Streaming-chefer eniga om framtid som liknar kabel-TV

Permalänk
Medlem

Har dom inte lärt sig någonting alls? Idioter.
Men ja är ju bara och kolla på hur Youtube fungerar på TVn nu är fan MER total reklamtid nu på Youtube än till exempel TV4.

Jaja får mig och tänka på förr när familjen betalade dyrt för satellit TV och ändå så var alla kanaler fulla med långa irriterande reklamavbrott.

Länge leve piraten!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Xyborg:

Absolut, mer än halvera hennes lön så kan ni sänka abonnemangens priser med 0,021% . För det är så mycket det påverkar i förhållande till deras intäkter. Det motsvarar ungefär 3-4 öre för en kund. Plus att hon kommer gå till ett annat företag som är villig att betala henne mer. Det låter som en toppenidé.

Gör man det för alla höga chefer så är det säkert uppe i några procent som de kan antingen lägga på att sänka priset för kunden eller till att börja producera bättre innehåll. Med det sagt är de ju bara ett ruttet gäng snikna företagare och chefer och inget annat än maximal profit är viktigt. De har absolut all rätt att sköta sina företag hur de vill inom lagens gränser men väljer de att inte förstå att de driver fler att hitta innehållet på andra håll så är det deras problem.

Oavsett så finns det ingen rimlighet i att de tvingar en att köpa en tjänst med 30 kanaler som är 100% skit för att man vill se några få serier. Och ska man göra det för 3-4 olika tjänster så kan de sätta sig på mitt långfinger och börja rotera.

Permalänk
Medlem

Snart är vi tillbaka till varför folk piratade, var ju smidigheten och rimliga prisbilden som gjorde att många tycker det var bättre än pirat

Visa signatur

Fractal Design Node 304 -> ASUS ROG STRIX Z370-I GAMING ->i5 8600K -> be quiet! Pure Rock -> MSI GeForce RTX 4070 VENTUS 2X E 12G OC -> Corsair Vengeance LPX 3200 32GB -> Seasonic FOCUS Plus 650W Gold -> Samsung 960 EVO 500GB -> 2 * Western Digital Black 2 TB -> Samsung 850 EVO Basic SSD 500GB

Permalänk
Redaktion
Nyhetsredaktör

Hej allesammans!

Vill bara påminna om att SweClockers forumregler gäller även i kommentarsfält. Inlägg som strider mot reglerna kommer att plockas bort och upprepade regelbrott kommer att leda till avstängning.

Specifikt § 7 - Piratkopiering. Diskutera gärna nyheten men all antydan på att du har piratkopierat material eller hur man piratkopierar är förbjuden.

Om du vill läsa mer om våra regler kan du se dem här.

Permalänk
Medlem
Skrivet av andelf:

Nja, kanske lite, men mer likt en branschorganisation.

En branschorganisation förhandlar inte bort konkurrensen, men det gör en kartell ...

Visa signatur

|| R9 7950X MSI PRO X670-P WIFI 32GB-DDR5-6400c32 MSI RTX4080 Ventus 3X OC || CORE i9 12900KF MSI Z690 Tomahawk WIFI DDR4 32GB-3600c16 Gear1 TUF RTX3080 OC V2 || R7 5800X3D X570S CH8 Extreme 32GB-3800c18 Gigabyte RTX3080 GAMING OC || R9 5900X(B2) B550-F 32GB-3800c18 EVGA RTX3070 FTW Ultra || R9 3900X X470-Prime Pro 32GB-3200c16 MSI RTX2070 Super ||

Permalänk
Medlem

...och piratkopiering ökar...

Visa signatur

Fractal Design Define R6, ASUS X99a, Xeon E5-2697v3@3.5Ghz allcore, 64gb Hynix ECC REG 2133Mhz, 7900xt, 2.5gb nic

Server: Proxmox med OMV7, Teuenas och annat virtuellt: Supermicro X9SRH-7F, 64gb RAM, Xeon 2651v2, 4x10tb, 2.5gb Nic

Permalänk
Medlem

Säger som jag sagt i alla poster som tar upp liknande ämne...

