Inlägg

Inlägg som ArakanI2 har skrivit i forumet
Av ArakanI2
Skrivet av xapa112:

Wow
Alla dessa bilder är ju skithäftiga! Vart lär man sig detta?

Skickades från m.sweclockers.com

Edit: Hur mycket minne behöver man för dessa renderingar?

Jag började med 3d på fritiden för några år sedan, kollade/läste tutorials på internet. Men för det mesta så experimenterade jag bara.

Skrivet av Generalkyckling:

Tack, det ska testas! Återkommer med resultat

"Photo" noden kan vara lite klurig att få och fungera som den ska. Du kommer kanske behöva googla upp lite information om det.

Av ArakanI2
Skrivet av Generalkyckling:

Har ett par frågor om en scen jag arbetar med (Maya 2012). Som man ser längst upp i bild är taket väldigt mörkt, trots att det har samma material som väggarna. Detta gör reflektionerna i glaset mörka vilket blir väldigt fel ^^. Någon som vet hur jag kan få ordning på det?

Jag undrar också vilken skala / light dropoff jag ska använda för att kunna ge scenen ett så realistiskt ljus som möjligt. I nuläget är 1 meter i Maya 1 meter i verkligheten. Ljuskällorna (2 point lights) har Quadratic drop off och en intensity+photon intensity på 64 000. Tycker inte resultatet ser ut att stämma alls. Ljuset är väldigt starkt nära ljuskällan och betydligt svagare en bit bort (Antar att det beror på högre dropoff än i verkligheten?).

Så här ser det ut i nuläget:
https://www.dropbox.com/s/loovktuou6clq9c/MiniprojektWIP-011....

https://www.dropbox.com/s/loovktuou6clq9c/MiniprojektWIP-011....

Har du testat att använda något utav de olika kamera "shaders" som finns till mentalray, så som "mia_exposure_photographic" eller "mia_exposure_simple". De borde hjälpa till att få bort överexponeringen.

Av ArakanI2
Skrivet av tobbe305:

Känner du för att rendera en bild i 1920x1080? jag skulle vilja använda bilden som bakgrundsbild på mitt skrivbord
Om det är ok med dig dvs.

Här har du en bild i 1920x1200(bättre storlek då den går att skala ner till 1080p utan att försämra kvalitén, till skillnad mot att skala upp 1080p till 1200p). Den är inte exakt lika compad som den mindre bilden, men jag tycker att den nya blev bättre.

http://nukeaduke.com/img/husHQ.jpg

Av ArakanI2
Skrivet av tobbe305:

Känner du för att rendera en bild i 1920x1080? jag skulle vilja använda bilden som bakgrundsbild på mitt skrivbord
Om det är ok med dig dvs.

Ska försöka mig på det senare i veckan, blev ganska mycket post arbete(vilket inte var planerat). Men de flesta lager går att skala upp i Photoshop så det ska nog gå att knåpa ihop, annars är det bara att börja om ifrån början och försöka matcha resultatet

Skrivet av Sajmon37:

Vilket / vilka program använde du om man får fråga ?

Sorry för ot..

Modellerade allt i Autodesk Maya och renderade i Luxology Modo och gjorde post arbete i photoshop.

Av ArakanI2
Av ArakanI2
Skrivet av sassa46:

Hej, idag satt jag och tänkte på gamla spelminnen, och kom på just ett spel som jag verkligen spelade mycket när jag var mindre, det spelades på en imac http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c0/IMac_Bondi...
under os9 (tror jag, kan ha varit osx tiger, eller annan tidig osx version), iallafall spelet gick ut på att man skulle rädda människor från aliens, efter ett tag tror jag även att man fick skjuta både tomater och lökar. Värt att nämna är att jag tror att det fanns en massa andra nivåer, som jag ungefär 9-10 år vid den tiden inte lyckade ta mig till.

Miljön i spelet var någon slags bondgård, därav dem muterade tomaterna och lökarna. Människorna som kidnappades var bönder.

Så, känner du igen det här, skriv gärna i tråden.

Redneck Rampage? Har själv inte spelat det, så jag vet inte vilka sorts fiender man möter. Men det passar in ganska bra på beskrivningen, och det finns till Mac datorer.
http://en.wikipedia.org/wiki/Redneck_Rampage

http://media.giantbomb.com/uploads/0/4865/227840-redneck_rampage...

Av ArakanI2
Skrivet av Waowt:

Vilket flygplan kör på ren aluminium?

Vilken iPhone menar du kör på 100% ren aluminium då? Enligt apple.com så använder de "6000 serien" utav aluminium. Det säger mig inte så mycket, men det fanns lite information på wikipedia om det: http://en.wikipedia.org/wiki/Aluminium_alloy#6000_series . Lite kortfattat, det är inte ren aluminium, och inget hindrar Apple ifrån att använda flygplansklassat aluminium eller andra legeringar som är mer tåliga mot att böjas. Och med tanke på deras höga vinstmarginal på tidigare mobiler så hade det nog inte varit ett problem heller.

