Inlägg

Inlägg som Applet har skrivit i forumet
Av Applet
Skrivet av rotkiv42:

Ser nästan ingen skillnad alls mellan ABS vs PTB efter typ 10 års användning på mitt happy hacking tangenbord, vilket har space bar gjord i ABS, resten PTB. Så går att göra bra ABS tangenter.

Mitt ena HHKB har en liten grop i sin ABS spacebar från användande som en tidigare ägare lyckats åstadkomma. PBT är helt klart mer slitstarkt, men ABS är också ett bra material för keycaps. Tjocka ABS doubleshots är inte dumt.

Av Applet

De har säkert nämnts, men indie-titlar brukar ju vara guld som lättdrivna spel.
- The Messenger
- Hyperlight drifter
- Sea of stars
- Shovel knight
- Eastward
- Hollow knight

etc etc

Av Applet
Skrivet av Vaun:

En annan fråga, har någon erfarenhet av att Mac fullständigt ignorerar en custom brädas keymap? Fick hem ett JJ40 idag och har inte hunnit pilla med det än annat än att löda ihop och plugga in. Men enligt osx har jag 3-4 mellanslagstangenter. Tack I guess.

Jag gissar att din keymap ser ut så. Det ska inte vara något annorlunda med mac os förutom att de hanterar capslock lite annorlunda

Av Applet

Budar 1000 kr för Mac Pro, kan hämta

Av Applet
Skrivet av Icetec:

Ja Clickiez hade varit toppen om han (ZealPC) inte hade varit så extremt besatt av att allt ska vara alldeles för taktilt hela tiden. Det kanske kommer en V2 som är lite trevligare att använda. De är ju lika Alps i konstruktionen men varken ljudet eller känslan är egentligen något som man kan jämföra med Alps, då är Box White mycket närmre i hur de känns att skriva på men ljudet av clickbar är som sagt för ettrigt för att jag ska orka använda dem i längden. Kanske får kolla in Jade men jag misstänker att de också låter åt det ettrigare hållet snarare än det mysiga "köttiga" klick som jag gillar från Alps. Ska kika på TTC med men det låter som om det inte riktigt är vad jag söker heller Tack för tipsen!

Det finns ett gruppköp som är i startgroparna på i-rocks switchar på GH just nu. De har en konstruktion som är väldigt lik Alps, men med MX-stöd för keyacaps. Det PCB du använder behöver dock ha stöd för både MX och Alps switchar och den plate du använder behöver ha Alps-stöd.

Länk: https://geekhack.org/index.php?topic=118634.0

Jag har inte testat de själv, så kan inte uttala mig om hur de är

Det finns/fanns även alternativ stem + top housings till Alps-switchar med stöd för MX. Oklart om de någonsin kommer tillbaka: https://www.youtube.com/watch?v=nsjMhASnnKY

Av Applet

Personligen tycker jag att CM4 eller deras kommande CM5 är en riktigt intressant plattform för att bygga en liten linux-router/hemma server.

Av Applet

Kan varmt rekommendera att använda VIAL istället för VIA. Där kan ni ändra språk till svenska och mappa om enligt eran nordiska layout. Dessutom open source.

VIAL: https://get.vial.today/

Fungerar med alla keebs som har VIA-stöd.

Av Applet

ESD-skydd är generellt placerade vid kontakter (USB, HDMI etc) och urladdningen leds då ut i t.ex. chassit och förbi känsliga kretsar, dvs något som inte nödvändigtvis hjälper vid bygge. De är sällan placerade där man är och petar vid montering (vilket ska ske i en ESD-säker miljö).

Av Applet
Skrivet av Jygge:

Kommer i håg gamla goda tiden då ic kretsarna var hyper skänsliga... Börjar på 1989-talet då var kretsarna oskyddade och skänsliga.....
Tur att tekniken går framåt här

IC kretsarna blir snarare känsligare i takt med att frekvenserna blir högre och tillverkningsteknikerna mindre. Kunskapen kring ESD och ESD-skydd blir däremot bättre visserligen. Men det är inte allt som är skyddat eller går att skydda på ett bra sätt.

EDIT:
Kan ärligt säga att jag slarvat i mina egna privata PC byggen, men matta och armband åker på om det är något känsligt eller dyrt som ska pillas med, framförallt om det inte är mitt eget.

Av Applet

https://cdn.discordapp.com/attachments/420989878734422032/917101...

- Linjäriserade SKCM Orange
- FR4-plate
- Blandade AEK keycaps
- Custom-case med gummiorm (unikorn/bakeneko style)
- cyber60-PCB
- AEK ADB-sladd ombyggd till USB

Av Applet

Går det att köpa kylaren utan fläktarna?

