Inlägg

Inlägg som Gitarren har skrivit i forumet
Av Gitarren
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zidust
Mm sant, men om jag köper mobben så tror jag att jag köper den med bästa 24mån abb för mig utan förhöjd månadsavgift och tar den på företaget ^^. Slipper ju då momsen vilket gör telefonen billigast möjligt för mig ^^.

Jag vet inte vad du kan om ekonomi och bokföring, men om det är din egna firma vi pratar om och inte en du är anställd på så är det inte bara momsen som är avdragsgill utan hela kostnaden vilket gör mobilen betydligt billigare.

Värt att notera är att om man har fast-pris-abonnemang på företaget så är hela kostnaden avdragsgill, om du däremot har "rörligt abonnemang" så måste du specificera vartenda samtal för att kunna göra avdrag för de som rings inom din näringsverksamhet.

Av Gitarren
Citat:

Ursprungligen inskrivet av razkie

En fråga som jag ställer mig är om man kanske kan använda mobilt bredband (som egentligen primärt riktar sig till dator) från t ex Bredbandsbolaget och sedan använda Skype i telefonen för att ringa och sms.

Hur tror ni möjligheterna ser ut för detta?

Hur har du tänkt att folk ska kunna ringa till dig då?

Kolla runt vad de olika operatörerna erbjuder för datapaket istället och välj en som passar dig. De flesta telefonabonnemang kostar i princip inget idag, dvs de har knappt några fasta månadsavgifter (om ens några alls), så leta efter den operatören som har billigast datapaket/GB och ett abonnemang med låga fasta kostnader.

I framtiden kommer säkert ip-telefoni via mobilen växa mer och mer, men som sagt, de som inte använder sig utav det måste ju kunna nå dig också

Förövrigt så är ju BBB och Telenor samma bolag så om du just tycker om BBB kan du ju kika på vad Telenor erbjuder.

Av Gitarren

Jag har egentligen inget att tillföra förutom att nu vart även jag väldigt sugen på en filmkamera att ha med upp till årets skidsäsong. Grymmast vore självklart att även kunna fästa den på hjälmen =D

Av Gitarren

"En TV-mottagare är en sådan teknisk utrustning som är avsedd att ta emot utsändning eller vidaresändning av TV- program, även om utrustningen också kan användas för annat ändamål."

En dator är inte avsedd för att ta emot tv-sändningar. Att en dator KAN ta emot tv-sändningar är "ett annat ändamål" men inte dess primära syfte.

Skulle vara kul att se någon argumentera för att en dator är avsedd för att ta emot tv-sändningar. (Möjligtvis någon enstaka HTPC)

Av Gitarren
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Extreat
På min gamla dator av fabrikatet HP kunde man installera om Window om man tryckte F10 vid uppstart. Den fungerade som någon sorts återställning, alla konton var borta, så man var tvungen att göra nya. Det som var väldigt underligt var att när jag skulle öppna en playlist med Winamp såg jag alla mina gamla mappar som jag trodde var borta för evigt. Dessa mappar gick inte att se om man gick "den vanliga vägen". Lite senare såg jag att även alla mappar för de gamla användarna var kvar gömda på något sätt.

För att installera om XP fullständigt var man tvungen att välja "Destruktiv återställning". Det var väldigt egendomligt, kan detta vara något liknande? Kan minnas att datorn utförde detta en gång utan min tillåtelse.

Det är en HP dator...

Men det märkliga var att det bara var 1 konto utav 4 som var "återställt".

När du menar att du inte såg mapparna om du gick in "den vanliga vägen" menar du då att du fick gå in via C:\dokuments and settings\användare osv

Av Gitarren
Citat:

Ursprungligen inskrivet av cabraja
Du sa att genvägarna pekade på en annan konstig mapp.
Och att datorn var ominstallerad...
Jag skulle tippa på att den blev ominstallerad men inte formaterad.
Så nytt windows över gammalt windows men pga samma användarnamn
fick dem gammla bytas under installationen.

mvh Antonio

Vad kan då vara orsaken till detta? =/

Av Gitarren

Jag vill minnas att alla 4 konton är admin-konton.

Av Gitarren

Det var sent på kvällen så ville mest få det fixat, hon med.

En ordentlig genomsökning gjorde jag inte, körde bara avg en gång, så det finns iofs mer att hämta där.

Hon sitter bakom en vanlig router, kan inte minnas märket men inge märkvärdigt. Kopplad via kabel, inte wifi.

Hon använder inte msn eller något sådant, däremot gör hennes barn det och där fanns det en del skit, men som sagt inget som stack ut riktigt. Dock var det ju bara en sökning med avg jag gjorde. Hursomhelst så är det märkligt att det händer just hennes användare med tanke på att hon är antagligen den som "surfar säkrast". Men man kan ju ha otur.

Av Gitarren

Personlig data "försvinner" mystiskt.

Hej!

För en månad sedan ungefär var jag hemma hos en kund och hjälpte henne med hennes dator.

Det finns 4 stycken konton på datorn. Datorn kör win xp home.
Ett av kontona hade "återställts till original". Vad jag menar då är att bakgrundsbilder, mejl i outlook, alla bilder, favoriuter, dokument osv under "mina dokument" var borta. Det var som att någon hade ominstallerat windows.