Det är exakt samma företag och människor bakom detta som stod för att köpa upp Satellit/Parabol tv en gång i tiden, sänka kvaliten och öka priserna. Nu har de gjort samma sak med Streaming-tjänster och vill återgå till ovanstående modell och sedan skylla allt på "pirater" istället för att se på vad som faktiskt tog död på piratandet hos gemene man.

Vi kan väl säga att AT&T är ganska stor "bov"... var väl till slut 4-5 företag som hade marknaden i ett järngrepp och nu upprepas historien igen...

Visa signatur

Official Necrophor Site
http://www.facebook.com/Necrophor
Swedish Black/Death Metal

Permalänk
Medlem
Skrivet av Gnarf:

...och piratkopiering ökar...

Och kvalitén fortsätter att sjukna till allas förvåning.

Visa signatur

CPU : AMD Ryzen 5 5600X Moderkort : ASUS ROG Strix B550-F GAMING Grafikkort :EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 iCX Gaming HDMI 3xDP 11GBMinne : Corsair 16GB Chassi :Fractal Design Define 7 Compact Nätdel : Corsair RM750x Skärm #1 : Asus VG349Q Ultrawide Skärm #2 : Acer X34 Ultrawide

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av SotarnAnton:

"Intervjun lyfter hur avgifterna för streamingabonnemang på de allra flesta plattformarna har varit för låga sedan de lanserades, vilket har förhindrat plattformarna från att faktiskt tjäna på prenumerationerna"

Intressant, det är ju redan svindyrt till det lilla man får ju

Jag tänker ändå att man får väldigt mycket för en väldigt liten peng i många streamingabbonemang jämfört med vur det var på satellit-tv tiden.

Ville du ha filmpaketet med kabelTV på 90talet så kostade det säkerligen 400 spänn. Det motsvarar.väl 700 i dagsläget. Filmerna kom senare hit från boopremiärerna, man kunde inte välja film/serier själv, det funkade absolut bara på en TV och man kunde inte ta med sig innehållet till sommarstugan.
Mycket av innehållet för dessa dyra abonnemang hade dessutom vävt in reklam.
Man behövde också köpa det hela i stora klumpiga dels där sport å skit var inkluderat vilket sällan kunde väljs bort.
Dessutom var det ofts årskontrakt så fet gick inte direkt att hoppa mellan tjänsterna.

Jag vill påstå att man får en tekniskt fantastisk lösning för en hundring i månaden. Den har inte hallt men så var det förr också. En fast och en tiänst som byts ut efterhand är idag bra prisvärt.
Med det sagt blir jag också bra irriterad av att få serier/filmer undanryckta från de tjänster jag betalar för. Och att komma åt sport veriar fortfarande bra dyrt.
Hitta innehåll utanför mainstreamkanalerna är också svårare.
Och det är bra mycket pill att hålla på och fippla mellan tjänsterna. Jag håller med.

Allt är inte perfekt.

Men ja - jag tycker nog ändå att vi har det bra jämfört med för 20 år sedan på konsumentsidan faktiskt.

Visa signatur

🎮 → Node 304 • Ryzen 5 2600 + Nh-D14 • Gainward RTX 2070 • 32GB DDR4 • MSI B450I Gaming Plus AC
🖥️ → Acer Nitro XV273K Pbmiipphzx
💻 → Lenovo Yoga slim 7 pro 14" Oled

Permalänk
Medlem

Tur att man är helt ointresserad av all skräp-tv som produceras nuförtiden.

Visa signatur

“Always be wary of any helpful item that weighs less than its operating manual.”
― Terry Pratchett, Jingo

Permalänk
Medlem

Finns en anledning att mitt nästa projekt är nya "UGREEN DXP8800 Plus" och 8st 20TB diskar.

Lägger idag cirka 700kr i månaden på streamingtjänster och använder fortfarande Streamio istället.

Permalänk
Medlem

De producerar allt mer skit i allt lägre kvalitet och förväntar sig alltså att få allt mer betalt? Dessutom vill de stoppa in reklam.

De är helt världsfrånvända.

