Inlägg

Inlägg som Matte_Lind har skrivit i forumet
Av Matte_Lind
Skrivet av PeCe:

Reklamera den hos säljaren!? Som konsument har du, enligt lag, 36 månaders reklamationsrätt vid köp av en näringsidkare.

Om datorn inte utsatts för yttre åverkan / du inte hanterat den i strid med instruktionerna så bör du ha goda chanser att få en reklamation godkänd.

Tyvärr är datorn köpt genom företaget så ingen konsumenträtt för mig. :/

Skickades från m.sweclockers.com

Av Matte_Lind

Lenovo ThinkPad L570 20j8 död, ingen reaktion vid boot - Hjälp

Hej,

Jag har en Lenovo ThinkPad L570 20j8 (säg till om spec på HW behövs) som ca 13 månader efter köpet (precis efter att garantin gick ut) från ingenstans bara dog och aldrig mer startade och jag får ingen som helst reaktion från den heller.

Jag har googlat runt allt jag kan på både modellen, liknande modeller och laptops i allmänhet med liknande symptom men har inte hittat något som hjälpt alls och hoppas att det kan finnas någon här som kanske har en idé vad jag kan göra.

Jag har testat följande:
*Starta som vanligt med laddare och batteri.
*Starta med bara laddare/batteri.
*Mätt både batteri och laddare så de har spänning och rätt sådan.
*Tagit bort laddare/batteri för en hard reser genom att hålla inne startknappen enligt olika varianter med 10, 30, 60 sekunder samt ett knep från någon Lenovotekniker med att klicka på knappen 11 gånger och på den 11e gången hålla inne i 30 sekunder. Dessa tester har sedan repeterats med efterföljd av att starta med bara laddare/batteri och båda.
*Kopplat bort CMOS i varierande mellan 1-20 minuter.
*Kopplat bort DVD, CMOS, RAM, SSD, WiFi.
*Kollat runt på mobo efter tecken på skada (fukt, värme eller annat man skulle kunna se med ögat)
*Kopplat in extern skärm/tangentbord/mus.

De enda reaktioner jag får på datorn hur jag än gör är:
*Powerknappen lyser (möjligtvis lite svagare än normalt men inte säker).

Skärmen reagerar inte alls, CPU-fläkten rör sig inte utan det absolut enda livstecknet jag kan se är att dioden i powerknappen lyser.

SSDn är det inget fel på och all data är redan räddad så jag är öppen för förslag på att testa vad som helst, så kom med vad för tips ni kan tänkas ha.
Har multimeter om det är något ni vill att jag ska mäta i datorn.

Av Matte_Lind

mm, men det skulle inte gå i det här fallet =/

Av Matte_Lind

okej, jo jag har en, men vi vill inte dra ner en till.
grejen är att den som går ner just nu sitter i bredbandsmodemets uttag för digitalTV, och skulle jag bara ha internet så måste den sitta i routern. det är därför dsom det inte fungerar med den där.

Av Matte_Lind

Nja alltså grejen är ju att jag inte vill dra ner en kabel genom vägg och golv/tak (eller min pappa vill inte) Så därför tänkte jag att jag skulle köra med trådlöst.

Av Matte_Lind

Nytt WLAN-kort, internet dör efter ett tag.

Hej.

Jag köpte tidigare i veckan ett trådlöst nätverkskort föratt ha till en av mina starionära datorer. Hittade ett billigt på OnOff som jag åkte och köpte. Det blev ett sånthär:
"BELKIN Trådlöst nätverkskort F5D8000YY"
http://www.onoff.com/online/se/inet.nsf/vProd/31323?opendocum...

Det sitter ju i och det verkar ju fungera bra, förutom en liten detalj, att internet lägger av efter ett tag. Enligt Windows så är det inga problem och själva nätverket verkar fungera men jag får ingen internetanslutning.

Detta kan ta allt från 5-10 minuter till 1 timme, inatt så stod datorn på och då hade jag fortfarande internet efter typ 8-12 timmar. (Då stod dator helt passiv)

För att få internet igen måste jag dra ut nätverkskortet och stoppa i det igen (det är ett Laptop-kort i en PCI-modul)

Min router är det inget fel på, den fungerar ut,märkt, jag har för övrigt även 2st laptops uppkopplade på den, en vanlig PC och en MacBook, och de har inge problem med att internet slutar att fungera.

