att ljudkortet "glömde bort" anslutna enheter vid varje uppstart. Snart fick jag problem med systemkrasher och att det bara sprakade brus ur ljudet.
I systemloggen var det massor av "Event id: 14" fel från "nv", dvs grafikkortet.
3DMark fungerade dock felfritt, problemen uppstod bara vid filmuppspelning.
Misstänkte allt från trasigt grafikkort, dåligt nätaggregat till någon kortslutning.

Kom dock fram till efter en BIOS-defaults reset när CPU-volten sattes till AUTO igen att det var där felet låg.
Efter satt denna manuellt igen, dock till 1.22V, 1.2V i Windows enligt CPU-Z, har rullat på i tre dygn.
Kändes aningen ologiskt öka krämen till en stabil processor men det löste samtliga problem med kringutrustningen.

Av Kapten Haddock
Citat:

Ursprungligen inskrivet av NidoKing
Har en kompis som har problem med att Wow låser sig och datorn behöver resetas. Kan det vara att han har brandväggen aktiverad i Windows XP?

Någon som upplevt liknande problem?

Samma fel här. Får låsning, svartskärm, ljudet rullar i några sekunder innan det börjar loopa. Enda som funkar är en hårdreset.
Aktiverade kontot igen i september så problemet dök upp mellan den tidpunkten och april då jag lirade sist.

Vad kör brandvägg/antivirus? XP SP3 med Comodo-paketet här.

Av Kapten Haddock

Verkar intressant, tycker deras gamla antispyware var rätt så bra när jag testade den för några år sedan.
Men som andra har nämnt är det en del frågetecken hur programmet hanterar personlig information och hur detta kommer fungera ur ett konkurrensperspektiv.

Av Kapten Haddock

Kom ut en klon för runt två år sedan faktiskt. Går nog få tag på billigt vid det här laget - Ufo: Extraterrestials

Av Kapten Haddock

Myndighetssverige när det faktiskt är som bäst.

Har noterat problemen från säljarens håll vid internethandel ökat markant av erfarenheterna i min bekantskapskrets att döma. Om det är på grund av konjunkturnedgången frestar företagen tulla på reglerna, handeln helt enkelt ökat och därmed antalet klagomål eller en kombination av de två låter jag vara osagt.

Hjälpte min mor så sent som denna vecka reklamera en beställning som levererats med fel innehåll. Efter påpekande skickade säljaren samma vara igen och sedan valde de, ett någorlunda stort företag inom sitt område med ett par års närvaro på internet, inte svara alls.
Då jag visade henne informationen på Allmänna Reklamationsnämnden samt Konsumentverket så hon kunde formulera ett brev med hänvisning till gällande praxis så blev det helt plötsligt väldig fart på dem.
Det visade sig att varan hon försökt köpa förmodligen aldrig hade funnits i lager och de istället medvetet skickat en annan billigare väl medvetna om att de flesta privatpersoner inte har tid ringa, maila och sätta sig in i reglerna reklamera en beställning på under 200kr...

Länkar:
ARN
KO
För personlig rådgivning kontakta konsumentvägledaren i din kommun. Dock har den befattningen tyvärr tagits bort på många ställen eller lagts ut på flertal kommuner vilket gör det omöjligt eller mycket svårt få hjälp trots behovet snarare ökat kraftigt.

Alla kan naturligtvis göra misstag, både företag, myndigheter och privatpersoner. Det är hur de hanterar dessa som särskiljer de bättre från de sämre vilket gör det lovande höra inga av de kontaktade företagen motsätter sig kritiken.

Av Kapten Haddock

Jajamen, blood för DK leveling. Ingen "downtime" alls.

Vid 80 så kolla in http://forums.worldofwarcraft.com/thread.html?topicId=1519891... . Mycket bra sammanställningar där vilka builds som passar beroende på gear och ser ut att uppdateras kontinuerligt vilket är bra då det är en hel del förändringar på gång för DK i nästa patch.
Officiella forumen är bra men behöver man mer information och Rainmanliknande statistiska beräkningar på allt som rör klassen kolla in http://elitistjerks.com/f72/ .