Inlägg

Inlägg som s.c.s.i. har skrivit i forumet
Av s.c.s.i.

Är det någon som vet var man kan få tag på en passande sleave till den? Innan jag köpte datorn så tittade jag på några youtube-recensioner som visade upp en medföljande sleave, men den verkar inte vara tillgänglig. På ebay finns det sleaves för den gamla modellen, t.ex. här, men hittar inget för den nya.

Jag är dock lite anal när det kommer till passformen, och modellerna har ju olika dimensioner. Den skulle säkert bara ok, men föredrar såklart en sydd efter rätt form.

Av s.c.s.i.
Skrivet av improwise:

Måste dock ändra mig lite om Dells hemsida som jag tidigare tyckte inte var så bra. Jag hade fel, korrekt betyg borde snarare vara att den är usel. Otroligt förvirrande (även för en som jobbar med IT hela dagarna), häpnadsväckande långsam, på åtminstonde 3 olika språk svenska, danska och vad jag gissar är italienska ("Sistema operativo Microsoft"). Häpnadsväckande att något företag kan ha så dålig hemsida 2015, i synnerhet ett internationellt bolag som jobbar med IT. Föreställer mig att det säkert är 10-20% av alla tänkta beställningar som aldrig blir av pga att folk inte orkar kämpa sig igenom (eller drar slutsatsen att kvalitén på hemsidan är representativ för kvalitén på produkterna). Här måste Dell verkligen ta sig i kragen för att vara i närheten av typ Apple och Lenovo.

It gets worse. Jag blev idag uppringd från ett utländskt nummer, som jag naturligtvis inte svarade på. Därefter får jag ett mail från Dells "Order Verification Team", där det står (också på engelska) att jag måste kontakta dem inom 6 timmar, annars avbryts min order.

Kundupplevelsen är verkligen inte vad man satsar på. Vad skulle hända om jag inte hade haft tillgång till telefon eller mail idag? Vad skulle hänt om jag inte
kunde läsa eller förstå engelska? Jag la dessutom ordern i tisdags (och fick en bekräftelse samma dag) så om de skulle ha avbrytit min order idag så skulle de ha slösat bort två av mina dagar. Helt värdelöst.

Jag hoppas verkligen att den här datorn kommer att motsvara mina förväntningar, efter allt strul med ordern och en hel jäkla månads leveranstid (om det inte blir ännu längre). Hade ju aldrig beställt direkt från Dell.se om den hade funnits i lager hos andra leverantörer, men nu visar det sig ju att jag kommer att få vänta lika länge på datorn ändå.

Edit: Jag har dock fått jättebra bemötade via Dells Facebook-sida och även här på forumet verkar supporten vara bra, så kan såklart inte dra hela Dell över samma kam.

Av s.c.s.i.

Dell verkar ha lite problem med leveranserna. Enligt deras sida så är beräknad fraktdatum 2:a april. Jag la en order i måndags och fick senare på dagen ett bekräftelsemail med beräknat leveransdatum 17:e april.
Jag är i rätt akut behov av en laptop och vet inte om jag ska avbeställa och kolla på alternativ eller vänta.

Kan vara nåt att tänka på om någon skulle vara i samma sists som mig.

Av s.c.s.i.
Skrivet av improwise:

Hur är det med gångjärnen för bildskärmen, är de nog stadiga för att hålla skärmen på plats oavsett vinkel på skärm/dator? Kanske var mest ett problem förr i tiden när man typ låg med laptopen på knät och bildskärmen hela tiden föll framåt över tangentbordet. Grymt irriterande och förvisso även sjukt oergonimiskt

Jag har läst och sett en massa reviews, och om något så påpekas det att gångjärnen är lite för fasta, att man inte kan öppna locket med en hand (alltså utan att hela datorn följer med), så låter verkligen inte som att det blir nåt problem.

Av s.c.s.i.

Och nu börjar datumet skjutas upp på Dell.se, oväntat...

Av s.c.s.i.
Skrivet av Agile:

Ja du kan plocka bort det, inga problem.

Tackar!

Är så sjukt sugen på i5-versionen med fhd-skärm, tråkigt att de inte finns färdiga för leverans. Hoppas verkligen inte att det blir några förseningar, som det ju alltid brukar bli.

Av s.c.s.i.

Dum fråga kanske, men på samtliga bilder och videos jag har sett så sitter det ett Intel-'klistermärke' till höger om trackpaden. Går denna att ta bort utan att lämnar spår, eller är den på nåt sätt integrerad i ytbeläggningen?

Av s.c.s.i.
Skrivet av timerx:

Det enda som kan vara negativt med att inte använda <a> är att om någon klickar på sin mitt-knapp (mouse 3) så kommer denna inte öppnas i ett nytt fönster och du måste således hantera detta själv i javascript.