Sedan är väll det som jag ser som det största problemet att det verkar vara ett problem som bara iPhone 5 lider utav, har inte läst något om att första, andra tredje eller fjärde generationens iPhones lider utav det här problemet.

Skrivet av LinusNeuman:

Jo, för flygplan har inte lite tjockare plåt, dom kan man sitta på iaf..

Som jag skrev tidigare så utsätts väll flygplan för lite mer påfrestningar än den kraft som en iPhone 5 måste motstå när man sitter på den?

Av ArakanI2
Skrivet av Waowt:

Men du kan inte tänka dig att det är olika hårt i olika tjocklekar?
Jämför tjockleken på en mobil och ett flygplan, du ser ingen skillnad alltså?

Jämför krafterna som ett flygplan måste tåla mot en mobil, du ser ingen skillnad alltså?

Av ArakanI2
Skrivet av JDM:

Aluminium är knappast ett hårt material, folk inbillar sig så mycket hela tiden...

"Hårt" nog för att bygga flygplan, sportbilar och behållare som klarar högt tryck, så som tryckluftsflaskor.

Av ArakanI2

Hade inget för mig, så jag modellerade(i Maya) och renderade(i Modo) ett glas öl.

http://nukeaduke.com/img/beer.jpg

Av ArakanI2
Skrivet av Leifson:

Väldigt intressant zon! Läster på om den, samt testkörde lite nyss, väldigt effektivt faktiskt. Morgondagen kommer nog fokuseras kring detta istället!

Mhm, det är ett riktigt trevligt ställe. Och det är väldigt lätt "farmat". Men om jag inte minns fel så är det ganska vanligt med fiender som kastar AMP förbannelser och kör med auror där nere, så du får inte slappna av för mycket, så din Barbar inte går till samma öde till mötas som din senaste Paladin

Har hittat många "high runes" där nere(Varav Cham var den högsta). Körde dock mycket med min Hammerdin och en specialbyggd Amazon just för the pit(strafe med många fina höga runewords).

Av ArakanI2

Testat att köra några "pit runs" i act1(The pit, precis innan klostret)? Monstren är level 85 så de kan droppa i princip vad som helst. Boss monstren och deras minions är några levlar högre som bossmoster och minions alltid är.

Av ArakanI2

Spelar du inte på "closed" battle.net? Eller funkar /players X där nu?

Edit: Var även folk inne i spelchatten när jag var in och kollade alla mina karaktärer. När jag slutade spela för några månader sedan brukade det bara vara en bot i chatten. Man kanske skulle börja lira D2 igen, slutade för att det var så trist att lira ensam. Och det var svårt att hitta några sköna typer att lira med.

Av ArakanI2

Modellerade ett kvinnohuvud nu under kvällen:

http://nukeaduke.com/img/fHead.jpg

Av ArakanI2
Skrivet av Alexis_A:

En annan plus, inget förbannat itunes program som ska på och lägga sig i vad jag lägger in i telefonen eller ej. Här är det drag n drop.

Krävs inte Zune för WP8 som för WP7.x?

Saknar riktig drag and drop som jag hade på min Nexus One...

Av ArakanI2

Member since: September 25, 2003 på mitt gamla konto.
Member since: December 24, 2004 på mitt nya.
Lyckades inte få in HL2 på mitt första konto. Så det innehåller bara Half-Life, Opposing Force, Blueshift, CS och Ricochet.

Av ArakanI2

Lekte lite med dDo ikväll igen, det här blev reslutatet. Även denna modell är renderad i Marmoset.

http://nukeaduke.com/img/m67m5.jpg

Gjorde en snabb rendering i Modo också, med samma material och modell:

http://nukeaduke.com/img/m67Modo.jpg

Av ArakanI2

Drog ner testversionen av Marmoset och gjorde en rendering av iMacen där i istället, och resultatet blev mycket bättre.

http://nukeaduke.com/img/macMarmoset.jpg

Av ArakanI2

Testade dDo( http://quixel.se/ddo/ ) lite i kväll, gjorde först en kudde, som bara använde sig av preset inställningar(riktigt riktigt snabb modell, allt som allt tog modellerade, bakande, lärande av dDo och importering i UDK runt 30min):

http://nukeaduke.com/img/kuddarUDK.jpg

preview fönstret i Photoshop:

http://nukeaduke.com/img/kuddePS.jpg

Och sedan en iMac där jag ändrade lite på inställningarna i dDo:

http://nukeaduke.com/img/macs.jpg

Bilderna förutom preview bilden är renderade i UDK med standard ljuset, så modellerna ser väll inte så jätte bra ut.

Av ArakanI2

Samma problem här också, har varit tvungen att gå över till Bing de senaste dagarna då Google oftast inte ens har laddat för mig :S