Anledningen till att jag bile ha ett så billigt koret som mäjligt var att denna dator står ca 2-3m från routern fast på våningen under och sladden som gick hit tidigare sitter nu i min nya digitalbox.

Är det någpon som har en aning om vad som kan vara felet? Är extremt mycket tacksam för all den hjälp jag kan få då det börjar bli väldigt jobbigt att bli tvungen att böja sig ner och dra ut det och sätta i det igen, vänta på att msn ska koppla upp sig, och så vidare.

MVH Mathias

Av Matte_Lind

Om du skulle ha läst endast lite om Iphone så kanske du hade vetat att SIM-kortet som sitter i den är inbyggt, det skall alltså inte gå att byta det, och det är det som rä meningen, den säljs endast med AT & T abonnemang, och det kommer den att göras i USA i de kommande 2 åren, AT & T är de enda som har och kommer att ha rettigheter att sälja den fram tills om 2 år.

Om deras abonnemang fungerar i Sverie återstår att se, men det blir dyrt, då jag antar att du inte redan har ett AT & T abonnemang så komer detatt kosta dig 59$ i månaden under 2års tid vilket är bindningstiden på abonnemandet och det är ca 13 500kr.

Om du redan har ett AT & T abonnemang så kostar det endast typ 20 eller 29$ i månaden.

EDIT:

Hittade lite info i den andra IPhone tråden =P

Citat:

Ursprungligen inskrivet av jens
värt att nämna är väll att abonumanget som iphone binds med i usa, är med obegränsat användande av mail o webb relaterade tjänster. alltså man får surfa hur mycket man vill o maila hur mycket man vill, sådanna abonumang brukar kosta en hel del även här i sverige. för 59 dollar får 450 fria minuter, unlimited Data (Email&web), 200 fria sms, plus Rollover minutes vilket jag antar är att de minuter man har kvar förs över på nästa månad

så man får ha i åtanke oxå att prissättningen i usa, inte går att dra som parallell till hure är i sverige o europa. som nån skrev i annan tråd, en amerikanare skulle aldrig köpa så bensintörstiga bilar, om priset för bensin var samma som här. de förstår inte hur vi kan köpa bensin för det priset vi gör. likaså kostar en hel del bilmodeller som finns både i usa och här i sverige, ca 20-150000 mindre i usa, varför? jo för att priserna är anpassade till marknaden och dess konkurans.

så att spekulera i vad den kommer kosta i sverige o europa är väldigt svårt innan den ens lanserats, innan vi ens vet vad europa versionen kommer innehålla.

// M

Av Matte_Lind

Jag tror nog att det blir den jag hade hittat, visade honom den nyss och han var nöjd.

Men det jag tänkte på, hur bra är en Turion 64 X2 TL-52 @ 1.6GHz?
Någon som har ett humm om man jämför prestandan på den och en Athlon 64 3400+.

Förutom att det är en Dual core då, för det vet jag redan hur prestandaskillnaden bli på ett ungefär.

Vi beställer antagligen redan idag så.

Av Matte_Lind

Nja, han kommer hem från 11månaders lumpen imorgon och är rätt så sugen på att köpa den så fort som det bara går. Och med största sannolikhet blir det ju över internet så då kan det ju ta lite tid. För eventuelt blir han borta 2år till på internartionelltjänst så den kommer troligen att inhandlas som senast i början av nästa vecka.

Men vad tycker ni om det förslaget jag hade eller har ni andra förslag?

Av Matte_Lind

Den har till att börja med bara 1GB RAM, och ja, det spelar rätt så stor roll.

SEn så kostar den inte alls under 10k, jag hittar 2st verisioner på Procerunner, den ena från billigast ca 14k och den andra billigast från ca 11k men den som är den billigare har då en sämre CPU (1.83 GHz C2D mot en 2.0 GHz c2d) MEn den är så billig hos nått litet företag och jag föredrar att handla från riktiga och seriösa återförsäljare och inte småsaker som knappt har en fungerande hemsida.)

EDIT:
Den billiga verisionen finns på inWarehouse också men då kostar även den 14931kr.

Av Matte_Lind

Laptop ~10-11k Spel, förslag?