Å andra sidan så kan detta också vara önskvärt. Om länken t.ex. gör ett ajax-anrop och öppnar en meny eller nåt, så vill man kanske inte tillåta mitten-klick (som ändå inte skulle fungera på nåt vettigt sätt).

Jag försöker hitta någon bra artikel om det här, men det är väldigt svårsökt.

Av s.c.s.i.

Måste javascript-länkar vara omgivna av <a>-tagg?

Hellu,

Dum fråga kanske, och jag lyckas verkligen inte ens formulera den i en googling, but here goes:

När det kommer till DOM vars klickhantering helt hanteras av js, finns det någon fördel med att omge elementet med en a-tagg? Det verkar vara standard att göra så (t.ex. <a href="#"><img></img></a>) med vad är fördelen, när man kan fånga elementets klick-event ändå?

Är det en bra praxis att omge allt klickbart med <a>? Är det nödvändigt? Och som en liten bonusfråga, måste man ange något i href? Varför används # som standard?

Tack!

Edit: Vi bortser såklart från de faktum att a-taggar fortfarande är klickbara även om webbläsaren inte har js aktiverat. Ponera att det handlar om en webbapplikation där js är självklart.

Av s.c.s.i.

[Nytt projekt] Chrome-plugin som anpassar Netflix för htpc

Hej,
Håller på med ett litet projekt som jag tänkte visa upp. Testa gärna och kom med input.

Bakgrund och ambition:
Netflix på htpc:s är ganska kasst. Det finns inga bra integrationer med t.ex. xbmc eller plex, så man får köra det via webbläsaren. Den stora bristen är att det inte går att styra med tangentbord och framförallt fjärrkontroll.
Jag använder själv xbmc med en wmc-fjärrkontroll och det fungerar klockrent, men när jag hoppar över till netflix så måste jag dra fram musen och tangentbordet.

Jag gör detta för eget bruk, men efter allt googlade på hur man kan integrera netflix i xbmc så såg jag på diverse forum att efterfrågan är stor, så jag får helt enkelt se hur det utvecklas.

Lösning:
Ett plugin för Chrome som helt redisagnar gränssnittet och ger stöd för tangenbord (och därgenom, diverse fjärrkontroller).

Vad fungerar än så länge:
Man kan bläddra runt på startsidan, se sin lista ("My watch list"), rekommenderationer baserat på vad man har tittat på osv, samt bläddra genom genrer. Man kan se info om en vald film.
Spelaren i sig har redan stöd för vissa tangentbordskommandom, så den har jag inte gjort något än.

Vad som är kvar att göra:
En hel del, men huvusakligen så kan man ännu inte lägga till filmer till sin watch list, och man kan inte söka.
Navigeringen är lite buggig.

Hur gör man:
Det är förhoppningsvis ganska enkelt. Installera pluginnet från Chrome Store:
https://chrome.google.com/webstore/detail/netflix-ht-super-ea...

Se till att det är aktiverat och gå in på netflix.com (du måste redan vara inloggad).
Använt piltangenterna för att navigera. Tryck I (som i Ivar) för att visa info om vald film. Tryck Enter för att spela upp vald film eller välja ett markerat menyalternativ.
Trycker man på vänsterpilen när en film längst till vänster är vald, så kommer menyn fram.

Några skärmdumpar:

http://i.imgur.com/QBtQXR0.png

http://i.imgur.com/eqzCqFF.jpg

Av s.c.s.i.

Det måste absolut inte ligga i Sverige. Jag ska kolla upp Ovh, men som sagt, är funderam på om traditionella webbhotell överhuvutaget tillåter den trafik som mitt spel kommer att innebära. Vilket är synd, för de är så enkla!

Jag kanske lever i det förflutna, men jag har fått för mig att diverse cloud-servrar kräver en massa serverrelaterad kunskap, confande osv.

Av s.c.s.i.

Typ av webbhotell för ett enkelt, webbaserat spel?

Hej,

Jag jobbar på ett enkelt webbaserat spel. Spelet gör ajax-anrop mot en massa olika php-filer som sköter lite enkel logik och pratar med en databas. Inget fancy. Klienten pollar servern var 5:e sekund för att kolla efter uppdateringar, nya chatt-meddelanden osv.

Jag har ett konto hos One.com och allt har hittills fungerat utan problem, men så helt plötsligt blev min ip-adress spärrad. Jag kontaktade supporten och de sa att det var p.g.a. min ip hade pollat deras servrar var 5:e sekund. Duh! Det var inga problem att få ip-adressen spärrhävd, men det är ju tydligt att jag inte kan fortsätta att använda dem.

