Permalänk

vad du än gör så köp inte sony vaio C2Z. Var själv sugen på den ända sen den kom ut. efter rejäla granskningar och ältande köpte jag den inte och anledningen var helt enkelt USEL batteri-tid. Folk som köpt den säger att batteriet räcker inte ens till att titta på en hel film. Även Sony Center i Malmö har sagt att vill man ha någorlunda batterie tid ska man inte köpa Vaio C2Z!

Permalänk

jag stod faktiskt för exakt samma problem som du för ungefär 3 månader sedan, det slutade med att jag köpte en SZ3HP, kan dra lite för och nackdelar med den efter att ha haft den under dessa månader:

Negativa:
- Skitmycket jobbiga program installerade på den från början
- Aningen högljud, dock är jag van vid en Thinkpad X60S och den är helt tyst (menar helt tyst) så jag antar att allt annat inte duger:)
- Konstig uppdalning på hhd när man får den (men det fixar du lätt med en formatering)
- Ingen vista när jag köpte den (kommer dock få vista gratis om 2 veckor från sony)
-onödig tungt batteriladdare, väger massor, trist när datorn är så lätt.
-bara 1 år garanti i orginalutskicket, snålt när datorn kostar de pengarna

Fördelar:
-Så snygg, absolut finaste laptopen jag någonsin sett, skriker design och kvalitet. Skalet är att döda för och metallfinishen innuti känns väldigt påkostat.
-Väldigt snabb, har kört den mycket och den håller nästan måttet med min (iofs aningen gamla) stationära, med nvidia kortet inkopplat kör du C&C 3, utan problem tillexempel. Eller WoW eller WC3 för den delen.
- Skönt tangenbord, det tar en tid att vänja sig men när du väl är där så är det en känsla du inte hittar någon annanstans!
- mycket lätt, 1,70 har jag för mig, underbart!
- hyfsad batteritid, menar den kommer alldrig upp i 5 timmar som de säger men jag har fått ut 3,5 iaf.

Jag köpte min för 20k ungefär och är på det hela taget nöjd, gjorde en väldigt grundläggande undersökning och de enda riktiga medtävlande var (om du bortser från mac som alldrg var ett alternativ pga massor av skäl...) LG Z serien den nya med 12" (pianolack på utsidan mums.), Dell D420 (som jag köpte en innan men som jag tvingades reklamera för att den gav ifrån sig ett konstigt högt tjut)... Jag kan varmt rekomendera www.notebookreview.com för alla frågor som kan tänkas, allt som någonsin sagts om någon laptop finns där!

Ber om ursäkt för alla stavfel osv i denn korta sammanfattning, har dock haft mina välförtjänta 4 fredagsöl och är påväg ut! Lycka till med datorköpet, (ps. om du är osäker köp vaio, datorers livslängd i prestanda är kort men en designad läckerbit håller för alltid!)

Permalänk
Medlem

Nu är det inte C2Z han pratade om.. SZ4 är en helt annan burk, kör du den i Stamina läge så är det inga problem att titta på en hel film.. C2Z är väl en budget av SZ4.. SZ4 kostar ju 10k mer.. skillnad vad man får då..

Visa signatur

------------

Permalänk

alltså, likheterna mellan SZ3HP och SZ4NX är väldigt stora, de är i princip identiska datorer, det som skiljer är lite prestanda, NX har fingeravtrycksläsare, +NX är lite lättare av att den har ett annat skal utanpå (kolfiber) medan SZ3HP har Magnesium skal (som för övrigt är najs!). glömde lägga till en negativ sak, ingen SV-Out, för de pengarna är det lite budget att inte lägga till det!

Permalänk
Medlem

Sitter själv med SZ4.. Som du säger, jobbigt med en sån fett laddare..
Kanske ska göra en clean installation, Den har ju redan vista från början..
Nu när jag testa Command Conquer 3, så ville inte grafikkortet vara med..
Kanske någon inställning jag har gjort..
ECho^1337, vad kör du för upplösning på CoC3??

Visa signatur

------------

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Derox
O du tycker MacBooken e billig i pris/hårdvara? MacBooken e bra på mycket men i det perspektivet e den inte de

MacBooken är definitivt billig om du jämför med andra datorer i 13"klassen med samma batteritid etc.

Visa signatur

"Den sötaste användaren på sweclockers.com är defenitivt "o3w1". Han blev medlem i December 2001 och har sedan dess skrivit mycket trevliga inlägg och gjort söta kommentarer." - 118100 Svarar på allt!

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av o³w¹
MacBooken är definitivt billig om du jämför med andra datorer i 13"klassen med samma batteritid etc.