Jag betalar inte för något som visar reklam. Reklam är styggelse och det borde vara förbjudet att visa reklam i folks hem precis som det borde vara förbjudet för företag att jaga kunder i deras hem via telefon eller dörrknackning. Hemmet måste få vara en fredad zon.

Visa signatur

R&D Elektronikingenjör

Permalänk
Medlem
Skrivet av Rebben:

De producerar allt mer skit i allt lägre kvalitet och förväntar sig alltså att få allt mer betalt? Dessutom vill de stoppa in reklam.

De är helt världsfrånvända.

Jag betalar inte för något som visar reklam. Reklam är styggelse och det borde vara förbjudet att visa reklam i folks hem precis som det borde vara förbjudet för företag att jaga kunder i deras hem via telefon eller dörrknackning. Hemmet måste få vara en fredad zon.

En bekant i USA undrade varför vi i Sverige så glatt accepterar att både betala för kanalerna och dessutom ha reklam. För honom är det självklart att man antingen köper en betalkanal, och då är den utan reklam, eller är kanalen gratis och "betalningen" blir att man får stå ut med reklamen! Tja, jag har f.n. inte några kanalpaket, och kommer inte att betala om jag får reklam på köpet.

Permalänk
Livsnjutare 😎

Det här kommer skapa en boomerang-effekt i att fler kommer se sig om efter mindre lagliga alternativ..!

Man har redan sett att torrenttrafiken ökar generellt och det är inte linux-distar och pornografi vi pratar om här. IPTV säljs mer och mer, även till de utan teknisk kunskap om vad en .m3u fil är etc.

De stora förlorarna i det här är vi konsumenter som vill vara lagliga men det är ohållbart pga. ständigt ökande kostnader, minskande / hackat utbud och lägg till nu senast reklam.

Tidigare var tekniken ett problem med efter h265 och andra codecs samt högre hastighet på internetförbindelser är detta inte längre ett issue… men nä nä, då skall vi ändra så det blir sämre för kunderna.

Nä fy fan. Det var bättre förr. Och då menar jag nyligen, såsom 3-5år sedan. Nu är det girigheten som talar !

Visa signatur

Citera eller Svara för respons! •
• Life is a playground {|;^) •

Permalänk
Medlem

Så....Klart högre priser samtidigt som man ändå får MER reklam och mindre satsning på stora produktioner samt att för att se sport så måste man betala jättesummor för "paket" med en massa annat som man inte vill ha.

Själklart så kommer det som vi inte får diskuttera (och som börjar på p) här på Sweclockers att öka lavinartat.

Dom har helt enkelt lärt sig noll hur det fungerar i dagens samhälle där ett fåtal jättar helt enkelt inte sitter på all makt över hur nöje distribueras, trots att dom vill tro det.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Neon:

Och kvalitén fortsätter att sjukna till allas förvåning.

Men inte på grund av det. Kopiering minskade samtidigt som intäkterna ökade under pandemin.
Men kvaliteten minskade på produktoner.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ted Sarandos säger att Netflix kommer fortsätta att leta efter sin nästa House of Cards

https://www.imdb.com/title/tt1856010/

Citat:

TV Series - 2013–2018

Jadu, du är uppe i 11 års letande nu.....

Permalänk
Medlem

Så Netflix är lönsamt och alla andra är olönsamma och då skall man kopiera de olönsamma genom att fylla alla med alla typer av program. Helt sjukt att t.ex. blanda sport, reality tv och drama i samma tjänst.

Max är ju typexemplet på hur man misslyckats totalt.
Disney har i alla fall än så länge hållit isär Disney+ och ESPN+, Disney+ och Hulu gick med vinst ($47M) och ESPN+ med förlust ($65M).