Hej.

Min brorsa har nu kommit på att han vill ha en laptop. Den ska kosta runt 10 000kr men pengar har han så om det är en liten bit över gör det inget.

Han vill väl typ kolla på lite film, musik och spela spel. Att alt ska vara på maximal grafik är inget krav han ställer på spelen. Men det ska ju gå att spela på den.

Jag personligen spelar inte alls och på den bärbara marknaden så finns det inget annat är Mac för mig så jag är inte så insatt i hur e olika grafikkortet i alla bärbara är.

Enda jag vet som datorn ska ha är väl:
INGET integrerat skit kort som ett Intel GMA 9xx, ATi Xpress eller så.
Det bör vara absolut minst 1GB RAM, antaglien 2GB.
Så stor hårddisk som möjligt.
Skärmen ska väl vara 15.4" eller 17"

Annars är det väl inte så mycket mer.

Jag kollade väldigt snabbt på pricerunner och den här låg bland de översta:
http://www.dustinhome.se/Dacsaportal/?ProdID=5010108703&csref...
Tycker att den verkade gnaska så schyst.
2GB RAM, 17", Turion 64 X2 TL-52 1.6 GHz, nVIDIA GeForce Go 7600 256 MB, 160GB HDD.

Ett 7600 Go är ju rät så bra vad jag vet och med 256BM VRAM lär det ju räcka. Ma nfår med en fjärrkontroll vilket är najs om han ska kolla på film, vilket jag tror att han kommer göra en del.
Dock verkar den inte ha någon S-VHS eller RCA (TV-out) så att han kan koppla den till sin TV.

Annars så är väl det enda negativa med den att den har Windows till att börja mend men speciellt att den kör med Vista, men det är inget broblem, jag har ett par lisencer med XP (orginal alltså) som jag an installera på den.

Vad tycker ni? Kom med egna idéer!

Av Matte_Lind

Mitt iTunes får upp något C++ Runtime Error och stänger av sig.

Som topis så när jag nu bara startar mitt iTunes så får jag upp ett meddelande med:
"
Microsoft Visual C++ Runtime Library

Runtime Error!
Program [sökväg]\iTuner.exe

This application has...
"

Jag har aldrig haft något problem tidigare och nu efter att jag öppnar det så tar det kanske 5-10 sek innan det kommer upp och klickar jag OK så stängs et av och jag får starta det igen men det ger inget. Dock så om jag klickar igång en låt snabbt så startar den och musiken fortsätter spelas om jag inte klickar OK på meddelandet. Men jag kommer ju inte åt några kontroller så det duger inte.

Om jag installerar om, är det bara att spara library filen och typ importera då eller? Jag försökte göra detta tidigare när Vista var nytt och jagville testa min lagliga kopia jag fick av skolan men då gick det ej att får det bibiloteket att fungera i det nya iTunes.

MVH Mathias

Av Matte_Lind

Skicka text till lista.

Hej.

Det är en sak som jag ksulle behöva ha lite hjälp med, jag vill göra en hemsida, elelr en del av en sida när det ska finnas en knapp, en texbox (i J-script heter det väl bara tex. Tex1 men jag är van vid C#)

Den som ska hända är att när jag klickar på knappen så ska den skicka texten i textboxen till en lista som då tex, finns nedanför, så att man skulle kunna använda det hela som en namninsammling.

MVH Mathias.

Av Matte_Lind
Citat:

Ursprungligen inskrivet av coolerfreak
Ditt sista uttalande framkommer väldigt vagt. Klart att A64 ska vara gjort för 64bits OS, men snälla nån! hur mycket vinner man igentligen..

Emm.. det är ju precis det jag säger. Set jag i alla fall ville få fram var att jag Egentligen (notera stavningen) inte tjänar så mycket på att ha en A64 mot en AXP om du inte utnyttjar de saker som A64:an har men AXP:n inte har.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av coolerfreak
Förutom A64, så håller Socket A än idag en förbaskat bra prestanda om man höjer klockfrekvensen runt 2.6-2.7ghz helst och minst 2Gb minne. Men de handlar om vilka spel man kör igentligen, och vilken FPS man tycker är behaglig. En del kan ju komma med totallt värdelösa resultat och tycka att de glider på någorlunda, men ibland kan man verkligen börja undra hur en del funkar när dom nämner 15-30fps som stabilt och fullt fungerande.