Det skumma i det hela var att dokumenten inte alls var borta, de låg under hennes mapp i "dokuments and settings" precis som de ska. Däremot var alla genvägar till hennes dokument osv ändrade till en annan konstig mapp som jag inte minns namnet på nu, den låg dock också under "documents and settings" och var skapad under den tiden som detta hände.

Jag gjorde en systemåterställning och som tur var så blev allt precis som vanligt. Det stod dock inget speciellt om ändringar i systemåterställningen, utan enbart "system checkpoint". Gjorde en virussökning, men hittade inte mycket.

Nu har det hänt igen, fast nu var det bara mejlen som hade flyttat på sig.

Är det någon som kan bidra med hjälp till detta mystiska problem?

Tacksam för svar!

Av Gitarren

Microsoft räknar 1 kb som 1024 bytes.
Hårddisktillverkarna räknar 1 kb som 1000 bytes.

Därför ser disken ut att vara "mindre" i windows.

Av Gitarren
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dumbo
Jag skulle aldrig köra på mindre än L vad gäller bildstorleken. Komprimeringen kan man ställa till Normal, om man vill och tror sig få ont om plats. Det ska till ganska noggranna granskningar eller kraftigt efterarbete i photoshop (eller va man nu använder) för att man ska se skillnaden mellan normal och fine. Däremot begräsas man ganska drastiskt i vad man kan göra med bilden om man ställer ner bildstorleken.

Det blir nog till att köra med L och normal i fortsättningen. De gånger jag vill ta kort på sådant som jag vet är viktigt/en bild som kommer betyda något osv ställer jag in på RAW + L Fine.

Blir nog till att köpa ett till minneskort också, 4gb fylls rätt fort. Det är dock sjukt billigt idag, kommer ihåg när vi köpte 256mb till en av våra första canon och det kostade närmare 800 kr

Av Gitarren

Bildkvalitet, Fine eller Normal? EOS 450D

Jag har nyss fått en EOS 450D, och har börjat undra över inställningarna för bildstorleken. Det finns fine och normal komprimering under respektive bildstorlek.

• 4272 x 2848 (L)
• 3088 x 2056 (M)
• 2256 x 1504 (S)

Om jag ställer in S och Fine blir den bilden större än M och Normal t.ex.

Jag tar mycket vardagliga kort som inte behöver ha superkvalitet/storlek. Jag kör således helst på M. Däremot undrar jag om det är värt att köra på M och Fine eller om jag skall hålla mig till M och Normal för vanliga bilder.

Hur stor blir skillnaden egentligen mellan Normal och Fine komprimering?

Av Gitarren

Tack för era svar! Skönt att höra att det finns. Jag har alltid gillat HP, så ska kolla in lite i det där. Annars får jag vänta tills produkten utvecklas bättre.

Av Gitarren

Sim-kort i laptopen?

Hej!

Jag undrar om det finns någon laptop där man kan stoppa in ett sim kort och helt enkelt ha mobilt bredband via 3G som på en vanlig 3G mobil. Antennen skulle då vara inbyggd i datorn så att man slipper den lilla dosan som nu behövs med mobilt bredband till bärbara datorer.

Och om det inte finns, vad må då anledningen till det vara.. =/ Jag hade köpt en sådan dator direkt.

Av Gitarren

Speedstep var självklart av.

Dock stängde jag av varenda inställning som fanns i bios i princip, och nu stannar multipliern på 7. Super pi 1M körs på 24,5 med en klock på 2,45Ghz, så det får duga för tillfället.

Tack för tipsen loxus och skillz!

Av Gitarren

Ja multipliern är på 6 även under hård belastning, så det är inte att den klockar ner sig när kraften inte används.

Jag ska kolla kylaren ikväll.

Jag vill att multipliern ska vara 7 och inte 6 helt enkelt, så jag kan få ordentliga clocks.

Av Gitarren

Datorn sänker multipliern från 7 till 6??

Hej!

Klockar datorn till och från när jag känner att jag behöver det, har alltid fungerat ordentligt. Men nu har jag uppdaterat bioset, och då har en del inställningar ändrats osv. Hursom är problemet att datorn ändrar multipliern från 7 till 6.

Sedan får jag över 1 minut på super pi 1M.

Core speed: 2100 Mhz
Multiplier 6
Bus speed 350 Mhz
Rated FSB 1400 Mhz

Core temp läser ut 82 grader utan belastning. MEN flänsen är inte varm typ cirka 40 grader kanske, dock sitter kylaren ordentligt. Stock kylare.

Vad är det jag skall kolla/ändra?

Mvh
Pontus

Gäller datorn i sign.

Av Gitarren
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fredrik
Jag använde @Bios när jag flashade mitt ds3-kort under Vista64 och det fungerade utan problem.

Visst ja! Hade glömt bort det programmet, ska testa det!

Edit: Fixat det nu, allt funkade perfekt. Tack för hjälpen!

Av Gitarren

Hur uppdatera bios i 64 bitars windows?

Hej!

Vill uppdatera mitt bios till mitt moderkort, Gigabyte P965 - DS4. Men jag laddar ner filerna från gigabytes hemsida och kör programmet, så fungerar det inte eftersom jag kör 64 bitars vista. Hur ska jag göra för att kunna uppdatera? Har aldrig flashat bios manuellt eller liknande.. hur gör jag?

Tacksam för svar!

Av Gitarren

Det var ju lika bra som vanligt av windows att inkludera ett program som ändå inte gör sitt jobb. Kul.