Visa signatur

Klient: AMD 7 5800X | ASUS X570-F | 32GB 3200MHz | Corsair RM850 | Gigabyte 3070 | Phanteks P500A | Samsung 980 PRO
HTPC: Intel I7 4770T | 16 GB 1600 | FC8 EVO | Gigabyte GA-H87N-WIFI | Samsung 840 250GB
Server: Intel XEON E5620 x 2| ASUS Z8PE-D18 | 96GB 1333MHz | Corsair AX 1200W | HAF 932 | WD Black 2TB
Nätverk: Telia F@st| Unifi AC Lite/Pro/LR/Nano/Mesh/U6-LR/U6+/U6-Lite | Nighthawk M1 | pfSense | TP-Link TL-WPA8630KIT | Ubiquiti NanoStation M5 | UniFi Switch 8-150W

Permalänk
Medlem

Gillar att dem tar död på streaming på samma sätt som tv

Permalänk
Medlem

Jag kan ju tänka mig att betala ett visst belopp, kanske lite högre än idag. Men då från något fåtal leverantörer av streaming. Diversefieringen av allsköns olika sreamingtjänster som var för sig höjer priserna och som man då behöver prenumerera på för att se sina serier ger en för hög totalkostnad. Det behöver nog bli färre, men större operatörer än idag... Risken med det är ju att det blir (än mer) likriktning på innehållet dock.
Men reklam, det vägrar jag betala för att se. Möjligen i form av nåt billighetsabbonnemang som kan intressera nån, men jag kommer sky dem som pesten.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Neon:

Och kvalitén fortsätter att sjukna till allas förvåning.

Skulle nog vilja påstå att kvalitén var bättre innan streaming.

Permalänk
Medlem

Å där sker dom i det blå skåpet!
Kabel-TV var ju totalt värdelöst, kul att dom strävar efter det. Cancel från mig i så fall!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Magnus303:

Men inte på grund av det. Kopiering minskade samtidigt som intäkterna ökade under pandemin.
Men kvaliteten minskade på produktoner.

Intäkterna för streaming ökade under pandemin, vilket ledde till att flera streamingtjänster ökade investeringarna i att producera eget original innehåll. Samtidigt störtdök den tidigare största inkomstkällan för filmbolagen, dvs. biografintäkterna, och har sedan dess aldrig riktigt återhämtat sig. Huruvida streamingtjänsternas satsningar faktiskt ledde till något bra är troligen en smaksak.

Rapporter om piratkopiering under pandemin är blandade, med stöd för både en ökning och en minskning beroende på vilken rapport man väljer. Det är viktigt att reflektera över de stora skiftningar som skedde inom branschen, vilket kan ha påverkat piratkopieringen indirekt. Till exempel ledde delvis stängda biografer till att material gjordes tillgängligt digitalt mycket tidigare. Många streamingtjänster blev en prisvärd ersättning just där och då.

Visa signatur

CPU : AMD Ryzen 5 5600X Moderkort : ASUS ROG Strix B550-F GAMING Grafikkort :EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 iCX Gaming HDMI 3xDP 11GBMinne : Corsair 16GB Chassi :Fractal Design Define 7 Compact Nätdel : Corsair RM750x Skärm #1 : Asus VG349Q Ultrawide Skärm #2 : Acer X34 Ultrawide

Permalänk
Medlem
Skrivet av Prelatur:

Så Netflix är lönsamt och alla andra är olönsamma och då skall man kopiera de olönsamma genom att fylla alla med alla typer av program. Helt sjukt att t.ex. blanda sport, reality tv och drama i samma tjänst.

Max är ju typexemplet på hur man misslyckats totalt.
Disney har i alla fall än så länge hållit isär Disney+ och ESPN+, Disney+ och Hulu gick med vinst ($47M) och ESPN+ med förlust ($65M).

Nu tycker jag också att det är förjävligt att jag skall tvingas betala Kardashians när jag vill se på kvalitet, men logiken går så här:

* Det kostar lika mycket att producera en serie för en tittare som för en miljard tittare
* Kunderna är rejält trötta på att det finns så många streamingtjänster, och vill inte signa upp sig för en till för en enda hit.
* Att göra reality är billigt. Att göra Game of Thrones är dyrt.
* Om man bara har en serie som folk vill se, så prenumererar de en månad eller två och hoppar sedan av. Detta blir dyrt för streamingtjänsterna.