Av Applet

Helt klart GeForce 6800 NU (mellan LE och GT) som presterade riktigt bra efter upplåsning, voltmod och överklockning. Iförd Zahlman kylare i koppar med blå kylflänsar på minnena (inte min bild)

https://www.hartware.de/media/reviews/457/Zalman_big.JPG

Av Applet
Skrivet av Meathim:

Hittade ett IBM Model M2 i soprummet som verkar fungera. Måste skuras.

https://www.bildtagg.se/file/onna02eqr2tmq069uqvllgx

Bra räddat! Så tråkigt när bra keebs bara kastas.

Av Applet
Skrivet av bagfalls:

@Applet: Okej, hur känsligt är det idag egentligen när det gäller att hitta rätt moderkort och sånt? Har inte kikat på hackintoshar på länge, förr vet jag att det var ett helvete att hitta rätt delar

Komponenter är fortfarande lite hit and miss. Jag kör t.ex. ett instickskort för USB-3 och Wifi/BT, då det inte finns någon lösning på att få igång de chippen på moderkortet. Kompatibiliteten med Intel-prylar är rätt hög, så det skulle förvåna mig om moderkortet inte kan lira öht med OSX.

Min erfarenhet är att det är mer förlåtande idag än förr, men det krävs fortfarande ganska mycket arbete att få igång en fungerande hackmack om man inte handlar prylar som det finns någon färdig guide för etc.

Jag skulle rekommendera guiderna som finns på https://www.reddit.com/r/hackintosh som start. Stirra dig inte blind på openboot, det går fortfarande bra att köra clover om du får det att funka.

Av Applet

Inga direkta konstigheter med Ivy Bridge, det är liknande utmaningar som att bygga en hackintosh med nyare delar. Jag kör en Sandy Bridge med Catalina.

Av Applet
Skrivet av Calisthenics:

Fick hem ett Varmilo 88m charcoal igår. Har aldrig haft ett mekaniskt keyboard och senast jag använt är ett 8 år gammalt slitet Logitech. Sen har jah använt ett lenovo trådlöst ibland också. Intryck hittills:

+Känns som riktigt kvalite i plast och ram. Stor skillnad mot allt jag haft innan. Tungt och ligger bra.
+valde rätt med MX brown. Hade jag valt röd tror jag jag hade irriterat mig på hur lätta keys är att klicka ner eller hamna på 'mellanläge'.
- spacebar låter hemskt mycket varje gång man slår ner. Alla andra keys är ok med just spacebar slår i botten som en trumma.

Kommer ta ett tag att vänja sig då keysen är högre än på tidigare tangentbord. Har inte helt hittat rätt med vissa knappar som shift etc. Men överlag är jag nöjd. Kanske var lite dyrt men kvaliten kommer hålla länge så.

Min lösning brukar vara att ha en ljuddämpad switch till space (om den är i 6.25u/7u-storlek). Då slipper man "hacka lök"-ljudet

Av Applet

Notera att varken h87a eller LFKeyboards har AEK-stöd, så du kan inte använda keycaps från en gammal Apple Alps-bräda (annan bottenrad)

Trist att det inte finns stöd för de, då de imo är bland de bästa Alps keycapsen.

Av Applet

Om någon är på jakt efter relativt billiga svenska keycaps: https://drop.com/buy/tai-hao-exotic-layout-pbt-doubleshot-key...

Av Applet
Skrivet av Icetec:

Kan inte SpaceFN bli ett problem om man spelar spel?

Jag har använt SpaceFN en hel del och tycker det är en toppen grej, skulle rekommendera att göra ett separat gaming-lager man kan switcha till, om man spelar mycket spel där space är kritisk (som FPS). Enkelt att fixa i QMK

Skrivet av phedd:

Jag har aldrig använt splittad space men inbillar mig att det är nåt jag önskar i mitt nästa tangentbord, enda minuset är estetiken..

Riktigt stort fan av split space. Då jag kör ANSI med US-international layouten så är det fantastiskt att kunna ha både FN och Alt-gr på mer ergonomiska ställen. Håller med om estetiken, helt klart inte lika snyggt. SpaceFN är dock ett schysst alternativ om man inte har möjlighet till split space (som på ett HHKB t.ex.) eller vill undvika det pga estetiken.

Av Applet

Hm, schysst med förhandsboknings-deal. Jag är ganska inne på detta paket:
https://www.webhallen.com/se/product/318585-ASUS-ROG-Strix-Z4...