Nvidia har utvecklat en ny kontrollpanel för grafikinställningar i Windows kallad Nvidia App. Programmet kommer ersätta gamla Geforce Experience och sedermera även Nvidia Control Panel, och släpptes i en öppen beta i februari i år.

Nvidia har undan för undan lagt till saknade funktioner och inställningar i programmet – i början av oktober kom till exempel en uppdatering med stöd för G-Sync och HDR på flera skärmar.

Företaget har tidigare sagt att Nvidia App ska släppas i skarp version innan årsskiftet, men nu skriver framträdande rykteskällan Kopite7kimi att programmet kommer lanseras officiellt tillsammans med de nya grafikkorten i Geforce RTX 50-serien, som Nvidia väntas presentera i samband med CES-mässan i Las Vegas i början av januari.

Förra veckan släppte Nvidia en enkät där företaget frågar spelare vilka kontrollpanelfunktioner de anser är viktigast bland ett antal förvalda inställningar som ännu inte har hittat in i Nvidia App. Företaget ber även spelare fylla i andra funktioner de önskar sig i programmet.