Så vad är det för typ av server man egentligen ska ha för det här ändamålet? Jag antar att alla vanliga webbhotell kommer att ogilla ett massivt pollande (om man har flyt och spelet blir populärt alltså =p), även fast det handlar om minimala mängder data vid varje poll.
Jag behöver bara en enkel webbserver med php- och sql-stöd. Vill gärna slippa confa ihjäl mig, utan det får gärna fungera out-of-the-box, precis som det gjorde hos One.com.

What to do?

Av s.c.s.i.

Tack för hjälpen allihop!

Av s.c.s.i.
Skrivet av xinux:

Detta borde du inte använda php eller webservern till. Det bästa sättet att göra detta på är att skriva en tjänst eller schemalagd aktivitet, som tyvärr vanligtvis inte kan köras på ett vanligt webhotell.

Varför inte? Det är ett enkelt spel (ala Wordfeud) och "underhållet" kommer i princip att handla om köra en sql-query som tar bort alla posts äldre än ett visst datum, samt anropa ett annat script, som kommer att skicka push-meddelande till mobiltelefonerna (som också är en väldigt snabb och enkel process).

Vad är nackdelarna med att göra som jag har tänkt? Just nu fungerar det bra, jag använder har php-script för registrering, verifiering av inloggningsuppgifter, bjuda in spelare, osv, och allt fungerar smärtfritt.

Som det låter så är det här första projektet av det här slaget för mig, och första gången jag håller på med php överhuvudtaget, så jag är helt öppen för att saker som för mig verkar "fungera smärtfritt" egentligen är dåliga lösningar

Av s.c.s.i.

Tack, nu har jag ett begrepp att googla på!
Tyvärr stödjer inte One.com cronjobs (en av flera saker jag inte tänkte på, eller visste om att jag skulle behöva, när jag valde webhotell) men det verkar finnas rätt stora och pålitliga onlinetjänster för det (t.ex. https://www.setcronjob.com/) som jag ska ta en titt på.

Av s.c.s.i.

Ett kontinuerligt php-script som underhåller databasen?

Hej,

Jag skriver ett litet mobilspel som gör http-requests till php-script som ligger på ett One.com-konto. So far so god. Men jag behöver även ett script som körs kontinuerligt, som tar bort gamla spel, skickar push-meddelande till klienter, osv...

Frågan är, hur uppnår jag detta, utan att behöva sätta upp en dedikerad maskin som med jämna mellanrum (ca en gång i timmen, i mitt fall) kallar på ett underhållsscript? Min första tanke var ju att göra underhållsscriptet i en oändlig loop som sover en timme, kör sin grej, sover en timme osv, men scriptet får visst bara köras ett par sekunder innan det avbryts.

Finns det någon uppenbar lösning på det här som jag missar? Känns overkill att behöva sätta upp en hel server bara för att anropa en script en gång i timmen.

Tack!

Av s.c.s.i.
Skrivet av judn0erd:

Det där är ju Sievekings Omega-ställ fast i pianolack. Snyggt var det dock, och billigare än Sievekings!

Yes, jag skrev ju det i originaltråden
Jag gillar inte alls träfaneren på deras.

Av s.c.s.i.

Jag har själv lääänge och helt förgäves letat efter ett snyggt hörlurställ och till slut bestämt mig för att ta fram ett eget.
http://www.blocket.se/stockholm/Exklusiva_horlursstall_438672...

Av s.c.s.i.

Något väldigt ogenomtänkt med WP är den gemensamma volymen för _allt_, inklusive headsetet/hörlurarna. Jag måste ha ringvolymen på 17-18 för att höra diverse meddelandeljud/påminnelser. Detta är på tok för högt för hörlurar när man t.ex. lyssnar på Spotify. Där vill jag ha volymen på 5-6, vilket resulterar i att mitt huvud sprängs varje gång jag glömmer att sänka volymen innan jag startar Spotify.

När jag sedan är klar med Spotify måste jag likaså komma ihåg att öka volymen igen, annars missar jag ljudsignaler.
Jag måste alltid komma ihåg att sänka volymen innan jag startar nåt random YouTube-klipp för att ljudvolymen i dessa ofta är mycket högre än ljudsignalvolymen. Och naturligtvis komma ihåg att höja sedan igen.

Seriöst, vem har konstruerat detta och tycker att det är ett fungerande system?

Av s.c.s.i.

Jag gillar verkligen People-hubben och sättet den visar facebook-uppdateringar (den laddar alla uppdates sjukt mycket snabbare än t.ex. iPhone-appen gör) men har ett problem;

Finns det något sätt att filtrera bort alla värdelösa uppdates från diverse spel, Farmville och allt vad det är? Jag har stängt av dessa i desktop-versionen och ser dem inte i iphone-appen eller om jag loggar in via webben, men de syns både i People-hubben OCH den fristående Fb-appen till WP.

Finns det ett sätt att filtrera bort oönskade uppdateringar?

Skickades från m.sweclockers.com