Angående ditt FPS snacka så det jag menade med att jag körde med en Athlon XP processor och att det flöt på var att jag tex. har på F.E.A.R. med de absoluta maxinställningarna, och så kör det inbyggsa testet som finns där på en statistik på att 96% av tiden så ligger min FPS på över 45, vilket är max som de mäter i det testet, elelr inte max med skalan ligger på några olika för att dela in det i olika grupper opch den sista är 45+ (alltså 45 och över).

// M

Av Matte_Lind

1. Vem skulle rekomendera en s939 processor idag? De är ju helt ute! De tillverkas inte längre och alla affärer försöker bara sälja slut på dem!

Ska du köpa nytt och det ska vara MAD så är det bara AM2 som finns att välja på!

2. Vadå att det inte knapt finns kylning till Socket A, jag sitter själv på en Zalman CNPS7000B-AlCu Och den fungerar _mycket_ bra!

Sitter även på en Socket A AMD Athlon XP "Barton" 2500+ @ 3000-3200+, 1.5 GB RAM, 6800 GT och det fungerar hur bra som helst, nu har jag visserligen slutat spela men skulle jag vilja spela så fungerar alla spel hur bra som helst! Oblivion körs på "High" (automatinställninger) och det laggar inte.

Och det här med 32- och 64-bits, ja om du kör med Win XP Pro 64-bit Edit. Eller (dessvärre) Win Vista 64-bits så kan du märka skillnad, men sitter du i vanliga XP Pro som är 32-bits så kan du ju itne utnyttna den 64-bits arkitekturen som Athlon64 ger.

Länge Leve Socket A!

Av Matte_Lind

Microsoft har utformat Vista på det sättet för att folk inte ska piratkopiera det, om du byter någon vital del i datorn som komemr ud bli tvungen at omaktivera det. Det jobbiga med det här är då att en Vista verision (ej OEM) går bara att aktivera 10 gånger. Så antagligen anser Vista att du bytt processor när du klockat den, då processorn är en rätt så vital del.

Enligt mina egna åsikter så, du har faktsikt skaffat Vista, hade du förväntat dig något bra av ett crap företag som Microsofteller? Faktiskt så tycker jag, skylld dig själv, då du kör Vista

Av Matte_Lind

hmm tror ni att de kommer att sänka priserna på sina laptops om man får Linox istället?
Och kommer det då vara istället för MS och inte så att et är båda? (vill inte ha Windows igen så)

Av Matte_Lind

Sitter på en 2500+ Barton @ 2.08 GHz @ 166x12.5
DDR400 minnen men mobot MSI KT333 Ultra pallar väl inte med mera än PC2700 så =/

Mren funderar på att skaffa ett Asus A7N8X DLX så jag kan klocka min CPU mera

Annars så sitter en Zalman 7000 AlCu på den, går på lägsta, rumstemp ca 26grader, Vcore @ 1.7 och tempen är på 48grader.

Det där med spread spectrum, ska man stänga av det? tror att min står på typ ~0.25% eller nått. Vad är det bra för?

Av Matte_Lind

har inte kollat tidigare men ser nu att du har just den CPU och mobot jag funderat på ju

vad är det som stoppar dug från att klocka mera? är det kylningen? hur går det att ställa in devidern mellan minnena och CPU FSB:n? går det att köra minnena i 3 mot CPU på då 1 ? 3:1 eller 1:3 (inte säker på hur det är man skriver) (för det är ju 400MHz minnen jag har, och multipeln är väl på 2.25 (1.8 GHz = 1800 MHz, 1800/800=2.25...400(DDR) * 3 (devidern) = 1200 (FSB) och det gånger 2.25 blir 2.7 GHz vilket är ungefär som du har, funderade på att skaffa en Scythe Ninja eller någon annan stor och ordentlig kylare (min polare har någon scythe kylare på sin E6600 @ 3.7 GHz)

Av Matte_Lind

Okej, men skule jag kunna ha de 2 minnena och sean stoppa i tex. 2st 512 DDR2 minnen?

skulle det inte bli lite kontigt med timingsarna och hur devidern är mot CPU:ns FSB då?