Allt detta tillsammans gör att man vill ha en ”four quadrant service” som skall täcka in allt. Logiken är att ha lite av allt och låta de dyra serierna dra in folk medan mängden av billigt skräp gör att de stannar.

Undantaget är då sport, men det är en föreläsning jag kan ta en annan gång. Lång historia kort: all attraktiv sport sitter fast bakom långa avtal som dessutom är regionala, och inte intressanta för globala tjänster.

Rent principiellt tycker jag att detta är skit, men om man tänker en stund till så är det ju alla reality-dyrkarna som sponsrar mina dyra serier. Det som var ännu dyrare - sport - är som bekant inte med i avtalen längre, så det jag konsumerar är antagligen det dyraste.

Visa signatur

5900X | 6700XT

Permalänk
Medlem
Skrivet av Neon:

Intäkterna för streaming ökade under pandemin, vilket ledde till att flera streamingtjänster ökade investeringarna i att producera eget original innehåll. Samtidigt störtdök den tidigare största inkomstkällan för filmbolagen, dvs. biografintäkterna, och har sedan dess aldrig riktigt återhämtat sig. Huruvida streamingtjänsternas satsningar faktiskt ledde till något bra är troligen en smaksak.

Rapporter om piratkopiering under pandemin är blandade, med stöd för både en ökning och en minskning beroende på vilken rapport man väljer. Det är viktigt att reflektera över de stora skiftningar som skedde inom branschen, vilket kan ha påverkat piratkopieringen indirekt. Till exempel ledde delvis stängda biografer till att material gjordes tillgängligt digitalt mycket tidigare. Många streamingtjänster blev en prisvärd ersättning just där och då.

De var tvungna producera mer eget innehåll eftersom alla jättar utom Sony/Columbia slutat sälja material på marknader där deras egna streamingtjänst finns tillgänglig. Nu är allt egenproducerat exklusivt för att sälja egna tjänsten. Vilket för konsumenten innebär att det inte räcker med ett fåtal tjänster, nu måste man ha en för varje filmbolag för att kunna se deras filmer/serier.

Globala inkomster från biografer toppade på 40-45 miljarder dollar, de är nere på ungefär $35 miljarder 2023. Inkomster från streamingtjänsterna är högre nu (strax under $40 miljarder 2023).

Permalänk
Medlem

Jag ser nästan inget nytt då jag anser att det mer eller mindre har inte gjorts något bra tv serie eller film sedan ca 2010 ish.
Så jag köper bara det jag verkligen gillar och har det på Blueray/dvd

Permalänk
Medlem

Det är ju lätt att klaga men jag undrar varför någon ska producera och leverera något om konsumenterna kräver att man ska gå back på att göra det.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Squallie:

Det är ju lätt att klaga men jag undrar varför någon ska producera och leverera något om konsumenterna kräver att man ska gå back på att göra det.

Det har ju försvunnit/slukats filmbolag tidigare. Det kan bli utslagningar, kanske till och med stora sådana när varken bio eller streamingintänkterna räcker. Men så länge det finns vinster att hämta kommer media att produceras.

Viaplay levde långt över sina tillgångar från år med ökande prenumeranter. De drabbades oerhört hårt när folk började dra åt svångremmen och spara in på utgifter och säga upp Viaplay abonnemang. Om bolag inte klarar tillfälliga nedgångar är de dömda att gå under förr eller senare, eller köpas upp.

Permalänk
Medlem

.... And the wheels keep on turning.

Visa signatur

Gammal men bra.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Squallie:

Det är ju lätt att klaga men jag undrar varför någon ska producera och leverera något om konsumenterna kräver att man ska gå back på att göra det.

Fast går de verkligen back på allt?

Hört talas om Hollywood Accounting? Bolagen har alltid försökt hitta sätt att minska vinsten från sina projekt.

Jag går på Bio, jag köper Blu-Rays, jag vägrar däremot att kolla på reklam på TV. Bioreklam kan jag gå med på, det är en del av upplevelsen men hemma i soffan så vill jag inte veta hur bra trosskydd som finns att köpa....

Visa signatur

Gammal men bra.