Du måste ju jämföra med samma vikt, det dyraste med bärbara datorer e ju lägre vikt

Visa signatur

Spel: Dell U2412M -:::- Intel i5 2500k, Corsair XMS3 16 GB 1600 MHz Ram, Samsung 830 256 GB, Asus P8P67-M B3, MSI GTX 660 Ti OC
Laptop: 2012 Macbook Air 13"

Permalänk
Avstängd
Citat:

Intressant, det har jag inte märkt. Men det kanske du har efter dina omfattande erfarenheter av OSX? Enlighten me! Jag menar, jag vill ju inte vara ytterst begränsad, vare sig privat eller i mitt yrke. För det kan väl aldrig vara så att du slängde ur dig något så dumt som... *gulp* ...ett flamebait?

Då ska vi se. Jag skrev begränsat och därmed menar jag just det:

Att jag inte kan göra vissa saker - eller att jag inte kan göra vissa saker fullt ut - som jag kan göra i Windows.

Varken mer eller mindre, eller hur?

Apple skriver ju bla: "It just works" när det gäller deras mjukvara i kombination med hårdvara.

Pröva en ordentlig tredjeparts mus som inte faller under "standard three button mouse". Den fungerar inte alls utan drivrutiner

"Networking is easy"

Har man en skrivare utdelad genom Windows Printer Sharing så hittas den inte. Gör man tvärtom, att man vill dela ut en skrivare från en Mac till Windows- datorer så måste man antingen installera Bonjour eller remounta skrivaren vid omstart/uppstart varje gång. Det är väl ungefär lika illa som att man "måste" ha ett antivirusprogram på en Windowsmaskin. Varför det inte är inbakat från början förstår jag inte.

http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1171034
http://www.apple.com/support/downloads/bonjourforwindows.html

Interface:

Inget fullständigt stöd för enbart tangentbordskontroll i OS X. Jag som har vant mig vid att ofta jobba utan mus saknar detta. Att kunna navigera med piltangenterna och använda Enter skulle fungera väldigt bra för vissa saker.

Inget enkelt sätt att flytta menyraden längst upp. En del program går bara att flytta genom att ta tag i dem med musen i menyn längst uppoch dra iväg dem - slutresultat blir att en del programmenyer ligger bakom OS X menyn och är därmed fast där. Katastrof. Om det har att göra med att Apple har någon egen version av X11 vet jag inte men kan tänka mig det.

Media:

Inget "audio passthrough". Windows klarar det och likaså Linux och tydligen OS 9. Mycket viktigt om man bygger en högkvalitativ htpc t,ex.

Spelandet: Även om speltillverkarna inte direkt tillverkar spel för OS X så stöder inte Apple det heller då de bla inte säljer några grafikkort värda sitt namn att spela med. Visst det går, men inte så vidare bra.

Quicktime - Ingen höjdare direkt och dessutom verkar den också vara den enda riktigt stora säkerhetsrisken ännu upptäckt i Vista. Lite roligt tycker jag.

Säkerheten:

Plötsligt har det börjat dyka upp säkerhetsproblem i OS X. Fram till i början av april har det varit sju säkershetspatchar och 62 upptäckta hål. Security Update 2007-003 täppte till 45 säkerhetsbuggar.

Läs mer på Apples hemsida:
http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=305214

En intressant grej att läsa:
http://blogs.zdnet.com/security/?p=124

Backup:

Liksom Windows så har OS X ett inbyggt backup program men jag använder True Image till mina burkar och jag skulle ha som önskemål att kunna använda samma programvara till alla datorer som jag använder.

Som man kan se så är det inga större saker, eller saker som påverkar varje användare. Men jag som användare vill ha en dator som klarar allt, både mjukvarumässigt och hårdvarumässigt. Således går en Mac bort. Så i och med avsaknad av möjligheterna till framförallt Audio passthrough, tangentbordskontrollen och möjligheten till att spela så tycker jag inte det var ett flamebait utan snarare riktiga begränsningar.

Edit:

Saknar även stöd My Portfolio för att synka småfiler och dokument mot varandra. Jag skulle inte vara främmande för att sätta in en Mac i min Windowsmiljö men en såpass viktig grej som My Portfolio är, om det används på korrekt vis, gör att det Mac faller bort.

Permalänk
Medlem

Jag köpte till slut en MacBook Pro 15". Hitills är jag otroligt nöjd faktiskt. Det va de nya möjligheterna att köra Windows/Windowsprogram på Macen som gjorde att jag valde en Mac för första gången.

Tack för hjälpen alla.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Quasi
Jag köpte till slut en MacBook Pro 15". Hitills är jag otroligt nöjd faktiskt. Det va de nya möjligheterna att köra Windows/Windowsprogram på Macen som gjorde att jag valde en Mac för första gången.

Tack för hjälpen alla.

Var samma anledning som mig, så man kunde köra windows om man nu inte gillade osx, har dock inte ens installerat bootcamp än, rullar bara på

Visa signatur

"Den sötaste användaren på sweclockers.com är defenitivt "o3w1". Han blev medlem i December 2001 och har sedan dess skrivit mycket trevliga inlägg och gjort söta kommentarer." - 118100 Svarar på allt!